زن از ارکان مهم شکلگیری جامعه توحیدی است
به گزارش خبرنگار آنا، الهام طایفه مدیر حوزه علمیه زینبیه رشت در همایش «وحدت حوزه و دانشگاه» و گرامیداشت ۹ دی (روز بصیرت و آگاهی) در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان درباره نقش بانوان فرهیخته حوزوی و دانشگاهی در اعتدال جامعه توحیدی اظهار کرد: از مباحث بسیار مهمی که دنیای امروز بر آن تأکید میشود بحث انسان است از منظر قرآن عالم برای انسان خلقشده و طبق منطق قرآنی ابر و باد و مه و خورشید و فلک در کارند همه برای انسان و همه مسخر انسان هستند.
وی با بیان اینکه امروز دو رویکرد نگاه دنیای غرب و نگاه اسلام به انسان وجود دارد، عنوان کرد: در نگاه غربی انسان در همه شئون اومانیسم، یومانیسم، انسانگرایی و انسانمحوری مظهر لذتگرایی میدانند؛ اما در نگاه اسلام به انسان آمده که خدای متعال همه عالم را مُسخر او ساخت تا او به مقام خلیفه الهی برسد.
مدیر حوزه علمیه زینبیه رشت افزود: در منطق اسلام برای رسیدن انسان به جایگاه مهم تربیتی دو موضوع اساسی توجه میکند که اگر به دو جایگاه توجه اساسی بشود انسانی تربیت میشود، کمال انسانی را در نظام عالم به فعلیت میرساند آنگاه چنین انسانهایی قطعاً جامعه توحیدی خواهند ساخت این دو جایگاه مهم تربیتی از منظر اسلام زن و خانواده هستند.
{$sepehr_key_4683}
طایفه ادامه داد: یکی از ارکان مهم شکلگیری جامعه توحیدی و اعتلای آن زن است؛ زیرا نخستین عالمی که ربالعالمین در نظام عالم برای تحقق و شکلگیری انسان در این عالم مادی قرار میدهد عالم رحم و بطن زن بوده؛ گام اول وجود یافتن انسان، فعلیت پیدا کردن انسان، تربیت انسان در بطن زن محقق میشود.
وی بیان کرد: دشمن جایگاه زن و خانواده را نشانه گرفته؛ زیرا وقتی زن از زن بودنش تهی شود نه میتواند خانواده تشکیل دهد نه میتواند فرزند تربیت کرده و نه به طریق اولی میتواند در تحقق جامعه توحیدی نقش ایفا کند؛ بنابراین بانوان عناصر اصلی رشد آفرینی در خانواده و جامعه هستند و نقش زنان در اعتلای جامعه توحیدی و رسیدن به پیشرفت اسلامی بسیار پررنگ است.
مدیر حوزه علمیه زینبیه رشت گفت: متخصصان امر، تمدن را حاصل سه رکن ارزشها، بینشها و رفتارها میدانند؛ بنابراین مهندسی تمدن و جامعه توحیدی منوط به این سه رکن است از آنجایی که رکن اصلی تمدن اسلامی توحید بوده؛ مهمترین وظیفهای که در جریان اعتلای جامعه توحیدی نمود میکند و مقدم بر هر وظیفه دیگرای است موحد شدن و موحد پروری است.
طایفه با بیان اینکه نقش بانوان حوزوی و دانشگاهی باید مورد توجه قرار گیرد، مطرح کرد: به طور خاص این موضوع متوجه بانوان حوزوی و دانشگاهی است که باید هرچه بیشتر اولاً بر موحد شدن خودشان و در وهله دوم بر پرورش نسل توحیدی همت بگمارند.
وی توضیح داد: نقش بانوان سرباز پروری است یعنی تأمین نیروی انسانی که مهمترین و اصلیترین عامل یک جامعه توحیدی بوده؛ انسانهای موحد زنان و مردان، پسران و دختران موحد که سرمایههای اجتماعی جامعه توحیدی هستند؛ بنابراین مهمترین وظیفه بانوان فرهیخته حوزه و دانشگاه القای بینش توحیدی به جامعه است یعنی آوردن خدا در بطن زندگی.
مدیر حوزه علمیه زینبیه رشت تبیین کرد: امروز شیطان با همه ایادی خود درصدد این بوده که با همه امکانات و رسانه جهانی که در اختیار دارد خدا را از زندگی انسانها حذف کند و یا اگر هم خدا باشد اکتفا به خدای ذهنی باشد. رویکرد قرآن ساخت جامعه توحیدی بوده؛ یعنی خدای متعال در قرآن مجید درصدد ارائه دستورالعملی است به دلیل اینکه جامعه توحیدی ساخته شود. جامعه توحیدی از منظر قرآن شاخصههای فراوانی دارد که از مهمترین آنها تقوا و خداترسی است.
طایفه تأکید کرد: باید با بهرهمندی از ظرفیت بانوان حوزوی و دانشگاهی که مظهر پرورش و شکلدهی شخصیتهای انسانی هستند مبانی فکری توحیدی بین حوزویان و دانشجویان نشر دهیم تا انسانهایی با شخصیت الهی و توحیدی تربیت شوند که در اجتماع با هم مرتبط باشند، هدف و ارتباط آنها هم بر اساس مبانی توحیدی و الهی برقرار باشد، شاخص مهم رسانههای توحیدی معناداری جهان و معناداری زندگی است.
انتهای پیام/