صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۴۵ - ۰۵ دی ۱۴۰۳

راه‌اندازی کنسرسیومی از نخبگان علمی گامی اساسی در مسیر گذار انرژی به آینده‌‌ای سبز

اعضای کنسرسیوم انرژی‌های نو و تجدیدپذیر دانشگاه آزاد تأکید کردند که راه‌اندازی کنسرسیومی از نخبگان علمی، مدیران مراکز تحقیقاتی و صاحب‌نظران حوزه انرژی، گامی اساسی و راهبردی در مسیر گذار انرژی کشور به آینده‌ای سبز و پایدار است.
کد خبر : 948438

به گزارش خبرنگار آنا، پنجمین نشست کنسرسیوم انرژی‌های نو و تجدیدپذیر دانشگاه آزاد اسلامی با صدور بیانیه‌ای در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا به کار خود پایان داد.

در این بیانیه آمده است: با توجه به چالش‌های رو به افزایش ناشی از تغییرات اقلیمی، کاهش منابع فسیلی، ضرورت تحقق توسعه پایدار و مشکلات بنیادین حوزه انرژی در کشور شامل ناترازی شدید انرژی، آلودگی هوا و محیط‌زیست، هزینه‌های سنگین یارانه‌های انرژی و با نگاهی به ظرفیت‌های بی‌بدیل کشور در امکان بهره‌برداری از انرژی‌های تجدیدپذیر، تأسیس کنسرسیومی از نخبگان علمی، مدیران مراکز تحقیقاتی و صاحب‌نظران حوزه انرژی، گامی اساسی و راهبردی در مسیر گذار انرژی کشور به آینده‌ای سبز و پایدار است.

در همین راستا، جلسه حضوری کنسرسیوم انرژی‌های نو و تجدیدپذیر با مشارکت گسترده اعضا برگزار شد. شرکت‌کنندگان با قدردانی از ابتکار دانشگاه آزاد اسلامی در تأسیس این کنسرسیوم از سال ۱۳۹۸ و برگزاری نشست‌های تخصصی و اجرای طرح‌های متعدد بر اهمیت هم‌افزایی ملی، بهره‌گیری از خرد جمعی و سازمان‌دهی نظام‌مند، تلاش پژوهشگران، متخصصان، و مدیران اجرایی کشور تأکید کردند.

{$sepehr_key_4562}

در ادامه بیانیه آمده است: اولویت‌های اصلی برای تحقق اهداف انرژی پایدار شامل تقویت توسعه پایدار و بهره‌گیری از انرژی‌های پاک، توجه ویژه به تضمین حقوق نسل‌های آینده، طراحی نظام‌های مدیریتی هم‌راستا با الگو‌های موفق بین‌المللی و بهره‌گیری از دانش جهانی،  بسیج دانش و فناوری برای سرعت‌بخشی به پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر، آمادگی کنسرسیوم انرژی‌های نو و تجدیدپذیر دانشگاه آزاد اسلامی برای توسعه زنجیره تأمین فناوری و بومی‌سازی تجهیزات موردنیاز، مشاوره، نظارت و اجرا، تشکیل پارک‌های علم و فناوری انرژی‌های تجدید پذیر در دانشگاه‌ها و مراکز علمی،  تسهیل واردات فناوری‌های پیشرفته، مدیریت هوشمند مصرف انرژی و گسترش تولید برق تجدیدپذیر، استفاده از هوش مصنوعی در بهره‌وری و افزایش تولید انرژی، حمایت از بخش خصوصی در توسعه زیرساخت‌های انرژی پاک، ایجاد محیطی امن و جذاب برای سرمایه‌گذاری با اصلاح قیمت خرید تضمینی، سهولت در ارائه تسهیلات مالی و گمرکی و رفع موانع اداری و تسهیل صدور مجوز‌ها می‌شود.

کاهش آلودگی هوا و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان، گسترش آگاهی عمومی و آموزش تخصصی در حوزه مدیریت مصرف انرژی، ایجاد و توسعه شهرک‌های سبز و هوشمند، جایگزینی سوخت‌های فسیلی با انرژی‌های پاک در صنایع، توسعه حمل‌ونقل عمومی پاک از طریق ترویج مترو، اتوبوس‌های برقی و خودرو‌های برقی یا هیبریدی، تسهیل واردات خودرو‌های برقی و ایجاد زیرساخت‌هایی مانند ایستگاه‌های شارژ در سراسر کشور، تدوین مطالعات جامع و طراحی نظام مدیریت یکپارچه انرژی، اصلاح قیمت حامل‌های انرژی در راستای واقعی سازی آن، شناسایی چالش‌های موجود ازجمله عدم انجام ممیزی انرژی، تحلیل عوامل موفقیت و شکست در گذشته، تدوین نقشه راه ملی انرژی برای مدیریت یکپارچه و ایجاد شبکه اطلاعاتی و ارتباطی منسجم شامل استخراج داده‌های دقیق علمی در حوزه انرژی برای استفاده محققین، بسیج توان ملی برای تحقق اهداف راهبردی انرژی‌های پاک از دیگر اولویت‌های اصلی برای تحقق اهداف انرژی پایدار است.

از همه مسئولان ازجمله مجلس شورای اسلامی، دولت و بالاخص وزارت نیرو، درخواست می‌شود با هماهنگ‌سازی ظرفیت‌های علمی، صنعتی و اقتصادی، گام‌های اساسی برای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر، حفظ منابع ملی، ایجاد توازن در توسعه منطقه‌ای و ارتقای جایگاه ایران در تولید و تجارت جهانی انرژی بردارند.

اعضای این کنسرسیوم از همه نخبگان، سیاست‌گذاران، و فعالان بخش خصوصی دعوت می‌کند تا با هم‌افزایی علمی و صنعتی، آینده‌ای روشن‌تر و پایدارتر برای کشور رقم بزنند. این بیانیه امید دارد که کنسرسیوم انرژی‌های نو و تجدیدپذیر بتواند به‌عنوان نهاد تخصصی، مسیر توسعه پایدار انرژی در کشور را تسهیل کرده و کشور را در مسیر تحقق اهداف جهانی انرژی سبز و پایدار یاری دهد. این بیانیه پیشنهادی برای تسریع در گذار انرژی ایران به سمت توسعه پایدار و بهره‌برداری از ظرفیت‌های انرژی‌های تجدیدپذیر تدوین و ارائه شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر