صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۸ - ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
رئیس سازمان امور دانشجویان؛

بسیاری از دانشگاه‌ها استاندارد جذب دانشجوی بین‌المللی ندارند

رئیس سازمان امور دانشجویان و مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ۲۰۹ دانشگاه در کشور، مجوز جذب دانشجوی بین‌المللی را دارند اما بسیاری از آنها هنوز به استانداردهای جذب دانشجوی بین‌المللی نرسیده‌اند که این موضوع، تبعات منفی دارد.
کد خبر : 954112

به گزارش آنا، نشست روسای دانشگاه‌های سطح یک کشور در خصوص جذب دانشجویان بین‌المللی با حضور سعید حبیبا؛ معاون وزیر علوم و عباس قنبری باغستان؛ معاون بورس و امور دانشجویان خارج در محل این سازمان برگزار شد.

حبیبا در این نشست گفت: جلسه امروز در راستای رسالت‌ها و تکالیف قانونی ما در خصوص اجرای ماده ۹۳، ۹۷ و بند ب ماده ۹۸ قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت که در موضوع ارتقای نظام علمی، فناوری و پژوهشی و دستیابی به مرجعیت علمی از طریق جذب ۳۲۰ هزار دانشجوی بین‌المللی تا پایان سال ۱۴۰۷ تاکید دارد، برگزار شده است.

معاون وزیر علوم با بیان اینکه دانشگاه‌های کشور ایران در مقایسه با کشور‌ها منطقه وضعیت مطلوب‌تری دارند بنابراین پتانسیل مرجع علمی شدن را دارا هستیم؛ اظهار کرد: علم به معنای ذاتی خود، ارزشمند است و ما به عنوان مسلمان باید از حریم علم و عالم حمایت کنیم، با قدرت در این عرصه گام برداریم و به مرجعیت علمی که رهبر معظم انقلاب همواره به آن تاکید دارند، دست یابیم.

رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: از سال ۹۵ تاکنون در مجموع حدود ۶۰ هزار دانشجوی بین‌المللی در کشور در دانشگاه‌های دولتی به تحصیل پرداخته‌اند که ۸۱ درصد آنها در دانشگاه‌های وزارت علوم و ۱۹ درصد در دانشگاه‌های وزارت بهداشت مشغول به تحصیل هستند.

حبیبا با اشاره به اینکه ۴۷ هزار و ۳۸۸ دانشجو بین‌المللی در دانشگاه‌های زیر نظر وزارت علوم، وزارت بهداشت، ادیان و مذاهب و پیام نور تحصیل می‌کنند؛ تصریح کرد: ۳۵ هزار دانشجو در وزارت علوم و یک هزار و ۸۷۱ دانشجو بین‌المللی در دانشگاه پیام‌نور که آنها نیز ذیل وزارت علوم است و ۸۷۵ نفر در دانشگاه ادیان و مذاهب مشغول به تحصیل هستند.

معاون وزیر علوم در خصوص سهم مقاطع تحصیل دانشجویان بین‌المللی بیان داشت: ۴۳ درصد دانشجویان بین‌المللی در مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد، ۱۸ درصد در مقطع کارشناسی، ۱۷ درصد در مقطع دکتری تخصصی، ۹ درصد در مقطع دکتری حرفه‌ای مشغول به تحصیل هستند که بیشترین تعداد را دانشجویان کارشناسی ارشد به خود اختصاص داده‌اند.

رئیس سازمان امور دانشجویان با یادآوری اینکه ۷۰ درصد دانشجویان بین‌المللی را پسران و ۳۰ درصد آنها را دختران تشکیل داده‌اند؛ افزود: بیشترین دانشجویان بین‌المللی ما از کشور‌های عراق، افغانستان، پاکستان و هندوستان هستند. با توجه به وجود ۲۵۰ میلیون مسلمان در کشور هندوستان که ۵۰ میلیون نفر آنها اهل تشیع هستند، این کشور می‌تواند گزینه خوبی برای جذب دانشجوی بین‌المللی باشد.

حبیبا اظهار کرد: انتظار داریم دانشگاه‌های سطح یک و بزرگ به طور جدی به موضوع جذب دانشجویان بین‌الملل بپردازند، عمده دانشجویان بین‌المللی باید در دانشگاه‌های تراز بالا تحصیل کنند، زیرا این دانشگاه‌ها استاندارد‌ها را به خوبی رعایت می‌کنند.

معاون وزیر علوم در پایان خاطرنشان کرد: رقابت بسیار شدیدی در جهان برای جذب دانشجوی بین‌‎المللی وجود دارد به طوری که اکنون ترکیه ۳۲۰ هزار و روسیه ۵۵۰ هزار دانشجوی بین‌المللی مشغول به تحصیل دارند؛ برای دستیابی به مرجعیت علمی نیاز است با توجه به توانمندی‌هایی که در دانشگاه‌های سطح یک ما وجود دارد این دانشگاه‌ها فعال‌تر از گذشته پا در میدان بگذارند و به جذب دانشجوی بین‌المللی بپردازند تا بتوانیم به اهداف خود در برنامه هفتم پیشرفت دست یابیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر