صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ریز سوزنی که ناشنوایی را درمان می‌کند

محققان در تلاش برای ارتقا درمان ناشنوایی و دیگر اختلالات گوش داخلی یک ریزسوزن نوآورانه ابداع کرده‌اند. این دستگاه بسیار نازک و بسیار ظریف چشم انداز دقت پزشکی برای گوش داخلی را تغییر داده است. 
کد خبر : 948669

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، آنیل لالوانی و جفر کایزار از دانشگاه کلمبیا و مبدعان ریزسوزن نوآورانه معتقدند اختراعشان شیوه انتقال درمان برای مناطقی داخل حلزون گوش (ساختار مارپیچی شکل و پر از مایع در گوش داخلی که مسئول شنوایی است) که قبلا غیرقابل دسترسی بود را دگرگون می‌کند.

 لالوانی در این باره می‌گوید: اغراق نیست اگر بگوییم ریزسوزن‌ها کلید پزشکی دقیق برای گوش داخلی است.

توسعه این ریز سوزن زمانی ارائه شده که ژن درمانی می‌تواند با بازتولید سلول‌های آسیب دیده در اثر سروصدا‌های بلند، احتمالا شنوایی را احیا کند.

 البته ارائه دقیق و ایمن این درمان‌ها به دلیل آناتومی پیچیده حلزون گوش کار سختی است. دسترسی به سلول‌های لازم نیازمند ناوبری در یک غشای ظریف با عرض ۲ میلیمتر است که بیشتر اوقات هنگام استفاده از ابزار‌های جراحی سنتی پاره می‌شود.

 این پارگی ممکن است به ناشنوایی غیرقابل بازگشت و اختلالات در توازن منجر شود. یکی از اهداف اصلی این ریز سوزن ارائه درمان به حلزون گوش بدون آسیب رساندن به این غشای ظریف است. 

علاوه بر آن ریز سوزن استخراج مایع از حلزون گوش را ممکن و به شناسایی اختلالات گوش داخلی مانند «بیماری منیر» که سرگیجه، تهوع و ناشنوایی را به وجود می‌آورد، کمک می‌کند.

تحلیل این مایع به درک شرایط و توسعه درمان‌های موثرتر کمک می‌کند.

 محققان این تیم غشای حلزون را به عنوان یک برزنت محکم کشیده تصور کردند که اگر یک سوراخ خیلی بزرگ باشد، پاره می‌شود، اما اگر به اندازه کافی کوچک باشد، می‌تواند بدون تغییر بماند.

هدف تحقیق این بود که یک میکروسوزن نازک‌تر از غشاء ایجاد شود که با عرض یک موی انسان قابل مقایسه باشد.

برای رسیدن به این هدف، کایزار و لالوانی از تکنیک‌های ساخت پیشرفته مانند فوتولیتوگرافی دو فوتونی که یک روش چاپ سه بعدی که قادر به تولید ساختار‌هایی با وضوح بسیار خوب است، استفاده کردند.

این فناوری به آنها اجازه می‌دهد تا سوزن‌های تیزتری نسبت به سوزن‌های پزشکی موجود ایجاد کنند که به اندازه کافی برای استفاده عملی مقاوم هستند.

پژوهشگران از طریق آزمایش‌های گسترده اطمینان حاصل کرد که میکروسوزن‌های آنها می‌توانند بدون نقص عمل کنند.

آنها بدون مشاهده هیچ گونه اثرات منفی یا کاهش شنوایی، جراحی‌های متعددی را روی حیوانات انجام دادند. ریز سوزن ابداعی سوراخی به اندازه قطر خود ایجاد می‌کند و غشای گوش ظرق ۲ روز ترمیم می‌شود

 

 

انتهای پیام/

ارسال نظر