صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۷ - ۰۱ بهمن ۱۴۰۳

معاون وزیر علوم: معماری نوین مراکز رشد در راه است؛ پیوند دانشگاه و بازار با الگویی جدید/ آغاز فراخوان دستیار فناوری از امروز

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم از طرح‌های جدید وزارت علوم برای توسعه فناوری خبر داد.
کد خبر : 953496

به گزارش خبرنگار آنا، محمد نبی‌شهیکی‌تاش معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در نشست روسای پارک‌های علم و فناوری که صبح امروز (دوشنبه، یک بهمن ۱۴۰۳) در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، اظهار کرد: هدف اصلی اجلاس این است که اگر نوع نگاهمان مبتنی بر بودجه سنواتی باشد، هیچ اتفاقی در پارک‌های علم و فناوری رخ نمی‌دهد؛ بنابراین باید به سمت پارادایم تامین مالی  حرکت کنیم.

شهیکی‌تاش ادامه داد: از دیدگاه بنده؛ باید بینش اقتصادی و نوع تامین مالی نوآورانه عنوان سرفصل کاری روسای پارک‌های علم و فناوری قرار گیرد، کشور انباشتی از تجربیات در حوزه تامین مالی نوآورانه داشته است.

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم خطاب به روسای پارک‌های علم و فناوری گفت: توصیه می‌کنم بخش ویژه را در پارک فناوری ایجاد کنید تا به سمت ظرفیت مالی جدید در ساختار مالی تغییر مسیر دهید.

وی تاکید کرد: تأمین مالی در حوزه مراکز فناوری دنیا بسیار متنوع است، مثلا بازار پول و بدهی برای تامین مکانیسم بازار مالی و بازار سرمایه با هدف ایجاد فرصت اهرم سازی در حوزه تامین منابع فعال هستند، در ایران هم ماده ۱۱ و ۱۳ قانون ظرفیت خوبی را برای تامین مالی توسعه پارک‌ها ایجاد کرده است.

شهیکی‌تاش تاکید کرد: در فصل جدید مدلی که در هیئت امنا پیگیری می‌شود، این است که کاملا  پذیرای الگو‌های نوآورانه هستیم. همچنین، تقویت بخش خصوصی در حوزه زیست بوم فناوری بسیار ضروری توصیه می‌شود، در مدل جدید هیئت امنای پارک‌های علم و فناوری قرار است وظیفه اصلی بر عتدا راهبرد‌های توسعه‌ای قرار بگیرد که به تبع آن به دنبال کار‌های بزرگ هستیم، چرا که از مدل‌های کوچک کار‌های گسترده و وسیع و اتفاقات مطلوب در پارک‌های علم و فناوری رخ نخواهد داد.

وی درباره برنامه‌های در دست اقدام گفت: برخی از برنامه‌ها آغاز شده و بعضی‌های دیگر تا پایان دو هفته آینده به پارک‌های علم و فناوری جهت پیگیری امورات منتقل خواهد شد. طرح دستیار فناور در پنج حوزه کاری فعالیت دارد که فراخوان آن از امروز، یک بهمن ۱۴۰۳ آغاز می‌شود و نتیجه آن پیوند دانشگاه با پارک‌های علم و فناوری خواهد بود، از اوایل هفته آتی گرنت "فناوری آب" و "فناوری‌های حوزه انرژی" تعریف شده و تا سقف ۲۵۰ میلیون تومان پرداخت خواهد شد.

وی اضافه کرد: مدل مشترکی را با پارک پیش برده‌ایم و دو پست دکتری در حوزه‌های "گلخانه مدرن و هوشمند" و "زیست فناوری دریا" تعریف کرده‌ایم و برنامه داریم  تا پایان سال سه حوزه دیگر را اضافه کنیم.

معاون نوآوری و فناوری وزارت علوم درباره برنامه طرح سرباز فناور گفت: از دی ماه ظرفیت سرباز فناور برای پارک‌های علم و فناوری تعریف شده است تا نیرو‌های مستعد را در چرخش شرکت‌ها نگهدارند و مساعدت ویژه با نیرو‌های مسلح کشور داشته‌ایم که سهمیه خوبی  به پارک‌های علم و فناوری کشور اختصاص داده‌اند، همچنین سهمیه و ظرفیت پارک‌هایی که در جذب نیروی‌های توانمند تلاش داشته باشند را افزایش می‌دهیم.

شهیکی تاش با بیان اینکه نوع نگاه در پارک‌ها باید در حوزه سرمایه گذاری تغییر یابد؛ تاکید کرد: یکی از وظایف نهادی پارک‌های علم و فناوری این است که جریان ملی را با توجه به اهرم بخش خصوصی دنبال کنند که در این راستا شبکه ملی جذب سرمایه گذار فناوری ایران را داریم و از این پس، سامانه یکپارچه گرنت به سامانه جریان اقتصادی نوین متصل خواهد شد.

وی تاکید کرد: طرح توانمند سازی ۵۰ هزار نفر و شکل گیری هسته‌های فناور در استان‌ها آغار شده و منابع اولیه به جامعه هدف را تزریق کرده‌ایم و پیش بینی جذب منابع بالارا داریم و پارکی که خروجی موثر نداشته باشد در اولویت برنامه‌های بعدی این طرح قرار نخواهد گرفت.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم افزود: با سازمان برنامه و بودجه در راستای نحوه تخصیص پارک‌های سطح یک، دو و سه برای سال آتی جمع بندی داشته‌ایم، نوع نگاه در پارک‌های سطح سه خروجی محور است که  روند پرداخت از سال آتی تغییر منابع مالی پارک‌ها ارتقا می‌یابد.

شهیکی گفت: مستندات مراکز رشد فعلی کشور متناسب با سه دهه قبل است که خروجی آن با استاندارد‌های قبلی مورد قبول نیست؛ بنابراین شدیدا به پارادایم شیفت احتیاج داریم، در این راستا معماری نوین مراکز رشد را طراحی کرده‌ایم که الگوی جدید ارتباط بین هسته و بازار را فراهم کرده در ۲۰ دانشگاه منتخب آغاز شده است و سعی داریم فعالیت‌ها را با پارک‌های علم و فناوری استان‌ها پیوند بزنیم.

با تاکید معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، پارک‌های علم و فناوری باید به سمت نوآوری در مراکز رشد حرکت کنند؛ چرا که اصلاح مسیر برای آینده توسعه حوزه‌های دانش بنیان و فناور مهم است.

به گفته شهیکی، تاکنون ۱۲ پارک در کارگروه ارزیابی مراکز فناوری بررسی شده و تمام مشکلات و موانع آنها اصلاح شده است و تفاهم نامه همکاری معاونت فناوری مبتنی بر اهرم سازی ظرفیت‌ها در توسعه و تقویت اکوسیستم فناوری منعقد شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر