صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۵۴ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۵

طرح بالش ضد خروپف از سوی محققان واحد علوم و تحقیقات ارائه شد

به همت محققان واحد علوم و تحقیقات، محمدرضا غلامی و مرصاد مقصودی از دانشجویان این واحد به استاد راهنمایی دکتر نادر جعفرنیا دابانلو، طرح بالش ضد خروپف ارائه شد.
کد خبر : 94929

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر نادر جعفرنیا دابانلو در باره این طرح گفت: «خروپف اساساً صدای ناهنجاری است که بر اثر اختلال در تنفس هنگام خواب به وجود می‌آید. خروپوف موضوعی تقریباً شایع در بین مردم است که امری ناخوشایند به حساب می‌آید. موارد حاد خروپف (آپنه تنفسی) نامیده می‌شود که در برخی موارد حتی موجب مرگ افراد شده است.»


وی افزود: «هنگام خواب جاذبه برای فشار آوردن روی تمام بافت‌های بدن عمل می‌کند اما بافت‌های گلو، نسبتاً نرم و شل هستند، بنابراین جاذبه سقف دهان، زبان کوچک و زبان را به سمت عقب فشار می‌دهد، این مساله راه هوایی را تنگ‌تر می‌کند؛ در نتیجه ایجاد تلاطم در جریان هوا، ارتعاش کام و زبان کوچک، خروپف را به وجود خواهد آورد.»


بالش ضد خروپوف طراحی شده در واحد علوم و تحقیقات با تغییر زاویه سر بیمار، راه تنفس وی را باز کرده و مانع از خروپف او می‌شود

جعفرنیا با بیان اینکه اگر فردی که دچار خروپف است، هنگام خواب از سوی فرد دیگری با ملایمت و لطافت بچرخد یا تغییر مکانی داده شود، بافت‌های فرد بیمار از حالت استراحت خارج شده و خروپف شخص قطع می شود، ادامه داد: «بالش ضد خروپوف طراحی شده در واحد علوم و تحقیقات با تغییر زاویه سر بیمار، راه تنفس وی را باز کرده و مانع از خروپف او می‌شود.»


وی اضافه کرد: «این شیوه هیچ گونه ضرری نداشته و خود بیمار نیز بدون اینکه از خواب بیدار شود، دیگر خروپف نمی کند. در واقع این بالشت به جای دادن پالس الکتریکی یا امواج مغناطیسی به فرد، به روش سنتی زاویه سر فرد بیمار را به نحوی عوض می‌کند تا راه هوایی برای تنفس او باز شده و دیگر خروپف نکند.»


این عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات با بیان اینکه بالش ضد خروپف در سه مرحله تشخیص صدا، پردازش آن و اعمال تغییرات روی بالش عمل می کند، تصریح کرد: «بخش تشخیص صدا شامل میکروفون و تقویت کننده است. در این بخش صدای محیط ضبط شده و به واحد پردازش ارسال می‌شود که در آنجا مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد.»


وی افزود: «پس از آنالیز صدا در بخش پردازش، صدای خروپف تشخیص داده شده و فرمان برای ایجاد تغییر زاویه در بالش همسو با شرایط فیزیولوژیکی بدن شخص بیمار ارسال می‌شود. این فرآیند تا زمانی که شخص خروپف می‌کند، ادامه می‌یابد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر