بهبود سلامت و درمان اولویت های پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایران است
به گزارش خبرگزاری آنا، نادر توکلی در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر و نوپژوهشگران در جشن پژوهش دانشگاه، بر اهمیت حوزه پژوهش و فناوری تأکید کرد.
وی با اشاره به اهمیت پژوهش و فناوری در دانشگاه به رشد شاخصهای پژوهشی پرداخت و گفت: دانشگاه علوم پزشکی ایران با وجود چالشهای گذشته، به رشد قابل توجهی در شاخصهای پژوهشی دست یافته است.
توکلی به نقش هوش مصنوعی نیز اشاره کرد و گفت: هوش مصنوعی به عنوان یکی از اولویتهای پژوهشی دانشگاه مطرح است.
وی با اشاره به ضرورت آموزش مبانی و کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه سلامت برای دانشجویان به ملاحظات اخلاقی و قانونی مرتبط با هوش مصنوعی که باید مدنظر قرار گیرد، تاکید کرد.
توکلی در ادامه با اشاره به اولویتهای پژوهشی دانشگاه به ویژه مقالهمحوری با تأثیرگذاری تاکید کرد و گفت: مقالات علمی همچنان ارزشمند هستند، به شرطی که در مجلات معتبر نمایه شوند و تأثیر مستقیمی در نظام سلامت داشته باشند.
وی با اشاره به تمرکز بر پژوهشهای با اثرگذاری بالا گفت: پژوهشهایی که خروجی آنها منجر به بهبود سلامت، درمان و خدمات شود، در اولویت قرار دارند.
توکلی در ادامه به سه اولویت اصلی وزارت بهداشت از جمله طب ایرانی، جوانی جمعیت و هوش مصنوعی تاکید کرد.
وی همچنین با اشاره به ارتقای فعالیتهای پژوهشی به ضرورت ساماندهی اطلاعات و استفاده از دادههای کلان به عنوان یکی از اولویتهای دانشگاه تاکید کرد.
توکلی درخصوص ارتباط اعضای هیئت علمی با مراکز پژوهشی نیز گفت: اعضای هیئت علمی بالینی میتوانند با تخصیص یک روز به فعالیتهای پژوهشی، تعامل بیشتری با مراکز تحقیقات داشته باشند.
وی با تاکید بر شناسایی و فعالسازی اعضای هیئت علمی کمفعال (خاموش) و تبدیل آنها به اعضای پرکار نسبت به حمایت از نخبگان و بودجه پژوهشی تاکید کرد و افزود: جذب سربازان نخبه برای مراکز پژوهشی جهت ایجاد تحرک در فعالیتهای تحقیقاتی ضرورت دارد.
توکلی ادامه داد: با وجود محدودیتهای مالی، تلاش شده است تا بودجه پژوهش قربانی نشود و نیازهای حوزه پژوهش تأمین شود.
وی به برگزاری کنگرهها و همایشهای علمی اشاره کرد و گفت: توجه به نمایه شدن خروجیهای کنگرهها در مجلات معتبر و ایجاد فضای مناسب برای فعالیتهای علمی در دانشگاه بسیار اهمیت دارد.
توکلی در پایان، با تأکید بر اهمیت پژوهشهای اثرگذار در جامعه و نظام سلامت، از تمام پژوهشگران و دستاندرکاران قدردانی کرده و برای آنان آرزوی موفقیت کرد.
در ادامه این مراسم دکتر رضا فلک، معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز به دستاوردهای دانشگاه در حوزه پژوهش و فناوری در سال ۱۴۰۲ اشاره کرده و برنامههای آینده را تبیین کرد.
وی در ادامه به تشریح رتبهبندی و تولید مقالات از جمله دستیابی به رتبه سوم کشوری در تولید مقالات، ارتقای رتبه پژوهشی دانشگاه از ششم به پنجم و افزایش تعداد طرحهای اثرگذار از ۶ به ۲۲ پرداخت.
فلک در ادامه به تشریح حوزه نوآوری و فناوری از جمله راهاندازی ۵ مرکز نوآوری شامل مرکز نوآوری توانبخشی و مرکز نوآوری ایرانتک، افزایش تعداد محصولات فناورانه به ۷۵ و ثبت ۱۵ اختراع پرداخت.
وی با اشاره به توسعه آزمایشگاههای میکروفلوئیدیک و تصویربرداری حیوانات کوچک به شبکههای تحقیقاتی پرداخت و گفت: اتصال مراکز تحقیقاتی و دانشکدهها به شبکه ملی آزمایشگاهی و افزایش برنامههای ثبت بیماری به ۳۰ مورد از جمله این موارد بوده است.
فلک در ادامه به تشریح دستاوردهای بینالمللی و داخلی دانشگاه در حوزه پژوهش از جمله انتخاب دکتر کریمی بهعنوان یکی از محققان پر استناد جهان، جایزه جشنواره رازی برای مرکز تحقیقات سوانح و مصدومیت پرداخت.
وی در زمینه بهبود زیرساختها به تشریح ساخت نیمطبقه کتابخانه مرکزی، راهاندازی مراکز رشد در دانشکدهها، تقویت امکانات آزمایشگاه جامع پرداخت.
فلک درخصوص چشمانداز آینده حوزه پژوهش در دانشگاه به ارتقای رتبههای جهانی دانشگاه در رتبه بندی تایمز و شانگهای و همچنین تمرکز بر تولید محصولات پژوهشی که به طور مستقیم بر درمان و سلامت تأثیرگذار باشند و در نهایت حمایت
انتهای پیام/