صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

درمان دژنراسیون ماکولابا یک قطره 

محققان قطره چشمی ابداع کرده‌اند که دژنراسیون ماکولامرتبط با سالمندی را درمان می‌کند.
کد خبر : 948526

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از فیز، دژنراسیون ماکولامرتبط با سن یکی از دلایل اصلی نابینایی افراد بالای ۶۵ سال است و ویژگی اصلی آن تغییرات غیرمعمولی در ماکولااست که به کاهش بینایی منجر می‌شود. دژنراسیون ماکولاخشک (Dry AMD) حدود ۹۰ درصد از موارد ابتلا به این شرایط را تشکیل می‌دهد.

تنها درمان‌های تایید شده توسط سازمان غذا و دارو آمریکا برای دژنراسیون ماکولا ۲ داروی تزریقی هستند که در ۲۰۲۳ مجوز دریافت کرده‌اند. 

اکنون گروهی از محققان به رهبری دکتر مون هیونگ سئو از مرکز توسعه دارو انستیتو KIAST کره جنوبی یک عامل درمانی جدید برای دژنراسیون ماکولاخشک ابداع کرده‌اند که به شکل قطره چشمی به کار می‌رود.

قطره‌های چشمی بهترین روش انتقال دارو در چشم پزشکی به شمار می‌روند، اما توسعه فرمول‌های قطره‌ای که شبکیه را در بخش خلفی چشم هدف بگیرد، چالش بزرگی به حساب می‌آید.

پژوهشگران برای برطرف کردن محدودیت‌های مرتبط با درمان مبتنی بر تزریق روی مسیر سیگنال‌های التهابی گیرنده‌های Toll مانند (TLRs) که نقش مهمی در ایجاد دژنراسیون ماکولادارند، تمرکز کردند.

آنها با استخراج توالی‌های پپتید از هزاران پروتئین موجود در ساختار‌های مشابه پروتئین‌های سیگنال دهی TLR طبیعی مخزنی شامل ۱۹۰ هزار داروی پپتیدی احتمالی ایجاد کردند.

محققان با استفاده از فناوری پیشرفته برای بررسی سریع پپتید‌هایی که به طور خاص با پروتئین‌های سیگنال دهنده TLR پیوند برقرار می‌کنند، توانستند به طور موفقیت آمیز چند پپتید احتمالی با قابلیت مسدودسازی واکنش بین این پروتئین‌ها بیابند.

در مرحله بعد آنها کارآمدی درمانی پپتید‌ها رابا استفاده از آنها به شکل قطره چشمی برای موش‌های مبتلا به دژنراسیون ماکولاخشک آزمایش کردند. 

در گروهی از موش‌هایی که با این دارو تحت درمان قرار گرفتند در مقایسه با گروه کنترل، نشان‌های محافظت از سلول‌های شبکیه آشکار شد و تخریب شبکیه به میزان قابل توجهی کاهش یافت. این امر نشان داد که قطره‌های چشمی مبتنی بر پپتید می‌توانند به طور موثر جایگزین درمان‌های تزریقی موجود برای AMD خشک شوند.

این عامل درمانی جدید، که به شکل قطره چشمی ارائه می‌شود، راحتی درمان و پایبندی را برای بیماران ارائه می‌دهد و در عین حال عوارض و هزینه‌های مرتبط با درمان‌های تهاجمی مکرر را کاهش می‌دهد. 

علاوه بر آن ماهیت غیرتهاجمی و ایمن درمان مذکور کارآمدی درمان و رضایت بیمار را در پی دارد.

انتهای پیام/

برچسب ها: چشم
ارسال نظر