صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۲ - ۲۶ دی ۱۴۰۳

پزشکی هسته‌ای ایران در تراز جهانی اما نیازمند سرمایه‌گذاری استراتژیک

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی از جایگاه رفیع حوزه پزشکی هسته ای ایران در حوزه بین الملل خبر داد و گفت: توان مالی دانشگاه‌ها، دپارتمان‌ها و بخش خصوصی پاسخگوی تامین اعتبارات نیست؛ بنابراین نیازمند سرمایه گذاری جدی و فراوان در این حوزه هستیم.‌ 
کد خبر : 952557

به گزارش خبرنگار آنا، نشست خبری و آیین رونمایی از پوستر بیست و پنجمین کنگره بین المللی پزشکی هسته ای ایران صبح امروز (چهارشنبه، ۲۶ دی ۱۴۰۳) با حضور علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دبیران علمی و اجرایی و متخصصان پزشکی هسته ای در ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد. 

در این نشست، علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: بیست و پنجمین کنگره بین المللی پزشکی هسته ای ایران با همکاری انجمن پزشکی هسته ای ایران و دپارتمان پزشکی هسته دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در سال ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد و تا پایان اسفند مهلت ارسال مقالات به این کنگره وجود دارد. 

وی با بیان اینکه دستاوردهای متخصصان پزشکی هسته ای برابر با تجلی دانش فنی ارزشمند، توان تکنیکی و خرد ورزی مهارتی بالای گروه پزشکان ایران است؛ تاکید کرد: پزشکی هسته ای ایران از نظر علمی و مهارتی در جایگاه مطلوب قرار دارد و خدمات حرفه ای ارزنده ای در اختیار جامعه قرار می دهد، حتی در حوزه پزشکی هسته ای جهان از نظر دانش و مهارت های مربوطه در تراز بین المللی  قرار داریم. 

زالی ادامه داد: رشته پزشکی هسته ای در ایران نسبت به سایر رشته های پزشکی متفاوت است و اولین دستاورد علمی این حوزه به سال ۱۳۳۹ باز می گردد که بخش خصوصی قبل از انقلاب اسلامی هم تراز بخش دولتی فعالیت داشته است و امروزه دستاوردهای بزرگی در زمینه بخش خصوصی این عرصه قابل رویت است. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اضافه کرد:  دو اتفاق بزرگ در حوزه پزشکی هسته ای در جهان رخ داده است که ایران باید هم راستای آن حرکت کند، اولین مسئله تلفیق پزشکی هسته ای با تصویربرداری مولکولی است که شاید اولین نماد تصویربرداری مولکولی در تلفیق پزشکی باشد؛ بنابراین چون آینده طب بر این اساس تغییر می یابد باید این مورد در دستور کار قرار بگیرد.

زالی افزود: تصویربرداری مولکولی در سال های آینده به خصوص در پزشکی فرا دقیق و شخصی سازی شده رشد قابل ملاحضه ای خواهد داشت و باید
در آینده بسیاری از تکنولوژی ها وارد ایران شود. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره کاربرد هوش مصنوعی در پزشکی هسته ای گفت: باید از ظرفیت هوش مصنوعی در پزشکی هسته ای کشور استفاده شود. اصولا پزشکی هسته ای رشته بین بخشی است؛ بنابراین مستعد استفاده از هوش مصنوعی بیش از هر رشته دیگر است‌. 

به گفته وی، ورود پزشکی هسته ای در درمان حتی مشکلات مفصلی و بیماری های صعب العلاج گذشته روزنه جدیدی را پیدا کرده است.  

زالی درباره وضعیت تحریم در پزشکی هسته ای، گفت: به علت اعتماد جامعه جهانی به پزشکان هسته ای ایران تحریمی در این راستا وجود ندارد و بیشترین موانع مربوط به مشکلات مادی است.  

معضل دانش پزشکی هسته ای در عدم بودجه 

وی بیان کرد: دانش پزشکی هسته ای در ایران بسیار غنی است، اما معضل اساسی در گرانی سیستم های سخت افزاری پزشکی هسته ای قابل شهود است و توان مالی دانشگاه‌ها و دپارتمان‌ها و حتی بخش خصوصی پاسخگوی تامین اعتبارات نیست؛ بنابراین نیازمند سرمایه گذاری جدی و فراوان در این حوزه هستیم.‌ 

بی توجهی به بودجه سبدارزی کشور در حوزه پزشکی هسته ای 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در پاسخ به سوالات خبرنگاران تاکید کرد: در سبد ارزی کشور برای حوزه پزشکی هسته ای سهمی متناسب در نظر گرفته نشده است و نکته دوم در دموکراسی فرایند اداری است که آسیب شناسی آن با تامین اعتبارات ارزی مورد نیاز و کمرنگ کردن نقش بروکسی جذب بخش خصوصی برای سرمایه گذاری بهبود خواهد یافت.  

در پایان از پوستر بیست و پنجمین کنگره بین المللی هسته ای ایران با حضور علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی رونمایی شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر