صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۶ - ۰۸ دی ۱۴۰۳

تاکید عراقچی بر بهره‌برداری از ظرفیت‌ تعامل با چین

در دیدار وزرای خارجه ایران و چین، ضمن تاکید بر توسعه روابط راهبردی تو کشور، راه‌های تقویت مناسبات دوجانبه و گسترش همکاری‌ها در چارچوب برنامه همکاری جامع دو کشور مورد بررسی قرار گرفت.
کد خبر : 949074

به گزارش خبرگزاری آنا، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در راس یک هیات رسمی به چین سفر کرده است، با آقای وانگ یی عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی و وزیر امور خارجه چین دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

در این دیدار طرفین با تاکید بر اراده‌ی رهبران دو کشور برای تحکیم و توسعه‌ی روابط راهبردی دو کشور، آخرین وضعیت روابط در حوزه‌های اقتصادی، تجاری، سرمایه‌گذاری، انرژی، حمل و نقل، راه‌های تقویت مناسبات دوجانبه و گسترش همکاری‌ها در چارچوب برنامه همکاری جامع دو کشور را مورد بررسی قرار دادند.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به سابقه دیرینه و استحکام روابط بین دو ملت ایران و چین به‌عنوان دو تمدن و فرهنگ ریشه‌دار در آسیا، تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران از هیچ کوششی برای بهره‌برداری از ظرفیت‌های فراوان تعامل مشترک با چین فروگذار نمی‌کند و برنامه ۲۵ ساله را مبنای محکمی برای توسعه مناسبات در عرصه‌های مختلف می‌داند.

وزیر امور خارجه چین نیز با اشاره به اهمیت جایگاه جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یک قدرت فعال و مهم در غرب آسیا و برخوردار از ظرفیت‌های طبیعی، جغرافیایی و انسانی، بر عزم رهبران چین برای تقویت هر چه بیشتر روابط تاکید کرد.

طرفین همچنین در مورد آخرین تحولات امنیتی و سیاسی در منطقه غرب آسیا گفت‌و‌گو و تبادل نظر کردند. وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین تاکید کردند که خاورمیانه متعلق به مردم خاورمیانه است و نباید صحنه مداخله‌های مخرب بازیگران خارج از منطقه در جهت پیشبرد اهداف و مطامع ژئوپولتیک آنها شود.  

طرفین همچنین با اظهار نگرانی در مورد مخاطرات مترتب بر هرگونه هرج و مرج و نا‌امنی در سوریه، بر ضرورت حفظ وحدت ملی و یکپارچگی سرزمینی سوریه و گذار آرام و امن به سوی حاکمیتی که تامین کننده خواست همه طیف‌ها و اقشار تشکیل‌دهنده جامعه سوریه باشد، تاکید کردند.  

وزرای امور خارجه ایران و چین همچنین در خصوص اهمیت تقویت همکاری‌ها برای مقابله با تروریسم، تحکیم حاکمیت قانون در سطح بین‌المللی، موضوع هسته‌ای و رفع تحریم‌ها و نیز گسترش همکاری‌ها در چارچوب نهاد‌هایی که هر دو طرف در آنها عضویت دارند از جمله بریکس و شانگهای گفت‌و‌گو و تبادل نظر کردند.

شایان ذکر است با توجه به اینکه چین ریاست دوره‌ای سازمان همکاری شانگهای در سال ۲۰۲۵ را عهده‌دار خواهد شد، وزیر خارجه کشورمان ضمن تبریک این مسئولیت به وزیر خارجه چین، آمادگی ایران برای همکاری با چین جهت انجام برنامه‌های مد نظر را اعلام نمود.

تفاهمنامه‌های صورت گرفته در این دیدار به شرح زیر است: 

دو طرف پیشرفت‌های صورت‌گرفته  در اجرای مفاد مشارکت جامع راهبردی ایران و چین طی سال‌های اخیر را مثبت ارزیابی کرده و تأکید نمودند در سایه رهنمود‌های راهبردی سران دو کشور، برای عملیاتی‌کردن برنامه همکاری جامع دو کشور تلاش خواهند نمود و تبادل تجربیات حکمرانی در حوزه‌های سیاسی و دیپلماسی، پارلمانی، دفاعی و امنیتی، انتظامی، قضایی، اقتصادی و تجاری را تقویت خواهند کرد.

وزرای امور خارجه دو کشور بر تقویت تعاملات در حوزه‌های جوانان، آموزش و پرورش، ورزش، علم و فناوری، فرهنگی، گردشگری، محیط زیستی، بهداشت و درمان، رادیو و تلویزیون و همچنین تبادلات مردم با مردم بین استان‌ها و شهر‌های خواهرخوانده تاکید کردند.  

دو طرف در خصوص تحولات کنونی منطقه خاورمیانه تبادل نظر کرده و بر موارد زیر تاکید نمودند:  

۱- منطقه خاورمیانه متعلق به مردم خاورمیانه است و میدان درگیری برای بازی‌های کشور‌های بزرگ نیست و نباید قربانی مطامع و درگیری‌های ژئوپلیتیکی کشور‌های خارج از منطقه شود. آینده و سرنوشت کشور‌های خاورمیانه باید به دست خود مردم خاورمیانه تعیین شود.  

۲- جامعه بین‌المللی باید به صورت حدی به حاکمیت ملی، امنیت، ثبات، وحدت و تمامیت ارضی کشور‌های خاورمیانه احترام بگذارد؛ به مطالبات منطقی کشور‌های خاورمیانه توجه داشته باشد؛ به تصمیم‌های مستقل ملت‌های خاورمیانه احترام بگذارد؛ احترام به تاریخ، فرهنگ، آداب و رسوم کشور‌های خاورمیانه را حفظ کند و برای تقویت صلح و ثبات خاورمیانه نقش سازنده‌ای ایفا کند.

۳- راه برقراری ثبات و آرامش در خاورمیانه پایبندی به اصل راه حل سیاسی، بر مبنای حقوق بین‌الملل و بدون مداخله خارجی است.  

۴ـ از ادامه روند توسعه روابط بین جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی و استمرار رایزنی و گفت‌و‌گو بین کشور‌های منطقه حمایت می‌شود.  

۵- حل موضوع فلسطین مستلزم احترام گذاشتن و احیای حق قانونی ملت فلسطین و پایان اشغالگری است. اولویت کنونی برقراری فوری آتش‌بس، تخلیه کامل نیروی نظامی از غزه و ارسال کمک‌های بشردوستانه است. توافق آتش‌بس در لبنان باید به‌طور جدی و موثر اجرایی شود. روند مبارزه با تروریسم و افراطی‌گری، آشتی داخلی و ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه باید به‌طور جامع در سوریه دنبال شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر