صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۲ - ۳۱ خرداد ۱۳۹۵

تشکیل کمیته اخلاق پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود با مجوز وزارت بهداشت

دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود مجوز تشکیل کمیته اخلاق پزشکی در پژوهش‌های زیست پزشکی را از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دریافت کرد.
کد خبر : 95294

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود با توجه به خبر تشکیل نخستین جلسه کمیته اخلاق پزشکی در پژوهش‌های زیست پزشکی با حضور اعضا، با تشریح اهداف این کمیته گفت: «تشکیل چنین کمیته‌ای برای رفاه دانشجویان و احترام به حقوق بیماران و ایجاد بستر موارد مطالعه درزمینه پزشکی می‌باشد«.


دکتر حسین هراتی‌پور افزود: «خوشبختانه با تلاش‌های انجام‌شده از سوی این واحد دانشگاهی و مساعدت‌های معاونت علوم پزشکی سازمان مرکزی دانشگاه و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجوز تشکیل این کمیته به دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود داده شد«.


رئیس کمیته اخلاق در پژوهش‌های زیست پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود با بیان اینکه 9 نفر در این کمیته عضو هستند اظهار کرد: «با تشکیل این کمیته دانشجویان از بعضی پیچ و خم های اداری نجات پیدا می‌کنند و می‌توانند برای پایان‌نامه خود به‌راحتی با مراجعه به کمیته اخلاق دانشگاه مجوزهای لازم را بگیرند و حق‌ و حقوق بیماران نیز ضایع نمی‌شود«.



هراتی پور با بیان اینکه در نخستین جلسه با اعطای احکام اعضا، دستورالعمل‌های لازم به آنان داده شد، اظهار کرد: «قرار شد تا بررسی پایان‌نامه‌ها در این کمیته آغاز شود و چنانچه تأیید شد در مرحله اجرا قرار گیرد«.


وی تصریح کرد: «امیدوارم با این قدم که در دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود برداشته شد بتوان با تحقیقاتی که درزمینه پزشکی به‌‌ویژه بر روی حیوانات آغازشده به پیشرفت‌های خوبی برسیم«.


هراتی پور بررسی طرح‌های تحقیقاتی علوم پزشکی از حیث ملاحظات شرعی، حقوقی و اخلاقی از قبیل رضایت آگاهانه آزمودنی، رعایت حقوق و آزادی آزمودنی، حفظ آزمودنی از خطرات احتمالی تحقیق، رعایت رازداری، مراعات حقوق همکاران، استفاده صحیح از اطلاعات، حفظ ارزشهای اسلامی در انتخاب موضوع و روند انجام تحقیق و ... را از جمله سرفصل‌هایی دانست که از سوی کمیته اخلاق پزشکی در پژوهش‌های زیست پزشکی لحاظ می‌شود.


وی گفت: «به‌منظور دستیابی به اهداف و ارزش‌های والای اخلاقی و حفظشان و کرامت انسانی در انجام پژوهش‌های پزشکی، پس از انجام مطالعات متعدد و بهره‌گیری از بیانیه‌ها و دستورالعمل‌های بین‌المللی و تطبیق آن با شرع مقدس اسلام،‌ آیین‌نامه کمیته‌های اخلاق در پژوهش‌های علوم پزشکی در سال 1378 تهیه و به‌تمامی دانشگاههای علوم پزشکی ارسال شد«.


انتهای پیام/

ارسال نظر