صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

حدادعادل: گفتمان دانشگاه نباید بر اساس دو قطبی زن و مرد باشد

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: دانشگاه‌ها باید کیفیت‌مدار باشند و گفتمان دانشگاه نباید بر اساس دوقطبی زن و مرد باشد.
کد خبر : 949494

به گزارش خبرنگار آنا، شصتمین سالگرد تأسیس دانشگاه الزهرا (س) امروز (دوشنبه، ۱۰ دی ۱۴۰۳) با حضور پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم، حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی رهبری دانشگاه ها، غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و انسیه خزعلی معاون سابق امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و زهرا ناظم بکائی رئیس دانشگاه الزهرا در سالن نور مرکز همایش‌های بین المللی دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد.

در این برنامه، غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: گفته‌اند که هر چیزی جدیدش خوب است الا دانشگاه و مدرسه که هر چه قدیمی‌تر باشد، بهتر است. عمر ۶۰ ساله دانشگاه الزهرا یک افتخار است. 

وی با بیان اینکه از زمانی که مدارس به شیوه جدید وارد ایران شد، دینداران نگران بودند که فرزندانشان به مدرسه بروند و این اتفاق برای دختران بیشتر از پسران وجود داشت؛ تاکید کرد: از ۱۳۲۰ دینداران متوجه شوند که به جای پاسخ منفی به آموزش جدید، باید فعالانه در این حوزه فعالیت کنند. البته اغلب مدارس مخصوص پسران بود و فضای برای تحصیل دختران آماده نبود. به همین دلیل درصد تحصیلکردگان زن نسبت به پسران خیلی پایین‌تر بود.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: در حال حاضر، بیش از ۵۰ درصد دانشجویان دختر هستند و لازم است دانشگاه الزهرا در چنین فضایی ارزیابی شود.

حدادعادل اضافه کرد: در مواجهه با تمدن غربی و در دوره تجدد سرفصلی داریم از موضوعاتی که گفتمان این دوره است مانند علم، سیاست، اقتصاد و صنعت. یکی از مسائل مهم در این فهرست از مشروطه تا امروز، موضوع زن بوده است. غرب برای به کرسی نشاندن حرف خودش از موضوع زن استفاده می‌کند.

وی یادآور شد: غربی‌ها هر جا قدم می‌گذارند یکی از ابزارهایشان موضوع زن است، در کشور خودمان هم در سال ۱۴۰۱ شاهد این اتفاق بوده‌ایم. کشور‌هایی که برای فوت یک زن همه میادین شهرهایشان را با تصویر او پر کرده بودند، امروز برای شهادت هزارن زن فلسطینی هیچ واکنشی نشان نمی‌دهند. سیاست جمهوری اسلامی درباره زنان این است که هیچ مانعی برای فعالیت اجتماعی و سیاسی زنان وجود ندارد. دانشگاه الزهرا باید نمادی برای تجسم دیدگاه جمهوری اسلامی درباره زنان باشد.

حدادعادل تصریح کرد: دانشگاهی که در بدو تاسیس ۹۰ دانشجو داشته امروز نزدیک به ۵۰ هزار فارغ‌التحصیل دارد. من در ۶۰ سال گذشته، مسائل این دانشگاه را تعقیب می‌کردم و باید به موضوع خانواده توجه خاص داشته باشد، چرا که غرب برای نابودی دین، کمر به نابودی خانواده بسته است.

عادل افزود: هم‌اکنون دانشکده خانواده در دانشگاه الزهرا تاسیس شده است و باید این دانشکده موضوع مطالعه خانواده را به صورت جدی در دستور کار قرار دهد، دانشگاه‌ها باید کیفیت‌مدار باشند و گفتمان دانشگاه نباید بر اساس دوقطبی زن و مرد باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر