صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۱۴ دی ۱۴۰۳

بسیاری از آزمایشگاه‌های بخش دولتی مسئول فنی ندارند

دبیر انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی گفت: بسیاری از آزمایشگاه‌ها در بخش دولتی مسئول فنی ندارند و لازم است دولت در سیاست‌گذاری تربیت نیرو‌های انسانی تجدید نظر کند.
کد خبر : 949991

غلامرضا حمزه‌لو؛ دبیر انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی در گفت‌و‌گو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا، در رابطه با چالش‌ آزمایشگاه‌های مناطق محروم اظهار کرد: خوشبختانه در دو دهه گذشته دسترسی به آزمایشگاه‌ها به‌خصوص در مناطق محروم بیشتر شده است. طوری که مردم خدمات موردنیاز خود را به‌راحتی دریافت می‌کنند.

وی به چالش‌های آزمایشگاه‌ها در مناطق محروم اشاره کرد و ادامه داد: تعدادی از آزمایشگاه‌های مناطق محروم در تأمین برخی تجهیزات آزمایشگاهی دچار مشکل شده‌اند. تأمین تجهیزات آزمایشگاهی به‌خصوص پس از تغییر نرخ ارز ترجیحی با مشکلات بسیاری مواجه است. اکنون پس از حذف ارز نیمایی و تبدیل آن به ارز آزاد، امکان بازسازی و نوسازی تجهیزات آزمایشگاهی فراهم نیست.

دبیر انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی بابیان اینکه ممکن است در تأمین تجهیزات آزمایشگاهی دچار مشکل شویم گفت: احتمال می‌رود در آینده‌ای نزدیک بسیاری از تجهیزات آزمایشگاهی از رده خارج‌شده و استفاده از آنها بسیار سخت شود. قدیمی شدن تجهیزات آزمایشگاهی هزینه‌های نگهداری و پشتیبانی را نیز دوچندان می‌کند.

لزوم حمایت سازمان‌های بیمه‌گر از آزمایشگاه‌های مناطق محروم

حمزه‌لو تصریح کرد: مردم مناطق محروم از توان مالی کمی برخوردارند. همین موضوع باعث ایجاد مشکلات فراوانی برای آنها می‌شود؛ بنابراین از بیمه‌های پایه و همچنین بیمه‌های تکمیلی توقع داریم از آزمایشگاه‌های واقع در مناطق محروم بیشتر حمایت کنند تا برای تأمین کیت‌های موردنیاز مردم با مشکل مواجه نشوند.

وی به کمبود نیروی انسانی در مناطق محروم اشاره کرد و افزود: در مناطق محروم، شهر‌های دورافتاده و همچنین شهر‌هایی که جمعیت کمتر از ۵۰ هزار نفر دارند، با مشکل کمبود نیروی انسانی در آزمایشگاه‌ها مواجه‌اند. این موضوع در بخش دولتی بیشتر به چشم می‌خورد. آزمایشگاه‌های دولتی به دلیل پرداخت حقوق و دستمزد کم، با کمبود مسئول فنی مواجه هستند.

دبیر انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی بابیان اینکه بسیاری از آزمایشگاه‌ها در بخش دولتی مسئول فنی ندارند گفت: لازم است دولت در سیاست‌گذاری تربیت نیرو‌های انسانی تجدیدنظر کند و مانند گذشته نیروی دکترای علوم آزمایشگاهی را با حداقل هزینه تربیت کند تا در بخش دولتی ارائه خدمت کنند.

کمبود مسئول فنی آزمایشگاه‌؛ حتی در شهرهای بزرگ

حمزه‌لو گفت: با در نظر گرفتن قوانین موجود، حداقل ۲ نفر مسئول فنی باید در آزمایشگاه‌ها حضور داشته باشند؛ اما در حال حاضر به دلیل کمبود نیروی انسانب متخصص حتی در شهر‌های بزرگ هم با کمبود مسئول فنی آزمایشگاهی مواجه هستیم و یکی از اصلی‌ترین دلایل این کمبود، سیاست‌های آموزشی وزارت بهداشت است که مطابق با نیاز‌های واقعی جامعه نیست.

وی به آسیب‌های نبود مسئول فنی در آزمایشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر آزمایشگاه‌های بیمارستان‌های کشور باید ۲ شیفت مسئول فنی داشته باشند درحالی‌که تعداد زیادی از این بیمارستان‌ها با یک شیفت اداره می‌شوند حتی تعدادی از آنها هم اصلاً مسئول فنی ندارند.

وی یادآور شد: حضور مسئول فنی در آزمایشگاه‌ها برای کنترل کیفی جواب‌ها، نظارت بر انجام درست فعالیت نیرو‌ها و همچنین بر عهده گرفتن مسئولیت جواب آزمایش‌ها نیاز است. مسئول فنی باید حضور داشته باشد تا در صورت نیاز در دادگاه‌های کیفری پاسخگو باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر