نقش هوش مصنوعی در کاهش مرگ و میر ناشی از تروما
به گزارش خبرنگار آنا، تروما سومین عامل مرگ و میر در جهان و اولین عامل مرگ افراد در چهار دهه نخست عمر افراد محسوب میشود. براساس تعاریف هر نوع ضربه، جراحت، شوک، آسیب و حادثه وارد شده بر بدن در علم پزشکی تروما نام دارد که یکی از مباحث بسیار مهم است.
انواع تروما از طریق تصادفات رانندگی، سقوط از ارتفاع، حوادث ساختمانی، آتشسوزی، حوادث ناشی از کار، جنگ، بلایای طبیعی (زلزله، سیل و ...) ایجاد میشوند. امروزه حوادث غیر طبیعی در ایران موجب مرگ و میر حدود ۵۰ هزار نفر در سال میشود این در حالی است که میتوان نخست از بروز این حوادث و در مراحل بعد ایجاد تروما و مرگ و میر ناشی از این تروماها پیشگیری کرد.
نقش فناوری و پیشرفتهای پزشکی در کاهش تروما
تدوین قوانین، پیشرفتهای پزشکی، آموزش و آگاهی رسانی، فناوریهای جدید و ... میتوانند در کاهش حوادث و در نتیجه کاهش مرگ و میر نقش بسیار مهمی ایفا کنند. مطالعات علمی مانند The Impact of Trauma Care Systems on Mortality که نقش مراقبتهای پزشکی و درمانی در مرگ و میر ناشی را تروما را بررسی کرده است یا Outcomes of Trauma Patients: The Role of Emergency Medical Services که نقش خدمات پزشکی اورژانس در تروما را مطالعه کرده است تأیید میکنند که پیشرفتهای پزشکی بین ۳۰ تا ۵۰ درصد مرگ و میر ناشی از تروما را کاهش میدهند.
مدیریت تروما با هوش مصنوعی
هوش مصنوعی نیز میتواند نقش بسیار مهمی را در مدیریت تروما ایفا کند. در واقع هوش مصنوعی میتواند به کمک تشخیص سریعتر و دقیقتر عوارض ناشی از تروما آمده و با جمعبندی نتایج حاصل از بیماران ضمن ارائه مدلسازیهای مختلف، راهکارهای مختلفی را برای کاهش آسیبها و عوارض تروما ارائه دهد.
{$sepehr_key_5307}
مرتضی خاتمی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار آنا، در رابطه با کاربرد هوش مصنوعی برای کاهش تروما اظهار کرد: هوش مصنوعی یک ابزار بسیار مناسب برای مدیریت تروما است؛ ما انتظار داریم که برمبنای حجم زیادی داده که به او میدهیم جمع بندی انجام داده و راه حل مناسبی برای کاهش تروماها ارائه دهد.
وی افزود: عوامل مختلفی در بروز تروما دخالت دارند. هوش مصنوعی به عنوان ابزاری که میتواند دادههای مختلف را جمعآوری کرده و ضمن جمعبندی آنها را تحلیل کند، میتواند مسیر خوبی را برای مدیریت این عوامل و کاهش تروما پیشنهاد دهد.
میتوان مرگ و میر را به حداقل ممکن رساند
رئیس قطب علمی تروما در رابطه با پیشگیری از مرگ ناشی از حوادث غیر طبیعی و تروما نیز اظهار کرد: ایده نهایی این است که مرگ در اثر این حوادث به صفر برسد. اگر نتوانیم این مرگها را به صفر برسانیم میتوان تا ۹۵ درصد از این مرگها پیشگیری کرد، چرا که نخست این حوادث قابل پیشگیری است و دوم اینکه مرگها قابل پیشگیری بوده و سوم اینکه آمادگی مرگ و میر هم قابل پیشگیری است، اگر بتوانیم آموزشهای لازم برای پیشگیری از این حوادث و یا ایجاد کمترین خسارت را داشته باشیم میزان مرگ و میر نیز کاهش پیدا میکند.
وی تأکید کرد: یکی از مشکلات در حوزه تروما این است که ارگانهای زیادی دخیل هستند و تنها درمان بر عهده وزارت بهداشت و نظام سلامت است. اگر بتوان همه ارگانها را هماهنگ کنیم میتوان مرگ و میر را نیز کاهش داد.
انتهای پیام/