صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۴ - ۰۱ تير ۱۳۹۵

سهم 10 درصدی تسهیلات خرد در مطالبات معوق بانکی/ دریافت کارمزد خرید با کارت اعتباری از فروشگاه‌ها

با نگاهی به آمار حوزه مطالبات معوق، مشخص می شود که سهم تسهیلات خرد در این مطالبات حدود 10 درصد است؛ بنابراین می توان امیدوار بود معوقات کارت های اعتباری زیاد نباشد.
کد خبر : 95777

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، مجید شکوهی،‌ مدیرعامل شرکت توسعه سرمایه پیشگامان پویا،‌ در نشستی خبری با بیان این مطلب گفت: تسهیلات خرد جز کم‌ریسک‌ترین تسهیلات هستند و قشر متوسط جامعه ثابت کرده است که به تعهدات خود پایبند هستند و به تعهدات خود بهتر عمل می کنند.


وی گفت: کارت اعتباری امکان اعتبار گردشی و مستمر را برای مشتریان خود فراهم می کند و در صورت بازپرداخت اعتبار مجددا برای مشتریان ایجاد می شود.


وی نحوه بازپرداخت اعتبارات را به دو صورت یکجا در پایان ماه یا اقساطی عنوان کرد و گفت: اگر پرداخت اعتبار به صورت یکجا انجام شود،‌ سودی از مشتریان دریافت نمی‌شود اما در صورت تقسیط بازپرداخت اعتبار،‌ تبدیل به تسهیلات با سود 20 درصد خواهد شد که تا 24 ماه قابل تقسیط است.


شکوهی با اشاره به لزوم توسعه بانکداری الکترونیک در کشور افزود: بانکداری الکترونیک امروزه جزء لاینفک خدمات بانکی است که شامل بخش‌های مختلفی مانند اینترنت بانک،‌ موبایل بانک و ... می شود. از جمله زیرشاخه‌های بانکداری الکترونیک که به طور متوسط در جهان،‌ یک سوم تراکنش های این صنعت را شامل می شود،‌مبحث کارت های اعتباری است.


مدیرعامل شرکت توسعه سرمایه پیشگامان پویا،‌ ادامه داد: در حال حاضر،‌در اروپا حدود 30 درصد تراکنش های بانکی به کارت های اعتباری اختصاص دارد که این عدد در آمریکا به بیش از 55 درصد می رسد. در ایران نیز باوجود آنکه فعالیت های مناسبی در خصوص بانکداری الکترونیک انجام شده،‌ و بجز مقوله کارت های اعتباری،‌ با دنیا فاصله چندانی نداریم.


وی افزود: در حوزه کارت های اعتباری،‌نیازمند حرکت جدی در کشور هستیم زیرا سهم این مبحث در بانکداری الکترونیک در ایران حدود 0.5 درصد می باشد که در مقایسه با میانگین کشورهای اروپایی و آمریکایی، رقم قابل قبولی نیست.


به گفته شکوهی اهمیت این موضوع آنجا بیشتر است که اقتصاد ایران در شرایط رکود قرار دارد و لازم است تا با تحریک تقاضا،‌ به ایجاد چرخه در تولید کمک شود.


مدیرعامل شرکت توسعه سرمایه پیشگامان پویا،‌ با تاکید بر اینکه چرخه تشدید رکود باید در کشور شکسته شود،‌گفت: اگر قدرت خرید مردم بالا رود به نوبه خود باعث فعال شدن تولید و اشتغال می شود و برای ایجاد تقاضا یکی از راه ها اعطای اعتبارات بانکی می باشد که در سطوح مختلف خرد،‌متوسط و کلان مطرح می شود.


وی ادامه داد: برای اعطای تسهیلات خرد ساده ترین راه،‌کارت های اعتباری است که توسط بانک ها صادر می شود. در تمام دنیا،‌مشتری کارت اعتباری،‌قشر متوسط جامعه است که درآمد ثابتی دارد و می تواند در آمدش را مدیریت کند.


وی با اشاره به اینکه مدیریت گردش پول در جامعه در دست بانک هاست،‌گفت: اگر بانک ها گردش پول در جامعه را به درستی مدیریت کنند ،‌منافع این امر به همه اقشار جامعه می رسد در غیر این صورت بانک ها در جامعه ناتوان شده و همچنین نقدینگی از بانک ها فرار خواهد کرد.


شکوهی ادامه داد: با توجه به مجموعه این شرایط،‌بانک ملی از سال 93 تصمیم گرفت تا به وسیله یکی از شرکت های خود،‌ مقوله کارت های اعتباری در کشور را توسعه دهد که این امر به شرکت توسعه سرمایه پیشگامان پویا، محول شد تا زیرساخت های لازم اجرایی، فنی و عملیاتی را فراهم کند.


وی افزود: با فعالیت های صورت گرفته،‌ صدور کارت های اعتباری از اواسط پاییز سال گذشته عملیاتی شد و به دنبال گسترش آن در سال جاری هستیم.


مدیرعامل شرکت توسعه سرمایه پیشگامان پویا،‌ گفت: لازم به ذکر است که صدور کارت اعتباری دقیقا مطابق با مقررات و قوانین بانک مرکزی است و به طور خاص عقد مرابحه برای آن در نظر گرفته شده است.


وی کارت های اعتباری بانک ملی را سه محصول عنوان کرد و گفت: قابلیت ارائه محصولات با تنوع بیشتر نیز وجود دارد.


شکوهی،‌تامین اعتبار این طرح را از محل اعتبارات تسهیلات خرد دانست و گفت: بانک ملی این امکان را برای شعب فراهم کرده تا به تعداد بالا کارت اعتباری صادر نمایند.


وی ادامه داد: ظبق پیش بینی ها قرار است در صورت خرید با کارت اعتباری،‌از فروشگاه ها کارمزدی در حدود 1.5 تا 2 درصد گرفته شود زیرا بیشترین نفع از تحریک تقاضا را فروشگاه ها می برند بنابراین لازم است تا بخشی از این سود را به بانک تامین کننده اعتبار بپردازند.


وی گفت: کارت اعتباری فراگیر بانک ملی ایران،‌برای دارندگان حساب های بانک ملی که در ماه یک میلیون تومان گردش حساب داشته و یا ظر شش ماه مانده حسابی بیش از یک میلیون تومان داشته باشند قابل صدور است و بر اساس جدول اعتبار سنجی، اعتبار مشخصی به هر مشتری داده می شود و در کل شبکه شاپرک قابل استفاده است.


مدیرعامل شرکت توسعه سرمایه پیشگامان پویا،‌ افزود: برای دریافت این کارت نیازی به ضامن نیست و با امضای قراردادی لازم الاجرا و دریافت یک فقره چک از متقاضی،‌کارت ظرف 3تا 10 روز به دست مشتری خواهد رسید.


وی در پایان گفت: مشتریان از دو طریق درخواست اینترنتی و مراجعه حضوری به شعب بانک ملی می توانند برای کارت اعتباری درخواست کنند.






انتهای پیام/

ارسال نظر