صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۶ - ۰۹ دی ۱۴۰۳

لزوم گسترش وقف‌های علمی و پژوهشی

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گیلان گفت: باید وقف‌های علمی و پژوهشی در کشور گسترش پیدا کند که فرهنگ‌سازی این امر در سایه تعامل دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه تحقق می‌یابد.
کد خبر : 949285

به گزارش خبرنگار آنا، حجت‌الاسلام اسماعیل تدینی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گیلان در همایش حوزه و دانشگاه تجلی وحدت و بصیرت با محور نقش حوزه و دانشگاه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان در راستای احیا و صیانت از موقوفات اظهار کرد: باید وقف‌های علمی و پژوهشی در کشور گسترش پیدا کند که فرهنگ‌سازی این امر در سایه تعامل دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه تحقق می‌یابد. مشارکت در زمینه علمی و پژوهشی از بهترین سرمایه‌گذاری‌ها بوده که سوددهی کلان دارد و باعث اشتغال آفرینی می‌شود.

{$sepehr_key_4670}

وی افزود: سابقه درخشان وقف و خدمات ارزشمند وقف هم به حوزه و هم در دانشگاه بسیار بوده است؛ اما در حوزه و دانشگاه از بحث وقف غفلت شده که موجب لطمات بزرگی در حوزه علم و خدمات‌رسانی به مردم ایجاد و فاصله گرفتن این دو قشر باعث نفوذ دشمن می‌شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گیلان با تأکید بر اینکه باید به وقف اهمیت دهیم، عنوان کرد: دانشگاهیان و حوزویان باید تلاش کرده فرهنگ را با آموزش نشر دهند و در زمینه جهت‌دهی وقف‌های جدید تلاش کنند.

تدینی به لزوم رشد فرهنگ وقف علمی اشاره کرد و گفت: در کشور موقوفات علمی برای حوزه و دانشگاه کمتر از یک درصد است در حالی که بین ۲۰ تا ۳۰ درصد هزینه‌های دانشگاه‌های جهان توسط موقوفات تأمین می‌شود با صندوق‌هایی به صد‌ها هزار دانشجو کمک‌های بلاعوض داده و فارغ‌التحصیل‌های دانشگاه‌ها در آینده بزرگ‌ترین حامیان مراکز خیریه می‌شوند.

وی با بیان اینکه غرب از همین نسخه اسلام برای رشد و پیشرفت علمی استفاده کرد، ادامه داد: دانشگاه هاروارد که از معتبرترین مراکز آموزشی در جهان است توسط کشیشی به نام جان هاروارد برای تربیت انسان‌ها بنا شده بود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گیلان با اشاره به موضوع مهاجرت دانشجویان برای تحصیل به خارج کشور مطرح کرد: در بسیاری از کشور‌ها تحصیل کاملاً رایگان است و نمونه آن در ترکیه ۷۵ دانشگاه مهم آن موقوفه و رایگان بوده همین‌طور ۵۰ دانشگاه ثروتمند جهان وقفی هستند که بسیاری از سیاسیون دنیا در آن درس خواندند.

تدینی با بیان اینکه سازمان اوقاف و امور خیریه در بخش‌های صنعتی، پزشکی، شیلات و کشاورزی سرمایه‌گذاری می‌کند، توضیح داد: امروزه سازمان اوقاف با ۱۵ شرکت دانش‌بنیان مهم همکاری می‌کند از جوانان مبتکر و مخترع دعوت شده و از محل موقوفات به آنها کمک‌هایی شده که در استان هم حدود ۳۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری و از کسانی که بخواهند در این زمینه همکاری کنند، دعوت می‌کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر