صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

۸ درصد دانشجویان علوم پزشکی سال ۱۴۰۱ به خودکشی فکر می‌کنند

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت با تاکید بر نقش اساتید در انصراف از خودکشی بین دانشجویان، خواستار تعامل بیشتر اساتید با دانشجویان در تدریس و آموزش شد.
کد خبر : 953081

به گزارش آنا، حسین کرمانپور در اولین کرسی آزاد اندیشی وزارت بهداشت با موضوع سلامت روان و بررسی پدیده خودکشی در کادر سلامت که در تالار دارالفنون دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، اظهار کرد: هدف ما از برگزاری چنین رویدادی، رسیدن به راهکار‌های عملی برای حل مشکلات کارکنان نظام سلامت است، چون فشار کاری بسیار زیادی بر دانشجویان علوم پزشکی و کارکنان حوزه سلامت وارد شده و می‌شود.

وی افزود: هیچ رشته تحصیلی همانند علوم پزشکی نیست که بعد از آن به اجبار باید به طرح بروند و باید با کار تیمی، بار و فشار کاری و روانی بر روی نیرو‌های جوان حوزه سلامت را کاهش دهیم.

کرمانپور به ارزیابی ۱۰ هزار دانشجوی ورودی دانشگاه‌های علوم پزشکی در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: ۷۵ درصد از دانشجویان عنوان کرده بودند که در طول ۱۲ ماه گذشته به هیچ عنوان افکار خودکشی نداشته‌اند که این یک سرمایه بزرگ است. ۸ درصد دانشجویان عنوان کرده‌اند که همیشه یا اغلب و گاهی اوقات به خودکشی فکر می‌کنیم. ۶.۸ درصد از دانشجویان نیز در ۱۲ ماه گذشته سعی در اقدام به خودکشی داشته‌اند.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت افزود: در این ارزیابی از دانشجویان پرسیده شده در صورتی که نقشه خودکشی داشته‌اید با چه کسی در این مورد صحبت کرده‌اید و مشخص شده که سهم خانواده ۳۰ درصد، سهم مشاور و روحانی ۸ درصد، سهم دوستان و همکلاسی‌ها ۲۶.۶ درصد، سهم اساتید و کارکنان دانشگاه‌ها ۱.۳ درصد و سایرین نیز ۲۴ درصد بوده است.

کرمانپور در خصوص مهمترین عامل انصراف از خودکشی در بین دانشجویان مورد ارزیابی قرار گرفته، گفت: بیشترین عامل انصراف این دانشجویان، صحبت با اساتید بوده است؛ اساتید عزیز با دانشجویان صحبت و گارد خود را باز کنید. صحبت و تعامل با دانشجویان، حدود ۳۷ درصد باعث شده فردی که قصد خودکشی داشته، منصرف شود.

وی با بیان اینکه اساتید صرفا نباید به تدریس در کلاس و آموزش بپردازند، گفت: لازم است اساتید در چشم دانشجویان نگاه کنند و با آنها صحبت کنند و ارتباط صمیمانه تری به دور از قوانین خشک آموزشی داشته باشند.

وی ادامه داد: دومین عامل انصراف از خودکشی در بین دانشجویان، صحبت با دوستان و همکلاسی‌ها بوده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر