صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۴ - ۳۰ دی ۱۴۰۳

تداوم شرایط خشکسالی در کشور/ کاهش ۲۹ درصدی ورودی سد‌ها نسبت به میانگین ۵ سال گذشته

سخنگوی صنعت آب کشور بر ضرورت مدیریت مصرف آب از سوی مشترکان تاکید کرد و گفت: کاهش ۴۵ درصدی بارندگی‌ها نسبت به شرایط نرمال و کاهش ۲۹ درصدی ورودی سد‌ها از ابتدای سال جاری تا پایان دی‌ماه نسبت به میانگین پنج ساله، نشان از تداوم شرایط خشکسالی در کشور است.
کد خبر : 953369

به گزارش خبرگزاری آنا از وزارت نیرو، فیروز قاسم‌زاده با اشاره به کاهش بارندگی‌ها در سال آبی جاری، افزود: میزان بارندگی تجمعی در کشور از ابتدای سال آبی جاری تا پایان دی‌ماه، نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهشی معادل ۴۵ درصد روبه‌رو بوده است.

وی ادامه داد: بررسی رتبه بارشی در سری زمانی ۵۷ ساله نشانگر این است که کشور امسال در رتبه ۵۳ قرار دارد و به عبارت دیگر فقط چهار سال از ۵۷ سال، شرایط بدتر نسبت به امسال داشته‌اند.

کاهش ورودی به سد‌ها

سخنگوی صنعت آب خاطرنشان‌کرد: بر همین اساس، حجم ورودی آب به سد‌های کشور از ابتدای سال آبی جاری (۱۴۰۳-۱۴۰۴) تا ۲۸ دی ماه، معادل ۵.۸۵ میلیارد مترمکعب بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش پنج درصدی روبه‌رو شده است. این میزان در مقایسه با میانگین پنج ساله ۲۹ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

قاسم زاده از کاهش خروجی آب از سد‌ها خبر داد و گفت: حجم خروجی آب از سد‌های کشور از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۷.۹ میلیارد مترمکعب بوده است این میزان نسبت به دوره پنج ساله، کاهش ۹ درصدی داشته است.

وی ادامه‌داد: بر همین اساس، حجم موجود مخازن سد‌ها با ۴۴ درصد پرشدگی معادل ۲۲.۵۱ میلیارد مترمکعب است که نسبت به سال گذشته ۹ درصد افزایش و نسبت به دوره پنج ساله، یک درصد کاهش داشته است.

پُرشدگی ۱۷ درصدی سد‌های تهران

سخنگوی صنعت آب، وضعیت سد‌های برخی استان‌ها را حساس دانست و افزود: مجموع پنج سد تهران تا ۲۸ دی ماه، دارای پرشدگی ۱۷ درصدی بوده که نسبت به دوره پنج ساله، ۲۱ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

قاسم زاده ادامه‌داد: سد زاینده‌رود نیز اکنون ۱۳ درصد پرشدگی دارد که نسبت به دوره پنج ساله با ۲۸ درصد کاهش مواجه است. سد‌های استان‌های دیگر از جمله خراسان رضوی، هرمزگان، زنجان، مرکزی و گلستان با کاهش چشمگیری در حجم مخزن و ورودی روبه‌رو هستند که ضرورت مدیریت مصرف را نشان می‌دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر