صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

چگونه می‌توان نهضت جدید علمی را برای دستیابی به مرجعیت علمی ایجاد کرد؟

سردار مهدی نژاد نوری در نشست هم‌اندیشی معاونین بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان‌ها و راهبران استانی طرح باقر‌العلوم (ع) بر لزوم همراهی علم و فناوری در کنار ایمان در مسیر کسب قدرت و اقتدار ملی تاکید کرد.
کد خبر : 951525

به گزارش آنا، سردار مهدی نژاد نوری معاون علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیرو‌های مسلح در نشست هم‌اندیشی معاونین بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان‌ها و راهبران استانی طرح باقر‌العلوم (ع) که به مدت سه روز در تهران در حال برگزاری است به تدابیر و اوامر حکیمانه رهبر معظم انقلاب در دستیابی به قله‌های علم و فناوری تاکید کرده و از الزامات قانونی و تکالیف اسناد راهبردی در خصوص پیشرفت جهشی علم سخن گفت.

رقابت شدید جهانی در نوآوری و دستیابی به فناوری‌های پیشرفته؛ گستردگی تنوع و سرعت بالای تغییرات فناوری‌های نوظهور و شالوده شکن؛ محدودیت منابع بازار از دیگر موضوعاتی بود که مهدی نژاد نوری مطرح کرد.

وی در پاسخ به این پرسش که چگونه می‌توان نهضت و خیزش جدید علمی را شکل داد تا به مرجعیت علمی و فتح قله‌های علم و فناوری نائل شده و به قدرت علمی جهانی تبدیل شویم برخی توصیه‌ها را بیان کرد.  
تقویت و اولویت بخشی به رویکرد فعالیت‌های علمی برای اقشار علمی از جمله بسیج اساتید، دانشجویی، دانش‌آموزی و طلاب؛ پایبندی عملی به پیاده‌سازی سند اعتلای بسیج در حوزه علم و فناوری؛ عملیاتی‌سازی طرح تقویت رویکرد علمی اقشار بسیج، از دیگر مباحثی بود که مهدی نژاد نوری بر آن تاکید داشت.  

معاون علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیرو‌های مسلح همچنین از لزوم تکیه اصلی بر قدرت بسیج کنندگی و هماهنگی مردمی برای مشارکت در زنجیره قدرت‌افزایی علمی کشور و استفاده از موقعیت ممتاز حضور اقشار بسیج در سراسر کشور و سازمان‌های مختلف برای پرچمداری تحقق جهاد علمی با بسیج کلیه منابع و ظرفیت‌های مادی و معنوی سخن گفت.

مهدی نژاد نوری بر اهمیت و جایگاه علم و فناوری در کنار ایمان برای کسب قدرت و اقتدار ملی تاکید کرده و افزود:  مقام معظم رهبری در مورد علم مطالب بسیار مفصلی دارند. منظومه فکری ایشان در این زمینه می‌تواند راهنمای جهانیان باشد. گفته شده اگر ایمان و نگاه‌های انسانی بر علم حاکم بود اصلا انسان به بمب هسته‌ای نمی‌رسید.

مهدی‌نژاد افزود:  سه عامل اصلی علم، اقتصاد و فرهنگ اقتدار یک جامعه را می‌سازد. وقتی صحبت از انقلاب اسلامی می‌کنیم آنچه که در موردش صحبت می‌کنیم باید مبتنی بر ارزش‌ها، اصول و مبانی  اسلام ناب باشد. در حکومت اسلامی و انقلاب اسلامی که مبنا اسلام است و مفسرش رهبر انقلاب است، مردم باید در صحنه حضور داشته باشند.

مهدی‌نژاد بیان کرد: بسیج مصداق بارز مردمی بودن است و به تعبیر مقام معظم رهبری پایبند به انقلاب، پایبند به ارزش‌هاست.

 وی همچنین عنوان کرد: بسیج باید در عرصه علم پرچمدار باشد و اقشار مختلف بسیج که در حوزه علم هستند باید پیشتاز باشند.

فاصله زیاد موجود با مرز‌های دانش امروزی جهان با وجود پیشرفت‌های چشمگیر موضوع دیگری بود که مهدی نژاد مطرح کرد.

وی گفت: وقتی مقایسه می‌کنیم که پس از پیروزی انقلاب به چه دستاور‌هایی رسیدیم، باعث افتخار است. ولی با این وجود، با قله‌هایی که در دنیا هست فاصله داریم و این افزایش سرعت و ارتقای کیفیت را به ما القا می‌کند که بتوانیم این فاصله را کم کنیم.

وی در پایان تاکید کرد: بسیاری از مشکلات ما با علم حل می‌شود. کمبود، آب و برق و گاز و ... با علم قابل حل است.

انتهای پیام/

ارسال نظر