صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

«مقابله با اعتیاد» موضوع ویژه دومین رویداد ملی پادکست فارسی شد

جزئیات دومین رویداد ملی پادکست فارسی با حضور داوران این جشنواره در یک نشست خبری تشریح شد.
کد خبر : 949570

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، نشست خبری هیئت داوران «دومین رویداد ملی پادکست فارسی» عصر امروز در کتابخانه مجتمع ایران مال برگزار شد.

در ابتدای این نشست، فرزاد حسنی در گزارشی مختصر درباره دوره اول جشنواره گفت: سال گذشته این رویداد در پنج رشته اصلی شامل«آموزش، علم و فناوری، کسب و کار»، «نمایش، طنز، سفر و موسیقی»، «فرهنگ، هنر و ادبیات»، «بهداشت و سلامت، مهارت‌های زندگی، خانواده و کودک»، و«ورزش و سرگرمی» برگزار شد. همچنین بخش ویژه «ایران» و بخشی هم به انتخاب مخاطبان دوره اول را برگزار شد. شناسایی استعداد‌های نو در این حوزه و تقدیر از برگزیدگان از دستاورد‌های این رویداد نوپا بود. امسال در بخش ویژه یک آسیب اجتماعی را مدنظر قرار داده‌ایم و به جای «هشتگ ایران» هشتگ «اعتیاد» را مدنظر قرار داده‌ایم.

موضوعات رویداد دوم پادکست فارسی

وی افزود: به این ترتیب، امسال ۱۰ شاخه اصلی و دو زیرشاخه برای موضوعات در نظر گرفته شده است. موضوعات بخش اصلی عبارت‌اند از «کار و کسب و تجارت»، «ورزشی»، «علم و فناوری»، «هنری(موسیقی، سینما، داستان و نمایش) وتاریخ»، «سلامت و زندگی»، «فلسفه و اندیشه دینی»، «طنز و کمدی»،«شهر و معماری» و «اطلاعات عمومی و سرگرمی (سفر، غذا و ... که با هدف سرگرمی ساخته شده است)». در شاخه سلامت و زندگی، دو زیر شاخه «جایزه ویژه جوانان آگاه و آینده‌ساز» و«جایزه ویژه زن در خانواده و اجتماع» را هم خواهیم داشت. د رنهایت موضوع بخش ویژه این دوره هم آسیب‌های اجتماعی، اعتیاد ( با رویکرد آگاهی‌بخشی نسبت به جوانب اعتیاد) و مقابله با مواد مخدر و مواد اعتیاد آور است.

 حسنی عنوان کرد:علاوه بر جوایزی که در این حوزه‌های تولید پادکست به برگزیده‌ها اهدا خواهد شد در بخش مشاغل پادکستی به میزبان برتر، نویسنده، گرافیست و تدوینگر برتر هم جوایزی اهدا خواهد شد.

معرفی اعضای هیئت داوران

وی گفت: در بخش داوری محتوایی پادکست‌ها، ما دو گروه داور بخش اصلی و بخش ویژه را داریم. در بخش اصلی داوران ما شامل  سرکار خانم گلاره عباسی از بازیگران خوب کشورمان که خودشان هم در حوزه پادکست فعال هستند. در کنار ایسان سرکار خانم محیا ساعدی از مجریان و گویندگان خوش‌صدای ما که درزمینه تولید پادکست فعالیت‌های خوبی داشته‌اند بانوی دیگری از اعضای هیئت داوران هستند. در کنار این دوبزرگوار، جناب آقای دکتر سعید معدن‌کن از مدیران با سابقه سازمان صداوسیما در حوزه تولید محتوا و کارشناس حوزه پادکست،  جناب آقای امیرحسین مددی مدیرعامل پلتفرم «شنوتو» که از رویداد اول در کنار ما هستند نیز در هیئت داوران عضویت دارند.

حسنی در ادامه افزود: جناب آقای احمد فیاض که در حوزه آموزش پادکست و اجرا فعالیت دارند، جناب آقای اسماعیل باستانی از مجریان و فعالان حوزه صدا و پادکست و در نهایت  جناب آقای سیاوش صفاریان‌پور از برنامه‌سازان موفق رادیو، تلویزیون و پادکست هم سایر اعضای هیئت داوران را تشکیل می‌دهند.

وی گفت: کار داوری آثار بخش ویژه با موضوع «اعتیاد» نیز به عهده جناب آقای دکتر رضا دانشمند متخصص حوزه آسیب‌های اجتماعی و جناب آقای دکتر شهرام کجوری است که ایشان هم در حوزه روانشناسی فعالیت دارند.

 ثبت‌نام ۲۱۷ پادکست فارسی در جشنواره دوم

 در ادامه، وحید اسدی مدیر شبکه رادیویی جوان و دبیر این دوره از جشنواره نیز گفت: کار‌های اصلی این جشنواره را عزیز چان داور انجام می‌دهند. تاسیس «باشگاه پادکست‌های جوان» اتفاق خوبی بود که سال پیش از آن رونمایی شد. امروز بیش از ۱۵۰۰ پادکستر عضو این باشگاه هستند. من در گروه ارتباطی اعضای باشگاه عضو هستم و می‌بینم که چقدر به همدیگر کمک می‌کنند و حتی کارگروه‌های تخصصی  درست می‌کنند تا تولیدات جدید داشته باشند برای خودشان یک کارگروه درست میکنند و اینها اتفاقات خوبی را در جریان ساخت پادکست رقم خواهد زد. در این دوره ۲۱۷ پادکست فارسی در جشنواره ثبت نام کردند که تقریبا نیمی از آنها وارد  داوری اولیه شدند.

وی افزود:رادیو و پادکست نقطه مشترک مهمی دارند و آن هم عنصر صدا است. رادیو رسانه صداپایه است و پادکست هم یک پدیده میان‌رسانه‌ای بین رادیو و فضای مجازی است. رادیو ظرفیت خوبی از برنامه‌سازان حرفه‌ای گویندگان و تهیه کنندگان و صدابرداران دارد که ممکن است با دنیای جدید پادکست آشنا نباشند. ما باید نیرو‌های رادیو را با این دنیای جدید آشنا کنیم. تهیه‌کنندگان رادیو با تضارب آرا و انتقال تجربه با سازندگان پادکست، به این فضا نزدیک می‌شوند.

معیارهای انتخاب پادکست و پادکسترهای برتر

سیاوش صفاریان‌پور برنامه‌ساز رادیو وتلویزیون و یکی از اعضای هیئت داوران این رویداد نیز گفت: فعالیت‌های من و همکارانم که در این جلسه حاضر هستند فقط به یک رویداد سالانه محدود نمی‌شود؛ حالا علاوه بر آن یک برنامه رادیویی مستقل در رادیو جوان برای فعالان حوزه پادکست داریم، دورهمی‌های منظمی را هم در قالب باشگاه پادکستر‌های جوان برگزار کرده‌ایم. کنارهم جمع شدن در هر فعالیتی سخت است و این نشست‌های منظم نشان می‌دهد که پادکستر‌های ما چقدر در کار خودشان به تبحر و بلوغ رسیده‌اند.

در ادامه، علی بیاگوی از دیگر اعضای هیئت داوران عنوان کرد: هم سال گذشته و هم امسال کار‌های شگفت‌انگیزی به دبیرخانه رسید. پادکست محصول دنیای دیجیتال و مدرن در بستر اینترنت است. در ارزیابی‌های سال گذشته یکی از سختی‌های ما این بود که معیار‌های مشخصی برای این که بگوییم چه اثری در قالب پادکست می‌گنجد و چه اثری پادکست نیست.

وی افزود: با این حال، این که آن فرد محتوای پادکستی خود را چگونه بازاریابی و توزیع کرده تا آن اثر دیده شود، از معیار‌های اصلی ما برای انتخاب آثار است. در کنار آن، تولید فراداده‌هایی که در کنار پادکست تولید می‌شود هم برای ما مهم بود.

بیاگوی گفت: معیار دیگر، میزان اثرگذاری پادکست برای مخاطبان است. یعنی محتوایی خوب است که فرزند زمان خود باشد و شنیده شود.

 تفکیک موضوعی پادکست‌های واصله

این فعال حوزه رسانه و تولید پادکست درباره تفکیک موضوعی آثار رسیده به دبیرخانه این دوره از جایزه پادکست فارسی هم گفت: در  بخش «کسب و کار» ۱۱ اثر، در «سلامت و زندگی» ۲۵ اثر، در بخش «توسعه مهارت‌ها» ۱۵ اثر، در حوزه «هنر و موسیقی» ۴۸ اثر، در زیرشاخه «تاریخ، فلسفه و اندیشه دینی» ۲۶ اثر، در موضوع «آگاه‌سازی» ۱۶ اثر پادکستی و در بخش ویژه اعتیاد نیز ۲۸ پادکست به دبیرخانه رسیده است.

امیرحسین مددی نیز عنوان کرد: در دوره قبلی، تعداد زیادی فایل صوتی با تعریف پادکست سمت این رویداد آمد. اولین بحث ما این بود که آیا آن فایل صوتی استاندارد‌های اولیه یک پادکست را دارد یا نه؟

 وی گفت: یکی از عوامل موفقیت پادکست، استمرار در تولید برنامه است و خوشحالم از این که این قضیه در ارزیابی آثار مورد توجه قرار گرفت. یک از گونه‌های موضوعی در پادکست که به شکل مشخص تولیدش سخت و درنتیجه کم بوده، اما بسیار پرطرفدار است، پادکست‌های جنایی است. ما الان تعداد زیادی پادکست تاریخی داریم که البته بخش زیادی از آن از حیث محتوایی ضعیف است.

احمد فیاض از داوران دومین رویداد پادکست فارسی نیز گفت: باشگاه پادکستر‌های جوان مسیری که نیاز جامعه امروز است را دنبال می‌کند. چون فضای تعامل بین افراد در این فضا‌ها بسیار مهم است. همیشه خرد جمعی باعث لذت بردن بیشتر از کار می‌شود. این دوستی‌ها و تعامل‌ها که به خلق کار‌های جدی انجامید برای من بسیار زیبا بود.در روز‌های دوشنبه و در برنامه کافه رادیو در رادیو جوان بخش ویژه‌ای برای «باشگاه پادکستر‌های جوان» داریم. در این بخش به صورت ویژه آموزش تولید پادکست برای علاقه‌مندان دنبال می‌کنیم. 

لزوم دانش‌افزایی پادکسترها

وی اظهار کرد: وقتی وارد کاری می‌شویم باید نسبت به آن دانش کافی را داشته باشیم. منابع خوبی در بازار کتاب در زمینه تولید پادکست وجود دارد که عموماً توسط انتشارات سروش منتشر شده است. قبلاً واحد پژوهش رادیو در این زمینه فعال بود و کتاب‌ها و مجموعه مقالاتی منتشر می‌کرد که البته هنوز هم مقالات آن در فضای مجازی پیدا می‌شود.

داور دومین رویداد پادکست فارسی افزود: پادکست، رسانه صمیمی و جدیدی است که امکانات زیادی به ما می‌دهد و به عنوان یک رسانه شنیداری قدرت خیال ما را تقویت می‌کند. باید شکل‌های دیگر برنامه‌سازی در ساخت پادکست را تجربه کنیم و به دنبال الگو‌های جدید باشیم. مثلاض چقدر خوب است که در قالب پادکست مسابقه اجرا کنیم. پادکست امکانات خوبی به ما می‌دهد. 

اسماعیل باستانی از دیگر اعضای هیئت داوران این رویداد رسانه‌ای نیز گفت: سال گذشته بخش ویژه مسابقه پادکست فارسی را به هشتگ «ایران» اختصاص دادیم. امسال یک آسیب اجتماعی یعنی اعتیاد را دنبال خواهیم کرد که در این بخش، تک اپیزود هم قابل بررسی است. در بررسی‌هایی که با دوستان دبیرخانه رویداد داشتیم، دیدیم که  پایین آمدن سن اعتیاد در جامعه بسیار بسیار ترسناک شده است. سنی که در مدارس حتی تا سن ۱۱سال پایین آمده و این واقعاً وحشتناک است. فراموش نکنیم که یکی از اهداف تولید پادکست، روشنگری و آگاهی‌بخشی است. این‌موضوع ما را مجاب کرد که سراغ «هشتگ اعتیاد» برویم.

در پایان این مراسم، از تندیس ویژه دومین رویداد ملی پادکست فارسی که توسط فرزاد ادیبی طراحی شده بود رونمایی به عمل آمد.

انتهای پیام/

ارسال نظر