صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۷ - ۱۸ دی ۱۴۰۳

خواب کافی در شب عملکرد ذهن را تقویت می کند

یک متخصص طب ایرانی با اشاره به اهمیت مهار اضطراب در فصل امتخانات دانش آموزان، گفت: خواب شبانه کافی موحب عملکرد ذهنی بهتر، افزایش تمرکز و کاهش استرس می شود.
کد خبر : 951079

به گزارش خبرگزاری آنا؛  فاطمه محجوب، عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: داشتن خواب شبانه کافی، باعث عملکرد ذهنی بهتر و حافظه قوی‌تر می‌شود و تنظیم ساعت خواب می‌تواند نقش مهمی در افزایش تمرکز و کاهش استرس دانش آموزان داشته باشد.

وی افزود: بهتر است به جای دیر خوابیدن و دیر بیدارشدن، ساعت خوابیدن را از ساعت ۱۰ شب تا ۶ صبح قرار دهند، زیرا طبق مطالعات انجام شده خواب با کیفیت اغلب در این ساعات شب می‌باشد و موجب نشاط صبحگاهی و نداشتن کسالت در روز می‌شود.

محجوب کنترل استرس و اضطراب را، یکی از گام‌های اصلی موفقیت عنوان و تصریح کرد: بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان به دلیل اضطراب، سوالات امتحانی را با توجه و دقت نمی‌خوانند و یا بدلیل کاهش تمرکز پاسخ صحیح را به یاد نمی‌آورند.

وی گفت: نداشتن برنامه درسی منظم، مرور نکردن درس ها، فشار خانواده‌ها برای کسب نمره بالاتر، بی خوابی و تغذیه ناسالم از علل استرس و کاهش تمرکز در جلسات امتحانی است. 

عضو هیئت علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: برنامه ریزی منظم در خواندن درس ها، انجام تنفس طبی، پرهیز از مصرف زیاد مواد کافئین دار و محرک، خواب به موقع و کافی، مصرف دمنوش سیب و دمنوش به، فالوده سیب، گلاب، عرق بیدمشک و عسل برای موفقیت بیشتر در امتحانات اثر گذار است.

وی ادامه داد: از دیدگاه طب ایرانی، هر غذایی کیفیتی به لحاظ گرمی و سردی و تری و خشکی دارد و نوع غذا باید متناسب با مزاج هر فرد باشد.

محجوب با اشاره به اینکه افرادی که دچار زودخشمی و اضطراب و عدم تمرکز هستند نباید در خوردن غذا‌های تند و تیز افراط کنند افزود: مصرف غذا‌های گرم رو به اعتدال مانند انواع خورشت‌ها مثل خورشت بادام، فسنجان بادام، خورشت سیب و آلو، خورشت به و آلو، شیر بادام برای این گروه مناسب است. از جمله مغزیجاتی که در طب ایرانی تقویت کننده مغز ذکر شده بادام است؛ بنابراین توصیه می‌شود برای افزایش حافظه و بهبود عملکرد مغزی در حد اعتدال بادام درختی، مویز، فندق، نخود و کشمش استفاده شود.

عضو هیئت علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در مورد افرادی که هنگام مطالعه دچار افت قند می‌شوند و یا تمایل به مصرف شیرینی دارند کشمش، مویز، حلوای بادام، شله زرد و حریره بادام مصرف می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر