صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۳ - ۲۹ دی ۱۴۰۳

دلیل نیمی از سقط‌های جنین مشخص نیست

فوق تخصص زنان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: ۵۰ درصد سقط‌های جنین علت مشخصی ندارد، اما با اقدامات پیشگیرانه می‌توان از بسیاری موارد سقط جنین نیز جلوگیری کرد. 
کد خبر : 953002

به گزارش خبرگزاری آنا، ملیحه عافیت با اشاره به اینکه سقط‌های جنین به دو دسته خود به خود و خود خواسته تقسیم می‌شود، گفت: علت ۵۰ درصد از سقط‌های جنین نامشخص است، اما در مجموع سقط جنین خود به خودی نیز به دو دسته اختلالات ژنتیک و کورموزم و بیماری‌های زمینه‌ای مادر یا اختلال ساختاری رحم و دهانه رحم تقسیم بندی می‌شوند. 

وی با بیان اینکه اگر جنین به طور ناخواسته قبل از هفته بیستم بارداری از دست برود، سقط جنین ناخواسته اتفاق افتاده است، خاطرنشان کرد: اغلب سقط‌های ناخواسته به این دلیل رخ می‌دهند که جنین رشد مطلوبی نداشته است. 

عافیت با اشاره به اینکه حدود ۱۵ تا ۲۵ درصد از بارداری‌ها به سقط خودبه‌خودی جنین منجر می‌شوند، گفت: همچنین بیشتر از ۸۰ درصد موارد ازدست‌رفتن بارداری در سه‌ماهه اول بارداری اتفاق می‌افتد.

وی با بیان اینکه احتمال سقط جنین بعد از هفته بیستم اندک است از همین رو پزشکان به ازدست‌رفتن ناخواسته جنین بعد از این زمان مرده‌زایی یا سقط دیرهنگام می‌گویند، گفت: از جمله علائم سقط جنین ناخواسته خونریزی یا لکه بینی خفیف یا شدید، انقباض و دل‌پیچه شدید، درد پایین شکم، ضعف، کمردرد شدید، تب، کاهش وزن، محو شدن علائم مربوط به بارداری مثل ویار و حساس شدن سینه‌ها، درد‌های فاصله‌دار مشابه درد زایمان است. 

عافیت با اشاره به اینکه سقط‌های جنین ناخواسته نیز در دسته بندی هشدار دهنده و اجتناب ناپذیر، کامل، ناقص، مکرر و فراموش شده تقسیم می‌شوند، گفت: در سقط هشداردهنده گاهی بدن علائم سقط مثل خونریزی یا درد پایین شکم را نشان می‌دهد، اما دهانه رحم بسته باقی می‌ماند، در این شرایط ممکن است با مراجعه سریع به پزشک بتوانید علائم را از بین ببرید و از سقط جنین جلوگیری کنید، اما در سقط اجتناب‌ناپذیر تلاش برای نگه‌داشتن جنین، خونریزی و درد شدیدتر شده، دهانه رحم باز می‌شود و سقط ناخواسته جنین اتفاق می‌افتد.

وی اظهار کرد: در سقط جنین کامل اگر همه بافت‌های مربوط به جنین از رحم دفع شده باشند، سقط جنین کامل اتفاق افتاده است، اما اگر مقداری از بافت‌های بارداری همچنان داخل رحم باقی مانده باشند سقط جنین ناقص اتفاق افتاده است. 

عافیت اظهار کرد: عده کمی از بانوان به‌صورت مکرر سقط جنین را تجربه می‌کنند علاوه براین گاهی ممکن است سقط جنین بدون هیچ علامتی اتفاق افتاده باشد و تا زمان انجام سونوگرافی متوجه این اتفاق نشوند. 

وی با اشاره به اینکه تقریباً نیمی از موارد سقط ناخواسته جنین به دلیل نقص در کروموزوم‌ها یا وجود یک کروموزوم اضافی رخ می‌دهد، گفت: مشکلات کروموزومی جنین می‌توانند منجر به مشکلات مختلفی ز جمله حاملگی پوچ، حاملگی مولار و مرده‌زایی شود. 

عافیت با بیان اینکه در برخی از اوقات بیماری‌های زمینه‌ای مادر باعث عدم رشد جنین شود، گفت: دیابت کنترل نشده، عفونت، مشکلات هورمونی، بیماری‌های مربوط به رحم و دهانه رحم، بیماری‌های مربوط به تیروئید از آن جمله است. 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بارداری در سن بیشتر از ٣۵ سال احتمال سقط را افزایش می‌دهد، گفت: مصرف سیگار، الکل و مواد مخدر در دوره بارداری خطر سقط جنین را افزایش می‌دهد، خانم‌هایی که در طول دوران بارداری خود به اندازه کافی غذای سالم مصرف نمی‌کنند، سلامت خود و جنین‌شان را در معرض خطر قرار می‌دهند. 

وی با اشاره به اینکه مصرف برخی دارو‌ها مانند رتینوئید، میزوپروستول، متوترکسات و دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی مثل آسپیرین، بروفن و ناپروکسن نیز خطراتی برای جنین دارد، گفت: بعد از سقط بهتر است مواد غذایی سرشار از آهن، پروتئین، ویتامین سی و کلسیم مصرف کنید، همچنین مصرف میوه و سبزی‌های تازه و مایعات کمک می‌کنند تا بهبود بعد از سقط سریع‌تر انجام شود.

وی بیان کرد: سقط جنین لزوماً به این معنی نیست که مشکل باروری وجود دارد و در واقع بیش از ۸۷ درصد افرادی که سقط جنین داشته‌اند می‌توانند بارداری‌های بعدی خود را با موفقیت سپری کنند علاوه براین اکثر بانوان زمانی که چرخه قاعدگی‌شان به وضعیت طبیعی برمی‌گردد، دیگر مشکلی بابت بارداری مجدد ندارند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بعد از سقط بهتر است مواد غذایی سرشار از آهن، پروتئین، ویتامین سی و کلسیم مصرف کنید، گفت: همچنین مصرف میوه و سبزی‌های تازه و مایعات کمک می‌کنند تا بهبود بعد از سقط سریع‌تر انجام شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر