صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۸ - ۰۱ تير ۱۳۹۵

ناسا تائید کرد: ماه دیگری نیز به دور زمین می‌چرخد

محققان ناسا سیارک کوچکی را به عنوان «ماه کوچک» مورد تأیید قرار دادند. این سیارک بعد از حدود یک قرن حضور در مدار زمین به رسمیت شاخته شد.
کد خبر : 95742

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از inhabitat، محققان ناسا به تازگی سیارکی را در مدار زمین پیدا کرده‌اند که به آن لقب دومین «ماه کوچک» زمین داده‌اند. قطر این ماه 46 متر در 92 متر است و این سنگ کوچک در مدار مشابه زمین به دور خورشید می‌چرخد. دانشمندان ناسا به تازگی کشف کرده‌اند که این سنگ به دور زمین هم می‌چرخد.


دانشمندان ناسا تخمین زده‌اند هم‌بازی جدید زمین که نام آن را سیارک HO3 2016 گذاشته‌اند، از حدود 100 سال پیش وجود داشته است. این سیارک ابتدا در 27 آوریل توسط تلسکوپ نقشه‌برداری سیارک Pan-STARRS 1 در «هالئاکالا»، هاوایی و از طریق دانشگاه مؤسسه نجوم هاوایی شناسایی شد.


با وجود این که این سیارک ماه‌شکل در حال حاضر در مدار زمین حضور دارد، ماندگاری آن در طرح عظیم جدول زمانی جهان زیاد طول نمی‌کشد. مدار خود سیارک الگوی منحصر به فردی دارد و چرخش آهسته‌ای طی این چند دهه داشته است. انتظار می‌رود که این سیارک، حرکت مداوم خود را در راستای مدار زمین که چند قرن است ادامه دارد، دنبال می‌کند.



پل کوداس، مدیر مرکز مطالعات اجسام نزدیک زمین در آزمایشگاه جت رانش، توضیح می‌دهد: «به دلیل فاصله این سیارک از زمین، این ماه کوچک جدید به جای این که در قالب یک ماهواره واقعی باشد، یک شبه ماهواره است.


حلقه‌های این سیارک در اطراف زمین سال به سال کمی جلوتر و عقب‌تر می‌رود اما زمانی که این جلو و عقب شدن به حداکثر خود برسد، جاذبه زمین به حدی قدرتمند است که می‌تواند این حرکت را برعکس کند و آن را منحصر به این سیارک نگه دارد بنابراین دورتر از 100 برابر فاصله از ماه نمی‌رود. همچنین چنین اثر مشابهی مانع از این می‌شود که این سیارک نزدیک‌تر از 38 برابر فاصله ماه شود.


دانشمندان این سیارک را در زمان حرکت در کنار زمین شناسایی کردند. سایر سیارک‌ها نیز طی سال‌ها حرکت مشابهی را با سیاره ما داشته‌اند. طی 10 سال پیش، سیارک YN107 2003 در مدتی کوتاه از یک الگوی مداری مشابه استفاده می‌کرد اما از آن زمان، مجاورت زمین را ترک کرد.


مترجم: ندا اظهری



انتهای پیام/

ارسال نظر