صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

بزرگترین اثر طبیعی ثبت ملی شده جنوب کشور تعیین عرصه و حریم شد

فرماندار شهرستان بندرماهشهر اعلام کرد: محدوده عرصه و حریم اثر ملی خور‌های بندرماهشهر از سوی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به استاندار خوزستان ابلاغ شد.
کد خبر : 951769

به گزارش خبرگزاری آنا، فریدون بندری فرماندار شهرستان بندر ماهشهر اظهار داشت: این اقدام در اجرای قانون الحاق ایران به کنوانسیون حمایت از میراث فرهنگی و طبیعی جهان مصوب دی ماه ۵۳ مجلس شورای اسلامی و اجرای بند ۱۲ از ماده ۳ قانون اساسنامه سازمان میراث فرهنگی کشور، نقشه محدوده عرصه حریم و ضوابط حفاظتی مربوط به اثر طبیعی خور‌های بندرماهشهر انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: خور‌های بندر بندرماهشهر در سه شهرستان بندرماهشهر، شادگان و آبادان قرار دارد و به شماره ۶۳۵ در تاریخ ششم شهریور ۱۳۹۸ در فهرست میراث طبیعی ملی ثبت گردیده است و بر همین اساس نقشه عرصه و حریم این اثر در تاریخ ۱۷ دیماه ۱۴۰۳ به شماره ۱۸۰۵۹ ابلاغ شده است.

وی ادامه داد: بر اساس این ابلاغیه محدوده عرصه و حریم خور‌ها تحت نظارت پایگاه منظر فرهنگی خلیج فارس بندرماهشهر است و هرگونه دخل و تصرف در محدوده عرصه و حریم بدون هماهنگی با وزارت میراث فرهنگی و تخلف از ضوابط حفاظتی جرم محسوب می‌شود و مشمول مجازات‌های قانونی است.

بندری در ادامه گفت: خور‌های بندرماهشهر به سبب شرایط محیطی و ویژگی‌های ژئومورفولوژی دارای شکل خاصی هستند. این خوریات در نتیجه هزاران سال جزر و مد و پیشروی آب دریا در سواحل پدید آمده‌اند و از نظر شکل شبیه به درختی با شاخه‌های متعدد است.

فرماندار بندرماهشهر اظهار داشت: اهمیت و نقش خوریات در ارتباط با تاریخ، فرهنگ، جغرافیا، محیط زیست، اقتصاد، تجارت، معیشت، صنعت، مذهب، مدیریت شهری و حتی ۸ سال جنگ تحمیلی بر کسی پوشیده نیست؛ لذا ما در شهرستان بندرماهشهر بستر را برای ثبت جهانی این اثر منحصر بفرد محیا کرده‌ایم.

فریدون بندری گفت: بندرماهشهر مدیون سرکار خانم سارا عبادی رئیس میراث فرهنگی این شهرستان بوده که اگر تلاش‌های شبانه روزی ایشان بعنوان یک مدیر موفق و کاردان در جامعه نبود امروز شاهد ثبت ملی و ابلاغ عرصه و حریم خور‌ها نبودیم.

بندری افزود: همچنین باید از زحمات دکتر پورعلی و دکتر ایزدی که در ثبت این اثر حائز اهمیت و تعیین عرصه و حریم آن، تلاش وافر در وزارت انجام دادند تشکر ویژه نمود.

فرماندار بندرماهشهر در پایان از غلامعباس اویسی و کمال طاهری دو مشاور پرونده تعیین عرصه و حریم خور‌ها و همچنین موسسات فرهنگی هنری آوای نصر ایرانیان و آموزشی گردشگری فراز علم و دانش پارس زیر مجموعه هلدینگ نصر ایرانیان بخاطر راهبری این پرونده تا ثبت آن تشکر کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر