صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۵ - ۰۵ تير ۱۳۹۵

اگزومارس ابزارهای ارسالی به مریخ را چگونه ضدعفونی می‌کند؟

روی سطح زمین باکتری‌های فوق‌العاده مقاومی وجود دارند که می‌توانند شرایط سخت محیطی را تحمل کنند و در سفر فضایی روی عرشه فضاپیما هم زنده بمانند. به همین دلیل دانشمندان به دنبال راهکاری برای ضدعفونی کردن ابزارهایی هستند که به سیارات دیگر از جمله سیاره سرخ فرستاده می‌شوند.
کد خبر : 96757

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Space، اگزومارس پروژه‌ای برای جست‌وجوی نشانه‌های حیات هم زمان حاضر و هم در گذشته، در مریخ است.


هیچ مأموریت اکتشافی درباره مریخ تاکنون این قدر بلندپروازانه و پیچیده نبوده است. امسال اولین فضاپیما به سیاره سرخ خواهد رسید، فرودی آزمایشی روی سطح مریخ انجام خواهد داد و به دنبال چشمه‌های متان خواهد گشت. چند سال بعد مریخ‌نورد اگزومارس به مریخ خواهد رفت تا با حفاری سطح سیاره به دنبال نشانه‌های حیات زیر سطح مریخ بگردد.


فضاپیمای اگزومارس اینک به سوی مریخ می‌رود و مأموریتش جست‌وجوی نشانه‌های حیات در این سیاره است. وقتی در ماه اکتبر به مقصد برسد، کاوشگری را به سوی سطح سیاره خواهد فرستاد. این کاوشگر، اولین فرود کنترل‌شده ابزاری روی سطح سیاره سرخ خواهد بود.


جان رابرت بروکاتو، اخترزیست‌شناس «رصدخانه اخترفیزیک ارکتری» در نزدیکی فلورانس مسئول حفاظت سیاره‌ای ابزاری است که «دریمز» نام دارد و همراه اگزومارس به مریخ خواهد رفت. وی درباره روش‌های ضدعفونی کردن ابزارهایی که به سیارات دیگر فرستاده می‌شوند، این گونه توضیح می‌دهد: «مأموریت فضایی اگزومارس برای یافتن نشانه‌های حیات است و ابزاری که با اگزومارس به فضا می‌روند باید قبل از پرتاب به فضا استریلیزه شوند تا حیات روی سطح سیاره را آلوده نکنند. می‌دانیم که روی سطح زمین باکتری‌های فوق‌العاده مقاومی وجود دارند که می‌توانند شرایط سخت محیطی را تحمل کنند و در سفر فضایی روی عرشه فضاپیما زنده بمانند».


وی درباره روش ضدعفونی کردن ابزارهایی که به فضا پرتاب می‌شود، می‌گوید: «روش استریلیزه کردن ابزاری که به فضا پرتاب می‌شود به این صورت است: آن را به مدت چند ساعت و حتی چند روز در محیط بسیار داغ با دمای ۱۲۰ درجه سانتی‌گراد قرار می‌دهیم. به این ترتیب مطمئن می‌شویم فضاپیما بار زیستی ندارد. با توجه به اینکه مأموریت‌های فضایی آینده از مریخ نمونه‌هایی از خاک به زمین خواهد آورد امروز در سطح اروپا مشغول بررسی و طراحی مکانی هستیم که بتوان این نمونه‌ها را تجزیه و تحلیل کرد و در آنها نشانه‌های حیات در سیارات دیگر را جست‌وجو کرد».


انتهای پیام/

ارسال نظر