صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

قاشق هوشمندی که لرزش دست بیماران پارکینسون را کاهش می‌دهد

پژوهشگران یکی از شرکت‌های دانش بنیان فعال به منظور بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به اختلالات مغز و اعصاب و کاهش لرزش دست بیماران پارکینسونی موفق به تولید قاشقی هوشمند شده‌اند.
کد خبر : 949480

سیده فاطمه حسینی، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: این شرکت در حوزه تجهیزات توانبخشی برای بیماران پارکینسون فعالیت دارد و تاکنون محصولات مختلفی تولید کرده است. مهمترین این محصولات قاشق هوشمندی است که برای افراد دارای لرزش دست مانند سالمندان و بیماران پارکینسون تولید کرده‌ایم.

وی افزود: این محصول به افرادی که بر اثر عوارض سالمندی، پارکینسون، سکته مغزی دچار لرزش دست شده‌اند، کمک می‌کند تا بتوانند به راحتی غذا بخورند؛ این قاشق لرزش دست را خنثی می‌کند یعنی باعث می‌شود لرزش دست به سر قاشق منتقل نشود. لرزش‌ها را هدایت می‌کند تا غذا از قاشق نریزد و فرد بدون نیاز به کمک دیگران غذا میل کند. 

وی به نحوه عملکرد این قاشق اشاره کرد و گفت: داخل این قاشق مجهز به سیستم‌های الکترومکانیکی و یک سری سنسور است که میزان لرزش دست را اندازه گیری می‌کند. پردازنده‌های داخل این قاشق لرزش‌ها را محاسبه کرده و از حرکت‌های ارادی جدا می‌کنند. سپس بر اساس فرمان‌هایی که می‌دهند، سر قاشق حرکت و کنترل می‌شود تا غذا نریزد.

وی یادآورشد: اکنون دو کشور چین و آمریکا صاحب این فناوری‌اند، اما این محصول از نظر فنی و کیفی_ بر اساس تست‌های بالینی که در کشور سوئیس انجام شد_ از این دو محصول بهتر است. از نظر قیمتی نیز یک چهارم نمونه‌های مشابه خارجی است.

وی بیان کرد: یک بخش از تمرکز شرکت‌مان معطوف به صادرات این محصول به کشور‌های دیگر است از اینرو قصد داریم زیرساخت‌هایمان را برای تحقق این امر بهبود ببخشیم. اکنون عملیات صادرات این محصول به کشور روسیه و دو کشور اروپایی آغاز شده است. قطعا با بهبود زیرساخت ها، میزان صادرات این محصول به کشور‌های دیگر نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

این بانوی فناور گفت: همچنین دو محصول دیگر نیز در حوزه توانبخشی تولید کرده‌ایم؛ یکی از این محصولات پلتفرم توانبخشی است که به‌صورت آنلاین تمام خدمات جامعه توانبخشی را ارائه می‌دهد. این محصول به زودی روانه باز می‌شود. محصول دیگری نیز برای کاهش لرزش دست تولید کرده‌ایم که مراحل نهایی تست‌های بالینی اش را سپری می‌کند.

نقش تاثیرگذار زنان در رفع مشکلات جامعه

حسینی به نقش موثر و تاثیرگذار زنان کارآفرین و فناور در زیست بوم فناوری و نوآوری کشور اشاره کرد و گفت: زنان نیمی از افراد تاثیرگذار جامعه را تشکیل می‌دهند. مسلما ورود زنان در عرصه علم و فناوری بسیار می‌تواند مفید و موثر باشد و کیفیت کار‌ها را افزایش دهد.

وی افزود: حضور زنان در این عرصه به رشد و شکوفایی خودشان نیز کمک می‌کند. در حال حاضر حضور موثر زنان در جامعه و تولید محصولات فناورانه و نوآورانه شان باعث شده کیفیت بسیاری از محصولات افزایش پیدا کند. امیدواریم حضور زنان در جامعه روندی رو به افزایش داشته باشد.

وی اظهارکرد: اکنون در بخش خصوصی و فضایی علمی کشور تفاوت ویژه‌ای میان زنان و مردان مشاهده نمی‌شود. جدا از اینکه اکنون شرکت‌های دانش بنیان چالش‌های مختلفی در زمینه ایجاد و راه اندازی کسب و کار‌ها دارند، بانوان ایران به جزء ابعاد شناختی و فرهنگی که در تصور برخی از افراد وجود دارد_که آزاردهنده است_ با چالش خاصی مواجه نیستند به همین دلیل توانسته‌اند مدارج عالی و موفقیت‌های خوبی کسب کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر