صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۰۹ دی ۱۴۰۳
هفته پژوهش ۱۴۰۳؛

تولید محصولات دانش‌بنیان برای تغذیه بار‌های دی‌سی در هواپیما و دستگاه رهگیری شناور‌ها

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد بوشهر عنوان کرد: موفق به تولید محصولات دانش‌بنیان از قبیل تغذیه بار‌های دی‌سی در هواپیما و دستگاه رهگیری شناور‌ها شده‌ایم و 13 طرح برون‌دانشگاهی هم اجرا شده است.
کد خبر : 949001

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ آذر هر سال یادآور هفته پژوهش و فناوری است؛ از این رو مراکز دانشگاهی در این هفته علاوه بر تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه، گزارشی تفصیلی از کارنامه عملکردی و فعالیت‌های پژوهش و فناوری سالانه را نیز ارائه می‌دهند.

به همین منظور برای آشنایی با رویکرد‌ها و دستاورد‌های پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر، گفت‌وگویی با عبدالرحیم پذیرا معاون پژوهش و فناوری این واحد دانشگاهی انجام دادیم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با اشاره به رویکرد حل مسئله دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان یک رسالت و مأموریت کاری گفت: یکی از رویکرد‌های حوزه پژوهش در‌این‌باره، انجام پژوهش‌های مسئله‌محور که منجر به رفع چالش‌های صنعت و جامعه شود، است و در این زمینه دو رویکرد مورد توجه است، ابتدا کیفیت‌بخشی به فعالیت‌های پیشین و دوم، اقناع صنایع، مراکز و ادرات نسبت به توانمندی‌های دانشگاه و دانشگاهیان برای همکاری‌ها و تعاملات مستمر.

از فعالیت ۲۹ آزمایشگاه و ۷ کارگاه‌ تخصصی تا وجود ۱۰۱ هزار جلد کتاب

پذیرا در پاسخ به این سؤال که اکنون تعداد و امکانات آزمایشگاه و کارگاه‌های پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر چگونه است؟ گفت: این واحد دانشگاهی دارای ۲۹ آزمایشگاه و هفت کارگاه‌ها تخصصی بوده که در حال ارائه خدمات به پژوهشگران است، اما باتوجه به نیاز به روز بودن تجهیزات پژوهشی در برنامه‌های علمی، یکی از اولویت حوزه پژوهش تأمین امکانات و دستگاه‌های به‌روز آزمایشگاهی است.

وی اضافه کرد: بنابراین به‌دنبال خرید، بازسازی و کالیبره کردن دستگاه‌ها با توجه به نیازسنجی‌های صورت گرفته هستیم، ضمن اینکه مجوز همکار استاندارد در آزمایشگاه بتن در مراحل نهایی بوده که گامی ارزشمند برای بهره‌برداری از ظرفیت‌های دانشگاه است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر درباره وضعیت کتابخانه دانشگاه و چاپ و نشر کتاب در انتشارات این دانشگاه عنوان کرد: آخرین آمار بیان‌کننده این است که نزدیک به ۱۰۱ هزار جلد کتاب در کتابخانه واحد بوشهر وجود دارد که نزدیک به ۵ هزار جلد کتاب مرجع، ۲۰۰ مجله الکترونیک و ۷۰۰ کتاب الکترونیک را شامل می‌شود.

پذیرا درباره نشریات دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر هم بیان کرد: درباره نشریات می‌توان آمار ۶۴ کتاب را عنوان کرد که کتاب‌های بررسی شده در شورای انتشارات سال ۱۴۰۲ – ۱۴۰۳، ۱۸ مورد بوده و از این کتب می‌توان به ریاضیات عمومی، فیزیک نوین، ریاضیات پایه، موانع و راهکارهای اقتصاد مقاومتی و پولشویی، ذهن آگاهی و پذیرش در درمان شناختی رفتاری، اخلاق و احکام کسب و کار و... اشاره کرد.

وی بیان کرد: اکنون سه نشریه تخصصی سنجش از دور و سامانه اطلاعات جغرافیایی در منابع طبیعی، تحقیقات تمثیلی در زبان و ادب فارسی و فصلنامه مهندسی مخابرات در بوشهر فعال است که از نشریات معتبر دانشگاه آزاد اسلامی هستند و موفق شدند علاوه بر اخذ مجوز ISC، امتیاز مجلات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را دریافت کنند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر درباره برنامه‌های این واحد دانشگاهی برای توانمندسازی دانشجویان گفت: توانمندسازی دانش‌آموختگان یک خواست عمومی و الزام در دستورالعمل‌های دانشگاه آزاد اسلامی مطابق سند تحول و تعالی است؛ از این رو برنامه‌های مختلفی همچون بازدید‌های علمی، نشست‌های تخصصی تحلیلی، برگزاری دوره و کارگاه‌های آموزشی و ... توسط واحد پژوهش برگزار شده است.

پذیرا یادآور شد: سال گذشته ۴۴ کارگاه آموزشی مانند کارگاه حل مدل برنامه‌ریزی خطی، حسابداری بازار کار، اصول تحلیل داده‌ها به کمک نرم‌افزار، بازرگانی و ترخیص کالا، محاسبات عددی با مطلب، نحوه تنظیم قرارداد‌های تجاری و رویداد‌های مختلفی، چون ایده شو، هنر کریپتو و... برگزار کردیم.

وی در پاسخ به سؤال دیگر که دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر چند شرکت دانش‌بنیان فعال دارد، توضیح داد: ۶ شرکت با زمینه کاری الکترونیک ـ مکانیک ـ مکاترونیک، شیمیایی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، خدمات ارزیابی دانش‌بنیان و توانمندسازی واحد‌های فناور، تولید ماشین‌آلات الکتروصنعتی و برد‌های الکترونیکی با محصولاتی همچون محافظ ترانس، ربات جستجوگر و نجات دریایی، دستگاه رهگیری شناور‌ها و ...، ژل‌های ضدعفونی، پاک‌کننده نانو، بوگیر نانو، طراحی سامانه کتابخانه و انتشارات دیجیتال، پاور‌های زمینی «رکتیفایر ترانسفورماتور‌های ۱۲» پالس برای تغذیه بار‌های DC در هواپیما، خدمات ارزیابی دانش‌بنیان و توانمندسازی واحد‌های فناور و تولید ماشین‌آلات الکتروصنعتی و برد‌های الکترونیکی در واحد بوشهر فعال هستند.

جزئیاتی از فعالیت هسته‌های فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان در واحد بوشهر

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر درباره فعالیت واحد‌های فناور این دانشگاه به آنا گفت: هشت هسته فناور در زمینه کاری فناوری اطلاعات و ارتباطات، الکترونیک، طراحی و ساخت تأسیسات ژنراتور حرارتی و آب شیرین، تولید محصولات کاغذی، طراحی و تولید دستگاه آبشیرین‌کن، نجاری و خراطی صنایع دستی، هنر‌های تجسمی (شمع‌سازی و ...) با محصولات خدمات فناوری اطلاعات، برد‌های الکترونیک، طراحی و ساخت تأسیسات ژنراتور حرارتی و آب شیرین، لیوان یکبار مصرف و ...، طراحی و تولید دستگاه آبشیرین‌کن، دوچرخه دریایی، شمع‌سازی و ... فعالیت دارند.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر از برگزاری ۱۹ کرسی ترویجی در زمینه‌های ادبیات، روانشناسی، ریاضیات، قرآن و احادیث، آموزش ابتدایی، فرهنگی، اقتصادی، بزهکاری و... در یک سال گذشته خبر داد و افزود: نقش و جایگاه ریاضیات در علوم مختلف، بررسی رابطه پیاده‌روی اربعین با زمینه‌سازی ظهور، بررسی نشانه‌شناسی تمثیلات قرآنی از حیات طیبه معصوم در عرصه حکمرانی با تکیه بر تفسیرالمیزان، بررسی تطبیقی عناوین و القاب علمی علما و دانشمندان اسلامی قرون نخستین اسلامی با دانشگاه‌های امروز ما، بررسی تطبیقی مراسم زار و نمایشنامه هملت با تأکید بر جایگاه قدرت‌های ماوراءالطبیعه، مقایسه زوج درمانی مبتنی بر طرح‌واره و زوج درمانی مبتنی بر رویکرد دلگرم‌سازی شوانکر، سبک‌شناسی متناقض‌نمایی در غزل محمدعلی بهمنی، بررسی ابعاد اقتصادی و سیاسی تحریم‌های بین‌المللی بر حجم سرمایه‌گذاری و رشد اقتصادی در ایران، شناخت ابعاد و مؤلفه‌های امید از منظر حافظ به‌منظور امیدآفرینی، نشاط و پویایی در جامعه و ... از این دست بوده‌اند.

پذیرا با اشاره به طرح‌ها و مقالات دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر گفت: کل طرح‌های پژوهشی درون‌دانشگاهی ۲۷۵ مورد، طرح‌های پژوهشی برون دانشگاهی ۳۰ مورد بوده که امسال ۱۳ طرح برون‌دانشگاهی با نهاد‌های نظامی و استانی همچون فرماندهی انتظامی استان بوشهر، اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر، ف. ا. ا بوشهرـ دفتر تحقیقات کاربردی، اداره‌کل آموزش وپرورش استان بوشهر، اداره‌کل ورزش و جوانان استان بوشهر، شرکت بهره‌برداری نیروگاه اتمی بوشهر، اداره‌کل تعاون کارو رفاه اجتماعی استان بوشهر و ... به ارزش تقریبی بیش از ۲ میلیارد تومان اجرایی شد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر مطرح کرد: ۱۰۶ مقالات JCR (۲۰۲۴-۲۰۲۳)، ۳۰ مقاله Q۱ (۲۰۲۴ - ۲۰۲۳) ۱۲ مقاله علمی پژوهشی وزارتین (۱۴۰۳ ـ ۱۴۰۲)، ۱۰۳ مقاله مستخرج از رساله دانشجویان دکتری و ارتقای H-index واحد بوشهر از ۵۵ به ۶۱ از دستاورد‌های پژوهشی این دانشگاه است.

گفتگو از داود نصیری

انتهای پیام/

ارسال نظر