تولید محصولی دانشبنیان با قابلیت بازیافت پسماندهای بیارزش دفنی
گروه استانهای خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ یک شرکت دانشبنیان که فعالیت خود را از سال 1397 آغاز کرده است در زمینه طراحی و ساخت ماشینآلات و تجهیزات صنعتی پیشرفته با رویکرد زیستمحیطی فعالیت میکند.
این شرکت موفق به تولید سیستم کوپیرولیز مالتی فانکشنال شده که برای مدیریت و بازیافت انواع پسماند ریجکتی (پسماندهای بیارزش دفنی) مربوط به حوزههای مختلف از قبیل پسماند شهری، بیمارستانی، صنعتی، کشاورزی، پالایشگاهی و ... به کار میرود.
سیستم «کوپیرولیز مالتی فانکشنال» چه ویژگیهایی دارد؟
علی خانی دانشآموخته رشته شیمی کاربردی در مقطع دکتری تخصصی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه درباره فعالیتهای این شرکت در شهرستان میانه و محصولات تولیدشده آن و اینکه زمینه کاری شرکت دانشبنیان چیست؟ به خبرنگار آنا گفت: شرکت دانشبنیان را سال ۱۳۹۷ به همراه یکی از دوستانم یعنی حامد رسولزاده تأسیس کردیم و از همان بدو راهاندازی بهعنوان یک شرکت فناور عضو پارک علم و فناوری استان آذربایجانشرقی شدیم و از سال ۱۴۰۰ به عنوان یک شرکت دانشبنیان در زمینه طراحی و ساخت ماشینآلات و تجهیزات صنعتی پیشرفته با رویکرد زیستمحیطی فعالیت میکنیم.
{$sepehr_key_4649}
مدیرعامل شرکت دانشبنیان متذکر شد: درحقیقت محصول اصلی شرکت دانشبنیان، سیستم «کوپیرولیز مالتی فانکشنال» است که برای مدیریت و بازیافت انواع پسماند ریجکتی (پسماندهای بیارزش دفنی) مربوط به حوزههای مختلف از قبیل پسماند شهری، بیمارستانی، صنعتی، کشاورزی، پالایشگاهی و ... طراحی و ساخته شده است.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان در پاسخ به سؤال دیگر که از چه زمانی فعالیت خود را آغاز کردید و تاکنون چه موفقیتهایی در مسیر حاصل شده و چه دستاوردهایی داشتهاید؟ عنوان کرد: فعالیت اصلی شرکت از سال ۱۳۹۸ آغاز شده و ضمن تجاریسازی محصول و فروش آن در حوزه پژوهش و تحقیق و توسعه هم فعالیت چشمگیری داشته و توانسته در جشنوارههای علمی مختلف مانند «تا ثریا» و... مقامهایی کسب کند.
خانی در بخش دیگری از گفتوگو با آنا زمینه فعالیت و نوع محصول شرکت دانشبنیان را اینگونه برشمرد: زمینه فعالیت در حوزه طراحی و ساخت ماشینآلات برای مدیریت و بازیافت انواع پسماندهای ریجکتی بیارزش است و برای نخستینبار از این فرصت استفاده کرده و اعلام میکنم که جدیدترین محصول شرکت با عنوان «سیستم کوپیرولیز» با کارایی بالا مدل پیوسته غیرتفکیکی برای نخستینبار در ایران و دنیا طراحی و بهصورت پایلوت(آزمایشی) در شهر جدید سهند برای پسماند شهری و با نظارت عوامل شهرداری اجرا شد و نتایج کاملاً رضایتبخش بود.
وی با معرفی محصول «سیستم کوپیرولیز» تبیین کرد: درباره محصول جدید میتوانم به دو وجه تمایز اصلی نسبت به سیستمهای مشابه داخلی و خارجی اشاره کنم و آن اینکه این سیستم پیوسته بوده، یعنی فعالیت آن ۲۴ ساعته است، بدون «شات داون» که در حقیقت موجب کاهش مصرف انرژی و کاهش تولید گاز گلخانهای میشود.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان یادآور شد: همچنین برای پسماندهای شهری بهخصوص برای شهرهای متوسط و کوچک که به خاطر تناژ پایین پسماند، وجود معضل زبالهگردی، هزینه اولیه بسیار زیاد تفکیک، ملزومات زیستمحیطی و ... تفکیک پسماندها، امکانپذیر نبود، «سیستم کوپیرولیز» میتواند بدون نیاز به تفکیک، پسماند غیرتفکیکی را مدیریت و بازیافت و آن را به محصولاتی مانند بیوچار، سوخت هیدروکربن، ضایعات فلزی و ... تبدیل کند.
رعایت اصول شیمی سبز و حفاظت محیط زیست؛ ارکان توسعه جوامع بشری
خانی درباره اینکه آیا شرکت دانشبنیان شما در کسب درآمدهای غیرشهریهای دانشگاه نقشی داشته و دانشگاه سهمی از فعالیت شما دارد؟ تشریح کرد: با توجه به وجود حلقههای مفقوده و بروکراسی ادارای فعلاً خیر، اما درصددیم در یکی دو ماه آینده این اتفاق بیفتد.
وی در پاسخ به سؤال دیگر که محصول شرکت دانشبنیان شما چه نیازی از نیازهای مردم و کشور را برطرف میکند؟ تبیین کرد: امروزه یکی از ارکانهای توسعه جوامع بشری، رعایت اصول شیمی سبز و حفاظت محیط زیست است.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان توضیح داد: در حقیقت «سیستم کوپیرولیز» علاوه بر اینکه رویکرد زیستمحیطی دارد، زمینهساز توسعه و اقتصاد پایدار است و با مدیریت و بازیافت پسماند شهری توسط این محصول علاوه بر جلوگیری از شیوع انواع بیماریهای ناشی از عدم صحیح دفع و دفن پسماند و ایجاد معضلات زیستمحیطی دفن، اشتغالزایی پایدار و محصولات استراتژیک مانند سوخت هیدروکربن حاصل میشود.
خانی نواقص و کمبودها در راه تجاریسازی محصولات فناور را چنین عنوان کرد: مهمترین چالش خطر کپیرایت و سوءاستفاده توسط افراد سودجو و البته صاحب سرمایه و نفوذ از بابت کپیبرداری است، از مشکلات دیگر عدم حمایت مادی و معنوی مناسب و درخور دولت بهخصوص در زمینه واگذاری زمین در شهرکهای صنعتی به شرکتهای فناور و دانشبنیان است.
وی درباره اینکه آیا حمایت لازم را از سوی دانشگاه و مراکز و نهادهای مربوط با مأموریت خود داشتهاید و انتظارتان از مسئولان چیست؟ مطرح کرد: بالاخره مسئولان ذیربط حداقل بهصورت کلامی حمایت خود را ابراز داشتهاند، اما عرض کردم شاید محدودیت و باگهای قانونی و موضوع بروکراسی درباره عدم تحقق در حمایتهای معنوی و مادی درخور شأن، شاید بهنوعی در این امر بیتأثیر نبوده و انتظار این است که متخصصان بازنگریهایی در این زمینه داشته باشند.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان برای رشد و شکوفایی مراکز رشد در دانشگاه پیشنهاد کرد که دانشگاه و صنعت باید ارتباط مؤثری داشته باشند و احصای مشکلات منطقهای در ابعاد مختلف صنعتی، فرهنگی و ... و سوق دادن حداقل برخی ایدهها و طرحها برای رفع این نوع مشکلات از دیگر پیشنهادهاست.
خانی اینگونه به گفتو گو با خبرنگار آنا پایان داد: از اصحاب رسانه و شما تقدیر و تشکر میکنم که حداقل ما را فراموش نکردهاید و صحبتهای ما را به گوش مسئولان ذیربط میرسانید.
انتهای پیام/