صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۸ - ۱۵ دی ۱۴۰۳

نشست هوش مصنوعی در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برگزار شد/ ضرورت توجه به دکترین تقنینی هوش مصنوعی

نشست هوش مصنوعی با حضور چندی از مسئولان از جمله رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و دبیر ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و رباتیک معاونت علمی رئیس جمهور در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برگزار شد.
کد خبر : 950432

به گزارش خبرگزاری آنا،  نشست میز تخصصی هوش مصنوعی با حضور حجت الاسلام والمسلمین نهاوندی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و بهروز مینایی دبیر ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و رباتیک معاونت علمی رئیس جمهور، حجت الاسلام طباطبایی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم قضایی، فولادی قلعه مدیر گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه تهران و برخی متخصصان عرصه هوش مصنوعی در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برگزار شد.

 ضرورت توجه به دکترین تقنینی هوش مصنوعی

 رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در این نشست با تاکید بر ضرورت توجه به دکترین تقنینی هوش مصنوعی گفت: تدوین دکترین تقنینی هوش مصنوعی در ابعاد مختلف می‌تواند به عنوان مبانی روشن به تمهیدات لازم برای تهیه و تدوین قانون ملی هوش مصنوعی کمک کند.

 دکترنهاوندی با اشاره به اینکه رویکردها باید در هوش مصنوعی شفاف باشد، گفت: تا زمانی که رویکرد مشخص و روشنی در ارتباط با هوش مصنوعی نداشته باشیم، نمی توانیم در زمینه ساختارسازی و عملیاتی کردن آن، گام های مثبتی برداریم.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر نهاوندی همچنین نگاه‌های صرفا دولتی به مبحث هوش مصنوعی را آسیب زا دانست و گفت: متخصصان حوزه و دانشگاه وسازمان های مردم نهاد باید در این عرصه فعالیت جدی داشته باشند.  

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: آسیب شناسی وضع موجود هوش مصنوعی و پیشینه اتفاقات انجام شده و افق های آینده هوش مصنوعی باید در دستور کار قرار گیرد تا بتوان در این زمینه به موفقیت هایی دست یافت.

 دکتر نهاوندی با بیان اینکه برش تقنینی در ارتباط با هوش مصنوعی برای مرکز تحقیقات اسلامی مهم است، گفت: باید در ارتباط با طرح ملی هوش مصنوعی از بعد تقنینی بتوانیم در قالب برگزاری نشست‌های علمی و کرسی‌های ترویجی، نگاشت گزارش‌های راهبردی و تقنینی، گام های مثبتی به نفع کشور برداریم. 

هوش مصنوعی در کشور یک متولی خاص ندارد

دکتر بهروز مینایی دبیر ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و ریئس شورای علمی هوش مصنوعی مرکز تحقیقات نیز در این نشست گفت: قانون هوش مصنوعی باید مکمل قانون مدیریت داده ها و اطلاعات ملی و طرح شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه تشکیل سازمان ملی هوش مصنوعی باشد.

 وی وضعیت فعلی هوش مصنوعی را در کشور مناسب نداست و افزود: امروز امر مهمی مانند هوش مصنوعی در کشور یک متولی خاص ندارد و معلوم نیست چه ارگان ونهادی باید در این زمینه پیشران باشد و این آسیب است.

 وی با اشاره به اینکه حکمرانی هوش مصنوعی در قانون باید مشخص باشد، گفت: حکمرانی داده ها در کشور به عنوان تامین محتوای هوش مصنوعی متولی خاصی ندارد و معلوم نیست که این داده باید در اختیار آزمایشگاهها و بخش خصوصی داده شود یا نهاد دیگری.

 حجت الاسلام والمسلمین مهدی صمدی مدیر گروه تولیدی و زیربنایی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس نیز ضمن تشریح طرح ملی هوش مصنوعی به مسائل مرتبط با قانونگذاری را مورد توجه قرار داد و گفت: در این عرصه مسائل اقتصادی، سیاسی، امنیتی، اخلاقی، فقهی، فرهنگی، اجتماعی، فنی و مهندسی و ... باید در قانونگذاری در پرتو هوش مصنوعی دیده شود.

اخلاقیات درهوش مصنوعی، بررسی رویکرد کشورهای پیشتاز در هوش مصنوعی، امضای توافقنامه با کشورهای همسو، صحت سنجی فعالیت‌های هوش مصنوعی در ارتباط با تجویزهای پزشکی از مواردی بود که در این نشست مورد توجه قرار گرفت.

 مشخص نبودن رویکردها در حوزه هوش مصنوعی، آسیب شناسی وضع موجود هوش مصنوعی، عدم تعیین ارگان اصلی متولی در حوزه هوش مصنوعی و پیشنهادهای تقنینی برای رفع این خلاءها، پیوست های رسانه ای هوش مصنوعی و صحت سنجی فعالیت‌های هوش مصنوعی در ارتباط با تجویزهای پزشکی و نامشخص بودن پیامدهای آن از بعد فقهی و اخلاقی از موارد دیگری بود که در این نشست مورد توجه قرار گرفت.

انتهای پیام/

ارسال نظر