صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ابداع باتری کاغذی که شش روزه تخریب می‌شود

محققان یک شرکت سنگاپوری متخصص در توسعه راه حل‌های انرژی پایدار، با باتری‌های کاغذی پیشرفته خود موج جدیدی در دنیای فناوری باتری ایجاد کردند.
کد خبر : 951337

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل ازIE، این باتری‌ها به لطف انعطاف پذیری، طراحی سبک، ایمنی و ویژگی‌های سازگار با محیط زیست، مزایای چشمگیرتری در مقایسه با گزینه‌های ذخیره انرژی سنتی ارائه می‌دهند. 

شرکت «Flint» «فلینت» این فناوری پیشگام خود را که قابلیت تغییر شیوه ذخیره و استفاده از انرژی را دارد در نمایشگاه CES ۲۰۲۵ در لاس وگاس به نمایش گذاشته است.

راز منحصر به فردی باتری جدید 

باتری‌های کاغذی فلینت نوعی باتری شبه جامد هستند که از یک حلقه هیدروژل نوآورانه استفاده می‌کنند که هم به عنوان جداکننده و هم به عنوان الکترولیت در یک تکه کاغذ عمل می‌کند. این ترکیب با جایگزینی مواد سمی و حساس ژئوپلیتیکی مانند لیتیوم، کبالت و نیکل، با جایگزین‌های ایمن و پایداری مانند روی و منگنز، آن را از باتری‌های لیتیوم یون معمولی متمایز می‌کند.

به گفته یکی از نمایندگان این شرکت، این باتری دارای توانایی منحصر‌به‌فرد برای داشتن وزن سبک، انعطاف پذیری و شکل پذیری سازگار است که نه تنها ایمنی بلکه هزینه بسیار کمتری را نیز نسبت به گزینه‌های لیتیوم یونی معمولی ارائه می‌دهد.

طراحی برپایه هیدروژل به این باتری قابلیت زیست تخریب پذیری کامل طی شش هفته دفن در خاک را می‌دهد به طوریکه هیچ پسماند مضری از آن باقی نمی‌ماند. 

این ویژگی باعث می‌شود باتری‌های کاغذی گزینه‌ای پایدارتر در مقایسه با باتری‌های معمولی باشند، که تجزیه شان ده‌ها سال طول می‌کشد و خطرات زیست محیطی قابل توجهی دارد.

امنیت و دوام 

سازندگان این باتری در مورد ایمنی و دوام باتری‌های کاغذی می‌گویند برخلاف باتری‌های لیتیوم یونی معمولی که می‌توانند در شرایط شدید خطر نشت، سوختن یا حتی انفجار را به همراه داشته باشند، باتری‌های کاغذی برای مقاومت در برابر سوختن، برش، سوراخ شدن و خم شدن به شدت آزمایش شده و توانایی آنها را برای عملکرد ایمن، حتی در شرایط فشار شدید فیزیکی تایید شده است.

بر اساس اعلام شرکت سازنده، باتری کاغذی فلینت معیار‌های ایمنی متعددی را پشت سر گذاشته و به یکی از ایمن‌ترین فناوری‌های باتری در بازار تبدیل شده است. این باتری طوری مهندسی شده است که شرایط بسیار سخت تری را بدون هیچ گونه عوارض جانبی تحمل کند. این مزیت مهم و حیاتی است، به خصوص در مقایسه با باتری‌های معمولی، که در صورت آسیب دیدن می‌توانند خطرناک باشند.

خروجی انرژی، مقیاس پذیری و فواید زیست محیطی 

از نظر انرژی خروجی، باتری‌های کاغذی ظرفیت ۶۰۰ میلی آمپر ساعت در هر واحد را ارائه می‌دهند که برای انواع کاربرد‌های مصرفی و صنعتی کافی است. اگرچه این میزان در حال حاضر کمتر از باتری‌های لیتیوم یونی است، اما فلینت در حال کار بر روی بهبود عملکرد برای تامین نیاز دستگاه‌های پرمصرف‌تر است. این باتری‌های کاغذی مقیاس پذیر هستند و این شرکت قصد دارد تا اواخر سال جاری تولید انبوه را با یک مرکز آزمایشی در سنگاپور آغاز کند.

همچنین اثرات زیست محیطی این باتری‌های کاغذی بسیار اندک است. استفاده از مواد غیر سمی و در دسترسی مانند روی و منگنز تضمین می‌کند که باتری کمترین تاثیر را بر سلامت انسان و محیط زیست بگذارد.

این شرکت در مورد هزینه‌های زیست محیطی تولید باتری کاغذی می‌گوید از موادی که اغلب با درگیری‌های ژئوپلیتیکی مرتبط هستند اجتناب کرده و باتری‌های کاغذی را جایگزین پایدارتر و سازگار با محیط زیست می‌کند.

زیست تخریب پذیری باتری‌های کاغذی نیز آنها را از بسیاری دیگر از فناوری‌های نوظهور متمایز می‌کند. وقتی باتری در خاک دفن می‌شود، ظرف شش هفته تجزیه شده و هیچ ماده شیمیایی سمی آزاد نمی‌کند. این ویژگی مزیت آشکاری نسبت به باتری‌های معمولی است که مواد مضری مانند کادمیوم یا سرب را وارد محیط زیست می‌کنند.

فلینت که بر روی ساخت باتری‌های کاغذی قابل انطباق برای طیف گسترده‌ای از صنایع متمرکز شده است، بخش‌هایی از صنعت را هدف قرار داده که به راه حل‌های ذخیره انرژی همه کاره و ایمن نیاز دارند. این شرکت معتقد است که باتری هایش می‌توانند در همه چیز از لوازم الکترونیکی مصرفی گرفته تا کاربرد‌های صنعتی استفاده شوند.

مقامات فلینت تاکید دارند: «ما محدود به صنعت نیستیم و می‌توانیم این باتری را برای هر بخشی که نیاز به ذخیره انرژی دارد، سفارشی کنیم.»

این سازگاری، همراه با تمرکز این شرکت بر کارایی هزینه، باتری‌های کاغذی را جایگزین جذابی برای فناوری‌های معمولی‌تر می‌کند. اگرچه هزینه‌های تولید فعلی حدود ۱۰ درصد هزینه تولید باتری‌های لیتیوم یونی است، اما فلینت فعالانه روی افزایش تولید برای کاهش بیشتر هزینه‌ها و افزایش در دسترس بودن باتری‌های نوآورانه خود کار می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر