صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۲ - ۰۳ فروردين ۱۳۹۴
در گفت‌وگو با آنا؛

طه هاشمی: شعار سال بیانگر نگرانی رهبر معظم انقلاب از برخوردهای خصمانه با دولت است

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه «عالی‌ترین مقام کشور از برخوردهای خصمانه با دولت نگران است»، گفت: بر اساس پیام رهبری، مخالفت با دولت و همراهی نکردن با آن، حرام شرعی است البته رهبری باب انتقاد را نبستند بلکه باب کارشکنی و مخالفت و مانع شدن برای توسعه کشور را بستند.
کد خبر : 9647

حجت‌الاسلام طه هاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، درباره نامگذاری سال ۹۴ به عنوان سال «ملت و دولت، همدلی و همزبانی» از سوی مقام معظم رهبری، اظهار کرد: طبق روال هر سال مقام معظم رهبری عنوانی را برای سال در نظر می‌گیرند که همه فعالیت‌ها و اقدامات در کشور، با محوریت آن شعار باشد.








انتخاب این شعار از سوی عالی‌ترین مقام جمهوری اسلامی نشان‌دهنده عمق نگاه استراتژیک رهبری به دولت است، دولتی می‌تواند در مجامع بین‌المللی از حقوق ملت دفاع کند که پشتوانه قدرتمند ملی داشته باشد

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: البته بسیاری از شعارهایی که مطرح می‌شود فقط برای یکسال نیست؛ مثلا سال گذشته که به عنوان سال اقتصاد و فرهنگ نامگذاری شد، آغازی بود بر فعالیت وسیع فرهنگی و اقتصادی که قاعدتا باید در همه سال‌ها ادامه پیدا کند.


وی تصریح کرد: حمایت از دولت در یک نظام مردم‌سالار که برایند رأی ملی است، باید تصویر درستی باشد، متأسفانه از زمانی که آقای روحانی رأی ملت را گرفته‌اند و رئیس جمهوری شدند، جریان‌هایی در داخل کشور می‌خواهند به این همبستگی ملی خدشه وارد کنند؛ یعنی به آن تصویر واقعی حمایت ملت از دولت و خدمت دولت به مردم آسیب بزنند، به ویژه برخی جریان‌های فکری که نتوانستند در انتخابات گذشته پیروز شوند، با حالت عصبی رفتار می‌کنند و هر اقدام خوب دولت را بد جلوه می‌دهند یا به آن نمی‌پردازند. در حالی که دولت خدمات زیادی در طول یک سال و نیم گذشته انجام داده است.


هاشمی ادامه داد: من فکر می‌کنم انتخاب این شعار از سوی عالی‌ترین مقام جمهوری اسلامی نشان‌دهنده عمق نگاه استراتژیک رهبری به دولت است، دولتی می‌تواند در مجامع بین‌المللی از حقوق ملت دفاع کند که پشتوانه قدرتمند ملی داشته باشد، در حقیقت دولت مردمی قادر خواهد بود کارهای بزرگ را انجام بدهد.


معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد گفت: در گذشته دیدیم که مردم از دولت‌های مختلف در دفاع مقدس هشت ساله و بعد از آن در دوره سازندگی و بعد در تداوم آن از دولت اصلاحات حمایت کردند که از این طریق اقدامات بزرگی در کشور صورت گرفت.


وی افزود: از منظر بیرونی هم وقتی دولتی قدرتمند باشد و مردم از آن حمایت کنند، طبیعی است که با قدرت بی‌پایان مردمی می‌تواند پشت میز مذاکرات بنشیند و از حقوق مردم دفاع کند.


هاشمی اظهار کرد: اهمیت شعار امسال هم در این است که عالی‌ترین مقام کشور از برخوردهای خصمانه نسبت به دولت نگران است، در عین حال توجه دولت را به این حقیقت جلب می‌کنند که دولت باید خودش را در خدمت مردم بداند؛ یعنی یک رابطه دوسویه بین دولت و ملت باشد. در این زمینه حضرت علی (ع) هم می‌فرماید حقوقی را من به عنوان خلیفه بر گردن ملت دارم و حقوقی هم ملت بر گردن من دارند. دولت یک سری حق بر ملت دارد که همان حمایت مردم از اوست و یک حق هم مردم بر دولت دارند که او باید بتواند همه مشکلات مردم را حل کند.


معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد، با بیان اینکه «در شرایط کنونی، کشور در مسائل مختلف اقتصادی، فرهنگی و سیاسی نیاز به کار جهادی دارد»، افزود: البته مذاکرات هسته‌ای هم از اهمیت زیادی برخوردار است، تقریبا حل بسیاری از معضلات داخلی در گرو این مذاکرات است؛ البته این به آن معنا نیست که اگر به توافق نرسیم مشکلات کشور را نمی‌توان حل کرد، ولی بدیهی است که ما هر چه بتوانیم با جهان رابطه معقول برقرار کنیم، که بر اساس احترام متقابل باشد، توطئه‌هایی که نسبت به نظام جمهوری اسلامی صورت می‌گیرد به حداقل می‌رسد و ما بهتر می‌توانیم در داخل به سازندگی و توسعه بپردازیم.


وی اضافه کرد: شعار امسال از جایگاه ویژه‌ای صادر شده است، آنهایی که متدین هستند باید به عنوان یک وظیفه شرعی به آن نگاه کنند، یعنی حمایت از دولت و همدلی و همراهی با دولت یک وظیفه شرعی است. آنهایی هم که نگاه ملی دارند، به عنوان کسانی که به حفظ کیان کشور معتقدند باید از دولت حمایت کنند.








همزبانی به این معنا که در رسانه‌ها و موضع گیری‌ها و خطبه‌های نماز جمعه، همه ابزاری که حالت زبانی دارد مورد توجه قرار گیرد و به عنوان یک وظیفه شرعی از دولت حمایت شود. آنهایی که دولت را تخریب می‌کردند باید به نیات خودشان شک کنند...

دکتر هاشمی با اشاره به یک مثل قدیمی که می‌گوید «همدلی از همزبانی بهتر است»، تأکید کرد: عده‌ای در زبان اظهار همراهی می‌کنند ولی در دل همراهی ندارند و گاهی باعث شکست طرف مقابل هم می‌شوند. اینکه همزبانی و هملی را رهبری آورده‌اند، یعنی اینکه خالص باید از دولت حمایت کرد، باید به طرح‌های بزرگ دولت کمک شود و توسعه را شکل داد تا دولت کشور را به جلو ببرد.


وی تصریح کرد: همزبانی به این معنا که در رسانه‌ها و موضع گیری‌ها و خطبه‌های نماز جمعه، همه ابزاری که حالت زبانی دارد مورد توجه قرار گیرد و به عنوان یک وظیفه شرعی از دولت حمایت شود. آنهایی که دولت را تخریب می‌کردند باید به نیات خودشان شک کنند، وقتی امروز از جایگاه رفیعی این توصیه می‌شود، باید همه دقت کنند که از دولت از هر لحاظ حمایت شود.


هاشمی در ادامه درباره راهبردهای رهبری درباره دلواپسان و چگونگی حمایت از دولت گفت: از نگاه مبانی دموکراسی و مردم‌سالاری، وقتی دولتی رأی اکثریت جامعه را دارد، دولتِ همه است، دیگر دولت یک جریان نیست، امروز دولت آقای روحانی دولت همه ملت است. از طرف دیگر، از نظر شرعی وقتی یک مرجع دینی می‌گوید که باید همه با دولت همراهی کنند، از جنبه شرعی این مشروعیت را می‌دهد که باید همه مراقبت کنند که مخالفت با این دولت و همراهی نکردن با آن، حرام شرعی است.


دغدغه و نگرانی دلواپسان، دغدغه ملی نیست


وی ادامه داد: بیش از هر زمان دیگری دولت و ملت باید با یک صدای واحد در مجامع جهانی حضور پیدا کنند، شاید شرایط زمانی امروز، حساس‌ترین شرایط باشد. امروز باید یک دولت قدرتمند که حامی‌اش کل ملت است، در مجامع حضور یابد و از حقوق ملت دفاع کند.


هاشمی گفت: ممکن است دراین میان برخی دغدغه داشته باشند، اما اکثر دلواپسی‌های امروز نشأت گرفته از یک نگاه محدود حزبی و جناحی است و نگاه ملی بر آن حاکم نیست، اگر یک دغدغه ملی بود، قطعا محترم بود.








در برابر دولتی که بسیاری از منابع ملی را هدر داد، هیچ کس دلواپس نبود؛ اما امروز چون دولت را از نظر سیاسی از آن خودشان نمی‌دانند، می‌خواهند جلوی توسعه را بگیرند و کارشکنی می‌کنند

به گفته وی در شرایط کنونی باید مراقبت شود که نقاط قوت دولت نادیده گرفته نشود و دغدغه‌ها و دلواپسی ها جناحی نشود.


معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد تأکید کرد: زمانی بود که دولت در اختیار عده‌ای بود، آن دولت که بسیاری از منابع ملی را در اختیار داشت، بسیاری از منابع را هدر داد و هیچ کس در آن شرایط دلواپس نبود؛ اما امروز چون دولت را از نظر سیاسی از آن خودشان نمی‌دانند، عده‌ای از این منظر می‌خواهند جلوی توسعه را بگیرند.


هاشمی خاطرنشان کرد: انتقاد باید سازنده باشد، انتقادی سازنده و مورد قبول است که کنارش پیشنهادی بهتر از آن اقدام باشد. و الّا انتقاد کردن و مردم را مأیوس کردن نتیجه‌ای برای کشور ندارد. در زمانی که تیم مذاکره‌کننده مذاکرات را انجام می‌دهد برخی با جریان‌های معاند در بیرون و حتی با رژیم صهیونیستی هم‌صدا می‌شوند. این دیگر انتقاد و دلواپسی نیست؛ بلکه کارشکنی است. از این منظر رهبری در رهنمودهایشان باب انتقاد را نبستند بلکه باب کارشکنی و مخالفت و مانع شدن برای توسعه کشور را بستند.


انتهای پیام/

ارسال نظر