صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۴ - ۰۴ تير ۱۳۹۵

کسری بودجه بی‌سابقه اعضای اوپک در یک دهه گذشته

افت شدید قیمت نفت به پایین ترین رقم در ۱۲ سال گذشته سبب شد تولیدکنندگان نفت خام اعضای اوپک با کسری بودجه‌ای روبه‌رو شدند که در یک دهه گذشته بی‌سابقه بوده است.
کد خبر : 96505

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در سال گذشته میلادی بیشترین مقدار کسری بودجه جمعی خود از سال ۱۹۹۸ میلادی را به ثبت رساندند.


بر اساس بولتن آماری سلانه اوپک ، این کسری بودجه بر اثر افت شدید قیمت نفت در بازارهای جهانی رخ داده است.


در این گزارش، مشخص شد مازاد عرضه نفت در بازار، چگونه قیمت های جهانی نفت خام را کاهش داد و کشورهای عضو این سازمان را متحمل ضرر کرد.


بر اساس این گزارش، کشورهای عضو اوپک در مجموع کسری بودجه ای به بزرگی ۹۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۵ را تجربه کردند، این در حالی است که در سال ۲۰۱۴ این رقم معادل با ۲۳۸ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار بوده است.


آخرین باری که اوپک چنین کسری بودجه ای را تجربه کرد در سال ۱۹۹۸ بود که بحران مالی اقتصاد آسیا را به شدت تحت تاثیر قرار داد و رقابت میان ایران و عربستان در بازار سبب شد تا قیمت ها به حدود ۱۰ دلار برای هر بشکه برسد.


البته در دهه پس از آن قیمت ها رشد کرد تا این که در سال ۲۰۰۸ میلادی قیمت هر بشکه نفت خام حدود ۱۱۵ دلار بازارهای جهانی معامله می شد که البته این روند تا میانه سال ۲۰۱۴ ادامه داشت.


اما پس از این دوران بود که رکود بعدی بازار نفت اتفاق افتاد. قیمت بالای نفت در بازار سبب شد تا تولیدکنندگان نفت گران در آمریکا دست به کار شده و تولید نفت شیل را آغاز کنند که این موضوع سبب شد بازار با مازاد عرضه بی سابقه روبرو شود و روزانه حدود ۳ میلیون بشکه در بازار بیش از تقاضا وجود داشته باشد.


همین موضوع سبب شد قیمت نفت از قم ۱۱۵ دلار برای هر بشکه به کمتر از ۳۰ دلار برای هر بشکه سقوط کند و اقتصاد کشورهایی که وابستگی زیادی به تولید نفت داشتند با چالش های جبران ناپذیری روبرو شود که نتیجه آن کسری بودجه کشور های عضو اوپک بود.





انتهای پیام/

ارسال نظر