صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۷ - ۲۶ دی ۱۴۰۳

لزوم ورود نهاد‌های ناظر به انتخابات فدراسیون فوتبال/ نقش کمیته بدوی در انتشار نامتعارف تاییدیه‌ها چیست؟

صحبت های دبیرکل فدراسیون فوتبال در روز پایانی ثبت نام انتخابات شائبه هایی را ایجاد کرده که نیازمند این است تا کمیته بدوی در مورد آنها شفاف سازی کند.
کد خبر : 952492

به گزارش خبرگزاری آنا، در تاریخ بیستم دی مهلت ثبت نام برای انتخابات فدراسیون فوتبال به پایان رسید و پس از اتمام مهلت ثبت نام هدایت ممبینی دبیرکل فدراسیون فوتبال به عنوان برگزار کننده مجمع انتخاباتی مقابل خبرنگاران قرار گرفت. او در اقدامی بی سابقه در طول تاریخ برگزاری انتخابات در فدراسیون فوتبال اقدام به اعلام آرای امضاهای جمع آوری شده نامزدها کرد. این اتفاق درحالی رخ داد که طبق اساسنامه فدراسیون فوتبال نباید چنین اتفاقی برای رعایت عدالت رخ می داد.

مطابق ماده ۳ مقررات انتخابات فدراسیون فوتبال، کمیته بدوی انتخاباتی نظارت بر فرایند انتخابات از مرحله صدور فراخوان ثبت نام، اعلام تأیید صلاحیت ها تا پایان برگزاری جلسه مجمع عمومی انتخاباتی، اخذ آراء و معرفی نامزد‌های حائز اکثریت آراء را بر عهده دارد. در همین راستا ماده ۵ مقررات انتخاباتی نیز کمیته بدوی انتخابات را مسئول ساماندهی، اجرا و نظارت بر فرایند انتخابات می شمارد.

با توجه به این دو ماده باید از کمیته بدوی پرسید آیا قرار نیست به موضوع انتشار آمار تأئیدیه‌های اعضای مجمع عمومی فدراسیون به نامزد‌های ریاست که از سوی دبیر کل فدراسیون اعلام شد ورود کند؟ 

اعلام این آرا چند شائبه را به وجود آورده که به نظر می رسد اعضای کمیته بدوی به راحتی از آن چشم پوشی کرده و یا شاید هم در آینده به آن ورود کنند. موضوع اول اینکه یکی از پیش شرط‌های ثبت نام نامزد‌های ریاست فدراسیون، اخذ فقط پنج تأییدیه است و از آنجا که مجموع ۸۹ عضو مجمع عمومی فدراسیون فقط اجازه دارند هر کدام یک تأییدیه برای نامزد ریاست فدراسیون صادر کنند،اخذ تأییدیه‌های بیشتر از تعداد مقرر، نتیجه ای جز محدود کردن زمینه حضور سایر نامزد‌ها در این انتخابات را نخواهد داشت. حال چطور می شود رئیس فعلی فدراسیون بالای این 5 امضا را دارد؟ این شرایط آیا ماده ۱۷ اساسنامه فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران را زیر پا نمی گذارد که بر دموکراتیک بودن انتخابات تاکید دارد؟ هر یک از اعضاء حق دارند نسبت به صدور یا عدم صدور تأییدیه اقدام کند، اما اخذ تاییدیه های اضافه مانع از اجرای عدالت نمی شود؟ 

اگر بنا بر شفافیت بوده چرا در مورد سایر کرسی‌های هیأت رئیسه که در انتخابات ثبت نام کرده اند، آمار اعلام نشد؟ چرا اعلام نشد کدام عضو مجمع به نامزدها تاییدیه داده اند؟ چطور دبیر کل فدراسیون فوتبال یک اصل را در نظر گرفته اما در سایر موارد نسبت به شفاف سازی بی توجه بوده است؟ آیا این یک مانور قدرت از سوی نامزدی که بیشترین آرای تاییدیه را داشته نبوده است؟ 

اگر قرار بود ممبینی اقدام به انتشار آمار تأییدیه‌ها کند آیا نباید از ابتدا همه کاندیداها از این ماجرا خبر می شدند تا برای گرفتن رای بیشتر اقدامات خود را انجام دهند؟ همین سوالات و شاید موارد پر ابهام دیگر نشان می دهد که کمیته بدوی برای برگزاری یک انتخابات بدون شائبه مهندسی، کار راحتی در پیش ندارد و نیازمند است تا این ابهامات شفاف سازی شود و کار خلاف قانون دبیرکل مورد بررسی قرار گیرد. 

بحث دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد و نیازمند شفاف سازی از سوی کمیته بدوی است مربوط به رعایت ماده ۱۷ اساسنامه و ماده ۲ مقررات انتخاباتی است که مربوط به ضمانت استقلالِ اعضای مجمع است. حال سوال این است که چه تدابیری اتخاذ شده  که از دسترسی برخی نامزد‌ها از جمله رئیس فعلی فدراسیون به این اطلاعات که کدام عضو مجمع به کدام نامزد تأییدیه داده است، جلوگیری شود؟

شاید بهتر باشد نهادهای ناظر بر انتخابات ورزشی بیش از همیشه نسبت به فرایند انتخابت فدراسیون فوتبال ورود کنند تا جلوی هرگونه تبعیض در روند انتخابات این فدراسیون گرفته شود. 

انتهای پیام/

ارسال نظر