صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۳ - ۱۴ دی ۱۴۰۳
از سوی یک شرکت‌ دانش‌بنیان؛

ساختار فیبری پوست طبیعی بدن شبیه‌سازی شد؛ درمان زخم‌های پروانه‌ای با پانسمان‌ هوشمند

یک شرکت‌ دانش‌بنیان موفق به شبیه‌سازی ساختار فیبری پوست طبیعی بدن شده است به این ترتیب که پانسمان‌های هوشمند سرعت درمان را افزایش می‌دهند و بدون برجای گذاشتن اثر زخم یک ترمیم مناسب را ایجاد می‌کنند.
کد خبر : 949343

خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ یک شرکت دانش‌بنیان دارویی برای نخستین‌بار در خاورمیانه موفق به تولید پانسمان‌های هوشمند نانوفیبری شده است. این پانسمان‌های پیشرفته هوشمند بر پایه مواد اولیه زیست سازگار و طبیعی بوده و با استفاده از جدیدترین تکنولوژی روز دنیا با ساختار ویژه نانوفیبری تولید می‌شود.

محصول پانسمان‌های هوشمند نانوفیبری برای ترمیم انواع زخم‌های پوستی مانند زخم‌های دیابتی، سوختگی، برشی و جراحی و زخم بستر و ... به کار می‌رود.

عادله قلی‌پور عضو هیئت علمی ذلتشکاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران و مؤسس و مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان در گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا درباره فعالیت‌های این شرکت در استان تهران، محصولات تولیدشده و اینکه زمینه کاری شرکت چیست؟ اظهار کرد: این شرکت نخستین تولیدکننده پانسمان‌های هوشمند نانوفیبری در خاورمیانه است و محصولات KNS، پانسمان‌های پیشرفته‌ هوشمند است که بر پایه مواد اولیه زیست سازگار و طبیعی بوده و با استفاده از جدیدترین تکنولوژی روز دنیا با ساختار ویژه نانوفیبری تولید می‌شود.

{$sepehr_key_4752}

 دانش‌آموخته دکتری و فوق دکتری دانشگاه صنعتی امیرکبیر اضافه کرد: نانوساختار کنعان (KNS) یک شرکت دانش‌بنیان دارویی است که سال ۱۳۹۶ تأسیس و فعالیت خود را در زمینه تحقیق و توسعه محصولات مرتبط با ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده بدن با به‌کارگیری فناوری نانو آغاز کرد.

حرکت شرکت دانش‌بنیان روی مرز‌های دانش و فناوری

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان بیان کرد: با تداوم فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی روی محصولات نانوفیبری از سال ۱۳۹۹ با دریافت تأییدیه از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به یک شرکت دانش‌بنیان دارویی تبدیل شدیم.

قلی‌پور متذکر شد: اکنون زمینه اصلی فعالیت شرکت دانش‌بنیان معطوف به تولید محصولات مراقبت از پوست و مدیریت درمان زخم شامل انواع پانسمان‌های پیشرفته برای ترمیم انواع زخم‌های پوستی مانند زخم‌های دیابتی، سوختگی، برشی و جراحی، زخم بستر، تحقیق و توسعه و تولید پانسمان ویژه زخم پروانه‌ای و انواع ماسک‌های پوستی مراقبتی و ... است.

دانش‌آموخته فوق دکتری فلوشیپ تخصصی مهندسی بافت پوست از دانشگاه علوم پزشکی ایران متذکر شد: شرکت دانش‌بنیان با حرکت روی مرز‌های دانش و فناوری در خدمت سلامت نوع بشر است.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان درباره اینکه از چه زمانی فعالیت خود را آغاز کردید و تاکنون چه موفقیت‌هایی در مسیر حاصل شده و چه دستاورد‌هایی داشته‌اید؟ تبیین کرد: مقدمات فعالیت از تحقیقات آکادمیک آغاز شد و مسیر تکاملی را برای دستیابی به نمونه اولیه آزمایشگاهی طی کرد و در این مسیر بیش از ۲۵ مقاله علمی در ژورنال‌های معتبر بین‌المللی به چاپ رسید.

قلی‌پور افزود: در ادامه ابتدا هسته اولیه شرکت دانش‌بنیان با هدف تحقیق و توسعه محصول و دستیابی به دانش فنی تولید سایر محصولات پانسمان هوشمند شکل گرفت و شرکت موفق به اخذ درجه دانش‌بنیان و کسب گواهی نانومقیاس شد، در ادامه سال ۱۴۰۲ شرکت دانش‌بنیان موفق به تولید پانسمان تداپان (TedaPan) به‌عنوان نخستین پانسمان هوشمند خاورمیانه شد.

وی بیان کرد: این پانسمان هوشمند نانوفیبری برای درمان انواع زخم‌های باز پوستی به‌خصوص زخم‌های دیابتی و زخم‌های پروانه‌ای است و پس از آن با تکمیل تحقیق و توسعه محصول تدابرن (TedaBurn) به‌عنوان پانسمان هوشمند نانوفیبری ویژه درمان سوختگی‌های درجه دو و سه و همچنین درمان زخم‌های پس از لیزر معرفی شد.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان توضیح داد: سال ۱۴۰۳ هم سایر محصولات مانند تداسرج (TedaSurg) به‌عنوان پانسمان هوشمند ویژه درمان بدون اسکار (بدون برجای گذاشتن اثر زخم) پس از جراحی تولید شد.

قلی‌پور با تشریح زمینه فعالیت و نوع محصول شرکت دانش‌بنیان مطرح کرد: زمینه اصلی فعالیت شرکت تولید و تحقیق و توسعه محصولات ترمیم کننده زخم‌های پوستی است، همانطور که گفتم محصولات دانش‌بنیان شرکت پانسمان‌های پیشرفته‌ هوشمند است که بر پایه مواد اولیه زیست سازگار و طبیعی بوده و با استفاده از جدیدترین تکنولوژی روز دنیا با ساختار ویژه نانوفیبری تولید می‌شوند.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا شرکت دانش‌بنیان در کسب درآمد‌های غیرشهریه‌ای دانشگاه نقشی داشته و دانشگاه سهمی از فعالیت شما دارد؟ عنوان کرد: دانشگاه سهمی در فعالیت ندارد و شرکت به‌صورت اجاره در مرکز رشد واحد علوم و تحقیقات تهران مستقر است و دانشگاه از طریق دریافت اجاره ماهانه از شرکت درآمد غیرشهریه‌ای کسب می‌‌کند.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان درباره اینکه محصول شرکت شما چه نیازی از نیاز‌های مردم و کشور را برطرف می‌کند؟ چنین پاسخ داد: ترمیم زخم به‌خصوص زخم‌های مزمن و عفونی مانند زخم دیابتی، زخم‌های سوختگی و زخم پروانه‌ای همواره یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی است که کادر درمان و بیماران با آن درگیر هستند.

قلی‌پور تأکید کرد: جدای از میزان درد و رنجی که بیمار متحمل می‌‌شود، هزینه‌های بالای درمانی، مدت زمان طولانی درمان، مدت زمان بیشتر بستری‌ها و مراجعات بیمارستانی، از کارافتادگی و ... افراد را متحمل رنج‌های بیشتر می‌‌کند؛ بنابراین دستیابی به درمان با کیفیت بالا در سریع‌ترین زمان ممکن از همه نظر برای بیماران، خانواده‌ها و کادر درمان ارزش مهمی محسوب می‌‌شود.

وی بیان کرد: پانسمان‌های تداپان، تدابرن و تداسرج در کوتاه‌ترین زمان ممکن درمانی با کیفیت بسیار بالا را ارائه می‌دهند، محصولات شرکت با یک فناوری بسیار دقیق و مهندسی شده موفق به شبیه‌سازی ساختار فیبری پوست طبیعی بدن شده، به این ترتیب این پانسمان‌ها سرعت درمان را بسیار زیاد افزایش می‌دهند و بدون برجای گذاشتن اثرزخم یک ترمیم بسیار مناسب را ایجاد می‌کنند.

نواقص و کمبود‌ها در راه تجاری‌سازی محصولات فناور

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان، نواقص و کمبود‌ها در راه تجاری‌سازی محصولات فناور را اینگونه برشمرد: شرکت‌های فناور به‌خصوص در حوزه‌های پزشکی که محصولاتشان برای نخستین‌بار در دنیا تولید می‌شود با چالش‌های بسیار زیادی در زمینه دریافت مجوز‌های وزارت بهداشت و اداره‌کل تجهیزات پزشکی مواجه هستند، این امر اگرچه از دیدگاه دستیابی به استاندارد‌های بالا کمک‌کننده است، اما روند بسیار کُند و فرسایشی اداری دریافت مجوز‌ها بسیاری از فناوران را دلسرد می‌‌کند، بنابراین در این زمینه نیاز به توجه ویژه مسئولان برای تسهیل فرایند‌های دریافت مجوز وجود دارد.

قلی‌پور تبیین کرد: همچنین عدم دسترسی کافی به تسهیلات ارزان‌قیمت و قرض‌الحسنه سبب کُندشدن فرآیند تجاری‌سازی یا توسعه خطوط تولید می‌‌شود و نیازمند اختصاص بودجه بیشتری برای تسهیلات قرض‌الحسنه در زمینه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان هستیم.

وی در پاسخ به سؤال دیگر که آیا حمایت لازم را از سوی دانشگاه و مراکز و نهاد‌های مربوط با مأموریت خود داشته‌اید و انتظارتان از مسئولان چیست؟ گفت: به صورت کلی معتقدم با توجه به تأثیر قابل قبول شرکت‌های دانش‌بنیان فناور، نوآور و نوپا در عرصه صنعت و اقتصاد کشور تمامی مسئولان مربوطه به هر نحوی که با هرکدام از این شرکت‌ها در تعامل هستند باید از این شرکت‌ها تمام‌قد حمایت کنند.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان متذکر شد: این شرکت‌ها با وجود تمامی مشکلات مربوط به تأمین مواد اولیه و معضلات تولید و فروش ایستادگی می‌کنند و با به‌کارگیری به‌روز‌ترین دانش و فناوری‌ها با تمام قوا در مسیر افزایش استقلال اقتصادی کشور تلاش می‌کنند.

قلی‌پور برای رشد و شکوفایی مراکز رشد در دانشگاه پیشنهاد کرد که به صورت کلی مراکز رشد یک اکوسیستم فناورمحور با گستره وسیعی از فناوری‌ها و مهارت‌های مختلف هستند، بنابراین پیشنهاد می‌شود درراستای تشکیل اکوسیستم‌های اختصاصی مربوط به زمینه‌های فعالیت مختلف، هسته‌های متفاوتی در مرکز رشد تعریف و شرکت‌ها براساس زمینه فعالیت شان در آن‌ها عضو شده و علاوه بر تعامل مؤثر با یکدیگر بتوانند با آشنایی با سایر هسته‌ها نیاز‌های مربوط به خود را تا حد ممکن از شرکت‌های مستقر در همان مرکز رشد فراهم آورند.

انتهای پیام/

ارسال نظر