صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۹ - ۱۵ دی ۱۴۰۳
در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا تشریح شد؛

مأموریت دانشکدگان مهندسی ساخت و فناوری‌های صنعتی چیست؟

رئیس دانشکدگان مهندسی ساخت و فناوری‌های صنعتی دانشگاه آزاد شاهرود با تبیین مأموریت مهم این دانشکدگان؛ تولید قطعات صنعتی و مواد پیشرفته و اجرای طرح‌های پژوهشی با رویکرد حل مسئله را ازجمله این مأموریت‌ها برشمرد.
کد خبر : 950491

خبرگزاری آنا؛ دانشکدگان مهندسی ساخت و فناوری‌های صنعتی به نیازهای صنعت برای راه‌حل‌های نوآورانه و بهبود مستمر در فرآیندهای تولید، فناوری‌های مکانیکی و رباتیک، کنترل کیفیت و سیستم‌های ساخت پاسخ می‌دهد. 

دانشجویان در دانشکدگان مهندسی ساخت و فناوری‌های صنعتی می‌آموزند که کارمندان، تجهیزات، مواد، اطلاعات و انرژی را برای پاسخ نوآورانه به نیازها و اطمینان از تولید روان، مؤثر و کارآمد مدیریت کنند.

خبرنگار آنا در این راستا گفت‌و‌گویی را با صاحبعلی منافی رئیس دانشکدگان مهندسی ساخت و فناوری‌های صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود (از دانشکده‌های موضوعی) ترتیب داده است.

گپ و گفت آنا با منافی در پی می‌آید:

بازآرایی ساختار آموزشی با تأکید بر حوزه‌های دانشی میان‌رشته‌ای

آنا: هدف از راه‌اندازی دانشکدگان مهندسی ساخت و فناوری‌های صنعتی چیست؟

منافی: درراستای نیل به اهداف بسته‌های کاری سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی با موضوعات ارتقای کیفیت و کارآمدی دوره‌های تحصیلی، ارتقای پاسخگویی و قابلیت حل مسئله، فعالیت منسجم و هم‌افزایی شبکه‌ای به‌منظور ارتقای سطح علمی، بهره‌وری دانشگاه و افزایش سطح مشارکت اعضای هیئت علمی براساس نظام‌نامه مدیریت دانشی دانشگاه آزاد اسلامی، راه‌اندازی دانشکدگان مهندسی ساخت و فناوری‌های صنعتی در دستورکار واحد شاهرود قرار گرفت.

{$sepehr_key_4880}

در این نظام‌نامه اهدافی در زمینه بازآرایی ساختار آموزشی با تأکید بر حوزه‌های دانشی میان‌رشته‌ای و ایجاد دانشکدگان موضوعی بر پایه گروه‌های دانش‌محور درون آنها، بهره‌گیری از توان نیروی انسانی متخصص در اصلاح رشته‌های تحصیلی به‌منظور پیوند رشته‌های تحصیلی با ظرفیت‌ها و نیاز‌های آمایشی منطقه و شبکه‌سازی اعضای هیئت علمی، نخبگان و پژوهشگران ترسیم شده است.

آنا: رسیدگی به نیروی دانا و توانا منطبق با نیاز بازار کار و صنعت امری حائز اهمیت برای توسعه دانشگاه‌هاست، چگونه می‌توان به این هدف دست یافت؟

منافی: برای رسیدن به این مهم باید بستر‌های آموزش مهارتی در برنامه کاری گروه‌های آموزشی قرار گیرد تا دانشجو بتواند دانش خود را با نیاز‌های بازار کار منطبق کرده و پس از پایان تحصیلات با مهارت کافی و علم لازم وارد بازار کار شود.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود به‌عنوان یکی از دانشگاه‌های برجسته در استان سمنان واقع شده و در زمینه ارتقای سطح دانش و تخصص دانشجویان و ارائه خدمات آموزشی متنوع و عالی به جامعه محلی و منطقه‌ای متعهد به‌کار می‌پردازد.

با توجه به نیاز‌های روز انسان‌های جوامع مدرن و تحولات سریع در عرصه صنعت و تولید، ضرورت راه‌اندازی دانشکدگان مهندسی ساخت و فناوری‌های صنعتی به عنوان یک واحد تخصصی و متخصص در این زمینه از اهمیت بسیاری برخوردار است.

آنا: ظرفیت‌های شهرستان شاهرود در این باره چیست و دانشکدگان مهندسی ساخت و فناوری‌های صنعتی چگونه می‌تواند پاسخگوی بخشی از نیاز‌های شاهرود باشد؟

منافی: شهرستان شاهرود به‌عنوان یکی از نقاط مهم استان سمنان دارای ویژگی‌ها و ظرفیت‌های منحصربه‌فردی است که راه‌اندازی دانشکدگان مهندسی ساخت و فناوری‌های صنعتی در این منطقه جوابگوی نیاز‌های جامعه و صنعت منطقه خواهد بود؛ نخست نیاز به تخصص‌های صنعتی، یعنی شهرستان شاهرود دارای صنایع متعددی است که نیازمند تخصص‌های مرتبط با ساخت و تولید قطعات صنعتی است و ایجاد این دانشکدگان می‌تواند نیرو‌های متخصص در زمینه مهندسی صنعتی، طراحی مهندسی، مدیریت تولید و تکنولوژی صنعتی تربیت کند.

دوم اشتغال‌زایی و توسعه اقتصادی: تخصص‌های صنعتی و تولیدی می‌توانند به ایجاد فرصت‌های شغلی جدید در منطقه کمک کنند، افرادی که در این دانشکدگان تحصیل می‌کنند، می‌توانند به‌عنوان مهندسان و متخصص‌های تولید در کارخانجات و واحد‌های صنعتی محلی به‌کار گرفته شوند.

سوم توسعه فناوری: دانشکدگان مهندسی ساخت می‌تواند به تحقیقات در زمینه‌های مهم صنعتی و تکنولوژیک کمک کرده و به توسعه فناوری‌های جدید و بهبود فرآیند‌های تولیدی منطقه کمک کند.

چهارم تعامل با فناوری‌های صنعتی: این دانشکدگان می‌تواند با شرکت‌ها و کارخانجات محلی و منطقه‌ای در قالب رویداد صدرا (صنعت، دانشگاه، راه اشتغال)، طرح پویش و انعقاد قرارداد‌های تحقیقاتی همکاری و تعاملات فعالی با صنعت منطقه برقرار کند و این تعامل به تبادل دانش و تجربیات بین دانشگاه و صنعت کمک کرده و موجب افزایش بهره‌وری و کیفیت تولید خواهد شد، پنجم توسعه پایدار: از آنجا که دانشکدگان مهندسی ساخت می‌تواند با تأکید بر استفاده از تکنولوژی‌های پایدار و محیط زیستی، به توسعه پایدار منطقه کمک کند به تولید کمتر آلاینده‌ها و بهره‌وری بیشتر در صنعت منطقه منجر خواهد شد.

همکاری با صنعت و تربیت نیروی متخصص

آنا: همکاری دانشکدگان با سرا‌های نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود درراستای طرح پویش چگونه است؟

منافی: راه‌اندازی دانشکدگان مهندسی ساخت درراستای سند تحول و تعالی دانشگاه و بسته کاری افزایش بهره‌وری و پایداری اقتصادی به توسعه و پشتیبانی از سرای نوآوری واحد شاهرود کمک خواهد کرد و با توجه به اینکه دانشکدگان به تربیت نیرو‌های متخصص مرتبط با تولید قطعات صنعتی اختصاص دارد، می‌تواند محیطی مطلوب برای تحقیقات و توسعه در این زمینه ایجاد کند.

برخی از روابط و تعاملاتی که می‌تواند از طریق این دانشکدگان ایجاد شود عبارتند از الف. تحقیقات و توسعه: دانشکدگان مهندسی ساخت و فناوری‌های صنعتی می‌تواند به تحقیقات در زمینه‌های مهمی که مرتبط با تولید قطعات صنعتی هستند، اختصاص دهد و این تحقیقات به توسعه فناوری‌های جدید و بهبود فرآیند‌های تولیدی در صنایع مختلف کمک می‌کند.

{$sepehr_key_4879}

ب) همکاری با صنعت: این دانشکدگان با شرکت‌ها و تولیدکنندگان قطعات در منطقه و کشور همکاری می‌کند و این همکاری به انتقال دانش و تکنولوژی بین دانشگاه و صنعت، توسعه تولید و طراحی خودرو‌های مدرن کمک خواهد کرد.

ج) تربیت نیروی انسانی متخصص: ایجاد دانشکدگان مهندسی ساخت به تربیت نیروی انسانی با مهارت‌های موردنیاز برای صنایع مختلف کمک خواهد کرد، به‌طوری که فارغ‌التحصیلان می‌توانند به‌عنوان مهندسین و متخصص‌های مهندسی مکانیک، متالورژی، کامپیوتر و برق و مهندسی صنایع و مهندسی شیمی در شرکت‌های تولیدی فعالیت کنند.

آنا: مهم‌ترین مأموریت و برنامه‌های کاری اعضای هیئت علمی در دانشکدگان مهندسی ساخت و فناوری‌های صنعتی چه موضوعاتی را دربرمی‌گیرد؟‌

منافی: می‌توان مهم‌ترین محور‌ها را بازنگری برنامه‌های درسی، برگزاری کنفرانس‌های بین‌المللی، ملی و نشست‌های تخصصی، برگزاری دوره‌های تخصصی کوتاه‌مدت، تدوین برنامه‌های علمی درراستای موضوع دانشکدگان (طرح پایش)، تسهیل ورود دانشجویان به بازار کار (برنامه‌های مرتبط با طرح پویش، رویداد صدرا و ...)، راه‌اندازی و تقویت نشریات علمی درراستای موضوع دانشکدگان، راه‌اندازی انجمن‌های علمی دانشجویی، ارائه مؤثر واحد‌های درسی از قبیل سمینار، کارآموزی و پروژه و ... درراستای تحقق اهداف و موضوع دانشکدگان، افزایش جذب دانشجو، جذب منابع مالی از صنعت، اجرای پروژه‌های تحقیقاتی متمرکز بر موضوع دانشکدگان، اجرای طرح‌های پژوهشی با رویکرد حل مسئله و انتشار مقالات علمی، نگارش کتاب و منابع آموزشی، توسعه همکاری‌های بین‌الملل و تولید محتوای الکترونیکی از مهم‌تریم محورها و برنامه‌ها خواهند بود.

آنا: و سخن پایانی...

منافی: با استعانت از خداوند متعال، ایجاد دانشکدگان مهندسی ساخت و فناوری‌های صنعتی در دانشگاه آزاد  واحد شاهرود تأثیر مهمی در توسعه منطقه و ارتقای سطح دانش و تخصص در زمینه‌های صنعتی و تولیدی خواهد داشت، همچنین به ارتقای فرهنگ کارآفرینی و نوآوری کمک کرده و نقش اساسی در تحولات اقتصادی و صنعتی منطقه ایفا خواهد کرد.

گفت‌وگو: سیدامیررضا حسینی‌نژاد

انتهای پیام/

ارسال نظر