صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

غضنفری: مفهوم ریال مانا را تعریف کردیم که با نوسانات ارزی متناسب می‌شود

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی گفت: اوراق مرابحه ارزی را با بانک مرکزی و صندوق‌های سپرده‌گذاری مقید نوع یک و دو را طراحی کرده‌ایم؛ مفهوم ریال مانا را تعریف کردیم که با نوسانات ارزی متناسب می‌شود، لذا جعبه‌ابزار خود را برای مقابله با مشکلات به شدت توسعه داده‌ایم.
کد خبر : 950606

به گزارش خبرگزاری آنا، مهدی غضنفری در نشست خبری به مناسبت چهاردهمین سالگرد تأسیس صندوق توسعه ملی اظهار کرد: مأموریت صندوق تبدیل منابع نفت و گاز به سرمایه‌های تولید و زاینده اقتصادی و حفظ سهم نسل‌های آینده از درآمد نفت و گاز است. صندوق باید هر سال درصدی بزرگ‌تر شود. صندوق‌های ثروت در همه کشورها با نرخ بازده ثابت در حال بزرگ‌تر شدن هستند که به ۶ درصد هم می‌رسد.

وی خاطرنشان کرد: در سه سال گذشته وصول خوبی از مطالبات داشته‌ایم و در راستای شفافیت بیشتر نیز اطلاع‌رسانی کرده‌ایم. صندوق در ۱۴ سال گذشته فقط از طریق تسهیلات وارد کسب‌وکار می‌شد و بانک‌های عامل وام را به مشتری می‌داد اما آمار نکول‌های صندوق به حدی بود که سازوکار دیگری طراحی کردیم تا منابع این صندوق حیف‌ومیل نشود.

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی گفت: اوراق مرابحه ارزی را با بانک مرکزی و صندوق‌های سپرده‌گذاری مقید نوع یک و دو را طراحی کرده‌ایم؛ مفهوم ریال مانا را تعریف کردیم که با نوسانات ارزی متناسب می‌شود، لذا جعبه‌ابزار خود را برای مقابله با مشکلات به شدت توسعه داده‌ایم.

غضنفری تأکید کرد: قبلاً صندوق کمتر در حوزه نفت و گاز و هوش مصنوعی و انرژی تجدیدپذیر حضور داشت اما الان دپارتمانی تخصصی داریم تا طرح توجیهی را مطالعه کنیم و با برآورد سود و زیان وارد پروژه شویم. در صندوق توسعه ملی با این امر که وارد بنگاه‌داری شویم مخالفیم. صندوق در پروژه‌های نفت و گاز یا آب‌رسانی به فلات مرکزی اگر حرف می‌زند، منظورش بنگاه‌داری نیست بلکه می‌خواهیم سهم صندوق را توسعه دهیم اما در عملیات مشارکتی نداریم.

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی بیان کرد: اولین تجربه سرمایه‌گذاری در خارج از کشور را آغاز کرده‌ایم. در بازستانی منابع ما رکورد بی‌نظیری انجام داده‌ایم. خط قرمز ما این است که چون ارز می‌دهیم باید ارز پس بگیریم. لذا مطالبات را با نرخ ارز زمان پس گرفتن و ETS محاسبه می‌کنیم.

وی تأکید کرد: در زمینه نفت و گاز قراردادهایی داشته‌ایم. شورای اقتصاد برای افزایش روزانه ۲۵۰ هزار بشکه نفت مصوبه داشته که صندوق در تأمین مالی آن مشارکت دارد. افزایش ۲۵۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت روزانه نیازمند ۳ میلیارد دلار است. صندوق قرار است این مبلغ را برای شرکت ملی نفت تأمین کند ولی تاکنون پولی به شرکت نفت پرداخت نشده است.

غضنفری با اشاره به بروز ناترازی در صنعت برق کشور افزود: برای رفع این ناترازی ابزارهای خود را به اسم سپرده‌گذاری نامقید شماره دو بازتعریف کردیم. در این شیوه برای کاهش ریسک، وثایق نامقید را برای صندوق می‌پذیریم و بدهی شرکت‌های حرارتی به صندوق را برداشتیم تا مانع همکاری با بانک‌ها نشود. لذا بانک‌هایی که به ما بدهکار هستند، می‌توانند از منابع صندوق استفاده کنند اما از بدهی قبلی چشم‌پوشی نمی‌کنیم.

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی با بیان اینکه در عاملیت شماره دو نقش فعال‌تری داریم، افزود: در این روش خطوط اعتباری جدید برای همه بانک‌ها تعریف می‌کنیم که بدهی‌های قبلی مانعی برای آن نباشد.

وی با تأکید بر اینکه صندوق هیچ مانعی برای تأمین مالی نیروگاه‌های تجدیدپذیر برای بانک‌ها نمی‌گذارد بیان کرد: از وزارت نیرو می‌خواهیم عدد واقعی ارزبری نیروگاه خورشیدی را دقیق‌تر برآورد کند.

غضنفری گفت: رقمی که وزارت نیرو برای سرمایه‌گذاری اعلام می‌کند ملاک تصمیم‌گیری. وقتی بیش از نیاز ارز از ما می‌خواهند، باید آن را به ارز روز پس بدهند که بر اساس رقم ETS و بازار توافقی، ارز را می‌گیریم؛ بنابراین بخش خصوصی به‌اندازه نیازش ارز بگیرد، مازاد ارز گرفتن به صلاحش نیست.

وی با یادآوری اینکه تولیدکنندگان برق از صندوق تسهیلات می‌گیرند تا با آن نیروگاه تجدیدپذیر ایجاد مکرده و برق تولیدی خود را یا خودشان مصرف کنند یا به وزارت نیرو و یا در بورس انرژی بفروشند، افزود: وظیفه صندوق این است که تسهیلات به بخش خصوصی بدهد و برای آن وثایق مناسبی بگیرد؛ دولت هم مصوباتی دارد که به آنها زمین بدهد تا پنلها را نصب کنند؛ اما دکل‌ها و شبکه و سوئیچینگ در اختیار دولت است.

غضنفری درباره منابع صندوق توسعه ملی نیز گفت:‌ اگر جریان نقدی ورودی و خروجی را بررسی کنیم، باید هر سال منابعی از نفت وارد صندوق شود در حالی در ۳ سال گذشته جریان ورودی جدید نفت به صندوق نداشتیم.

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی با بیان اینکه باید کیک درآمدزایی را بزرگ کنیم تا درآمد نفت وارد بودجه نشود، افزود: موجودی زیاد نگاه فعالانه ندارد و جریان نقدی ورودی در ۳ سال گذشته صفر بوده است.

وی ادامه داد: وصول مطالبات که نهایی می‌شود، با پول آن وارد پروژه جدید می‌شویم.

انتهای پیام/

ارسال نظر