صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۳ - ۲۸ دی ۱۴۰۳
پیشرفت علمی ۵۰ ساله (۲)؛

خودکفایی در درمان بیماری‌ها پس از پیروزی انقلاب اسلامی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله گفت: اکنون برای تشخیص و درمان هیچ بیماری نیاز به کشور‌های خارجی نداریم. حتی توجه مسئولان به حوزه بهداشت و درمان باعث جذب توریسم درمانی به کشور شد.
کد خبر : 952646

حسن ابوالقاسمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله در گفت‌و‌گو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا، در رابطه با پیشرفت‌های حوزه سلامت پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: دستاورد‌های انقلاب در حوزه پزشکی اصلاً قابل‌مقایسه با دوران پهلوی نیست.

وی ادامه داد: کشورمان ایران قبل از پیروزی انقلاب، کشوری کاملاً وابسته بود طوری که در اقصی نقاط کشور پزشکانی طبابت می‌کردند که حتی در حد دکترای عمومی نیز اطلاعات نداشتند. این در حالی است که اکنون به‌واسطه تبحر پزشکان ایرانی از نقاط مختلف جهان برای درمان به ایران سفر می‌کنند

ایجاد عدالت در حوزه سلامت

عضو فرهنگستان علوم پزشکی افزود: در نیم‌قرن اخیر علاوه برافزایش سواد پزشکی، در ایجاد عدالت در حوزه سلامت و همچنین تجهیز بیمارستان‌ها و مراکز درمانی به امکانات و تجهیزات پیشرفته، رشد چشم‌گیری داشته‌ایم.

ابوالقاسمی تأکید کرد: اکنون در جای‌جای کشورمان حتی در مناطق محروم پزشکان متخصص و باسواد در حال ارائه خدمت هستند. خوشبختانه برای تشخیص بیماری‌ها امکانات پیشرفته و بروزی در کشور وجود دارد تا کادر درمان با استفاده از آنها در سریع‌ترین زمان ممکن نوع و علت بیماری را تشخیص و درمان مناسب آغاز شود.

در منطقه برای درمان بیماران خاص برتر هستیم

وی به درمان بیماری‌های خاص اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از پیشرفت‌ها در حوزه پزشکی و سلامت، درمان بیماران خاص است. قبل از پیروزی انقلاب، اقدامات زیادی برای درمان بیماری‌های خاص ارائه نمی‌شد؛ درحالی‌که امروزه در درمان بیماران خاص در منطقه برتر هستیم.

حوزه بهداشت و درمان در حکومت پهلوی چیزی برای ارائه نداشت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله ادامه داد: در حال حاضر؛ خدمات درمانی مانند درمان بیماران خونی و همچنین انجام دیالیز، در همه شهر‌ها ارائه می‌شود؛ بنابراین می‌توان گفت که ایران امروز به‌هیچ‌وجه قابل‌مقایسه با ایران ۵۰ سال گذشته نیست چراکه حوزه بهداشت و درمان دوره پهلوی چیزی برای ارائه نداشت.

ابوالقاسمی با بیان اینکه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی هیچ حوزه‌ای حرفی برای گفتن نداشت توضیح داد: در اوایل ورودم به دانشکده پزشکی، کودکان سوتغذیه‌ای را درمان می‌کردیم. درحالی‌که اکنون پیدا کردن افرادی که دچار سو تغذیه‌ باشند بسیار سخت است.

وی به توسعه بیمارستانی و همچنین تولید دارو اشاره کرد و گفت: خوشبختانه درزمینهٔ تولید دارو به خودکفایی رسیده‌ایم. طوری که حدود ۴۰ داروی بیولوژیک در کشورمان ایران تولید می‌شود؛ بنابراین ما دیگر خودمان را با قبل از انقلاب و حتی کشور‌های درحال توسعه مقایسه نمی‌کنیم بلکه در حال رقابت با کشور‌های توسعه‌یافته هستیم.

این فوق تخصص بیماری‌های خون و سرطان کودکان در رابطه با ادغام آموزش پزشکی با ارائه خدمت به مردم تصریح کرد: با ادغام این دو مورد با یکدیگر توانستیم از امکانات نیروی انسانی در کنار ظرفیت‌های فیزیکی که در حوزه دهداری وجود داشت برای آموزش پزشکی استفاده کنیم. نتیجه این ادغام تربیت بیش از ۱۶۰ هزار پزشک و انجام پژوهش‌های علمی بیشتر در حوزه پزشکی بود.

ابوالقاسمی تصریح کرد: توسعه مراکز درمانی، انجام اقدامات بهداشتی و ایجاد رشته‌های فوق تخصصی در ایران باعث شد تا برای درمان، نیازی به دیگر کشور‌ها نداشته باشیم. به‌جرئت می‌توان گفت که اکنون برای تشخیص و درمان هیچ بیماری نیاز به کشور‌های خارجی نداریم حتی توجه مسئولان به حوزه بهداشت و درمان باعث جذب توریسم درمان به کشور شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر