صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۸ - ۱۶ دی ۱۴۰۳

بهبود کارایی و کاهش هزینه‌های بهره‌برداری از سیستم‌های قدرت

یک پژوهشگر موفق به بهینه‌سازی شبکه‌های توزیع برق، توسعه الگوریتم‌های هوشمند برای مدیریت بار و منابع انرژی تجدیدپذیر و کاهش هزینه‌های بهره‌برداری از سیستم‌های قدرت شده است.
کد خبر : 950706

عبدالله راستگو پژوهشگر برتر هفته پژوهش 1403 در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، تمرکز بر پژوهش‌های کاربردی و حل مسائل واقعی در حوزه بهره‌برداری و برنامه‌ریزی سیستم‌های قدرت را پژوهش مؤثر این روز‌ها در حوزه برق و انرژی دانست.

{$sepehr_key_4916}

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه و پژوهشگر برتر در گروه فنی مهندسی گفت: این موفقیت نه تنها نتیجه تلاش‌های شخصی؛ بلکه نتیجه همکاری‌های مؤثر با اعضای تیم پژوهشی و حمایت‌های دانشگاه آزاد اسلامی است که می‌توان از مهم‌ترین دلایل این موفقیت را همین عوامل کلیدی ذکر کرد.

وی اظهار کرد: تمرکز بر پژوهش‌های کاربردی و حل مسائل واقعی در حوزه بهره‌برداری و برنامه‌ریزی سیستم‌های قدرت ازجمله این عوامل کلیدی است که همواره سعی کرده‌ایم تا نتایج پژوهش‌ها متصل به نیاز‌های صنعت و جامعه باشد و این امر سبب شده تا پژوهش‌ها در سطح ملی و بین‌المللی مورد توجه قرار گیرد.

{$sepehr_key_4917}

راستگو افزود: تازه‌ترین فعالیت‌های پژوهشی شامل بررسی بهینه‌سازی شبکه‌های توزیع برق و توسعه الگوریتم‌های هوشمند برای مدیریت بار و منابع انرژی تجدیدپذیر است که اکنون، مطالعه روی استفاده از داده‌های کلان (Big Data) و یادگیری ماشین در پیش‌بینی و مدیریت بار شبکه است؛ نتایج این تحقیق می‌تواند به بهبود کارایی و کاهش هزینه‌های بهره‌برداری از سیستم‌های قدرت کمک قابل توجهی کند؛ آنگونه‌که اکنون در حال همکاری با چندین شرکت صنعتی برای پیاده‌سازی این الگوریتم‌ها در سیستم‌های واقعی بوده و امیدواریم به تجاری‌سازی نتایج پژوهش‌ها منجر شود.

این پژوهشگر بیان کرد: دلیل انتخابم به عنوان پژوهشگر برتر نگارش کتاب «طراحی و مانور پست‌های فشار قوی» بود که امتیاز بالایی داشت؛ این کتاب با همکاری دکتر فرزین شماع دانشیار گروه مهندسی برق واحد کرمانشاه به رشته تحریر درآمد و به عنوان یکی از منابع علمی مهم در حوزه مهندسی برق که به بررسی عمیق و جامع اصول طراحی و عملکرد پست‌های فشار قوی می‌پردازد مورد استفاده دانشجویان علاقه‌مندان قرار گرفته است.

{$sepehr_key_4918}

پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه با بیان اینکه چالش‌های پژوهش در حوزه مهندسی برق وجود دارد به آنا گفت: یکی از مشکلات اصلی کمبود بودجه و منابع مالی برای انجام تحقیقات عمیق و گسترده است که این مسئله می‌تواند به کاهش کیفیت پژوهش‌ها و ناتوانی در پیاده‌سازی نتایج منجر شود.

وی ادامه داد: نبود ارتباط مؤثر بین دانشگاه و صنعت باعث می‌شود که بسیاری از ایده‌ها و نتایج پژوهشی به مرحله اجرا نرسند؛ بنابراین برای حل این مشکلات، پیشنهاد می‌شود که مسئولان با تخصیص بودجه مناسب و ایجاد زیرساخت‌های لازم، فضایی را برای پژوهشگران فراهم کنند تا بتوانند ایده‌های خود را به واقعیت تبدیل کنند.

راستگو گفت: از مسئولان و دست‌اندرکاران درخواست دارم که به اهمیت پژوهش توجه بیشتری داشته باشند و با ایجاد برنامه‌های حمایتی، انگیزه بیشتری برای پژوهشگران فراهم آورند. برقراری ارتباط نزدیک‌تر بین دانشگاه‌ها و صنایع هم می‌تواند به تجاری‌سازی نتایج پژوهش‌ها کمک کند و زمینه‌ساز رشد علمی و اقتصادی کشور باشد.

{$sepehr_key_4919}

پژوهشگر برتر هفته پژوهش 1403 ابراز امیدواری کرد با همت جمعی بتوانیم آینده‌ای روشن‌تر برای پژوهش در کشور رقم بزنیم و در این میان از تمامی همکارانم که در این مسیر یاری‌ام کرده‌اند، سپاسگزارم، امید است بتوانیم با هم، گام‌های مؤثری در جهت پیشرفت علم و فناوری در کشور برداریم.

انتهای پیام/

ارسال نظر