صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۱ - ۰۴ دی ۱۴۰۳

از اصلاحات حداقلی تا اثرگذاری حداکثری قانون نظام مهندسی در استانداردسازی سازه‌ها

رئیس اسبق نظام مهندسی ساختمان کشور با اشاره به اینکه ساخت وسازهای غیر استاندارد، عامل هدر رفت ۳۰درصد انرژی است، گفت: اصلاح نظام قانون مهندسی موضوعی است که می‌تواند با اصلاحات حداقلی و اثرگذاری حداکثری در مهندسی ساختمان تاثیرگذار باشد.
کد خبر : 948346

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، حبیب‌الله بیطرف، رئیس اسبق نظام مهندسی ساختمان کشور در نشست خبری امروز (سه شنبه ۴ دی) با اشاره به ضرورت بازنگری قانون سازمان نظام مهندسی کشور، گفت: رفع چالش ناترازی انرژی در صنعت ساختمان یکی از مباحث مورد اهمیت در بین فعالین و مهندسین این بخش است که باید در این خصوص با توجه به سیاست ها، برنامه‌ها و طرح‌ها ارائه و به آن‌ها پرداخته شود.

رئیس اسبق نظام مهندسی ساختمان کشور ادامه داد: در بخش ساخت و سازها، عامل هدررفت ۳۰درصد انرژی است که با طرح‌های مهندسی در ساخت سازه‌ها و مسکن مورد نیاز مردم می‌توان از این بحران عبور کرد.

وی گفت: اصلاح نظام قانون مهندسی موضوعی است که می‌تواند با اصلاحات حداقلی و اثرگذاری حداکثری در ساخت مسکن تاثیر گذار باشد و در این مسیرمجلس و وزارت راه و شهرسازی در راستای تحقق اهداف توسعه‌ای باید برای نظام مهندسی اقدامات موثری انجام دهند.

به گفته این کارشناس صنعت ساختمان؛ انجمن توسعه مهندسی از سال ۹۱ با توجه به اینکه فرصت حضور تشکل‌ها در انتخابات نظام مهندسی فراهم شد، وارد این عرصه شد و تلاش کرد برنامه‌محوری را اولویت قرار دهد و داشتن برنامه میثاق مشترک انجمن و بدنه نظام مهندسی شد و داشتن برنامه موجب افزایش مشارکت بدنه مهندسی در نظام مهندسی شد.

وی تاکید کرد: انجمن توسعه مهندسی در طول سال‌هایی که فعالیت خود را انجام داده تلاش کرده با تکیه بر اصول محوری مثل قانون‌مداری، برنامه‌محوری و شایسته‌سالاری در نظام مهندسی اثرگذار باشد. مهمترین دغدغه ما این است که در انتخابات نظام مهندسی برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های جامع به معرفی افراد اولویت داشته باشد.

بیطرف با تاکید بر اینکه در نظام مهندسی مجموعه‌ای می‌تواند موفق باشد که برنامه منظم سه ساله داشته باشد، گفت: در دوره‌هایی که به نمایندگی از انجمن حضور داشتیم تلاش کردیم تا با کمک شرکت‌های مشاور ساختار سازمانی را اصلاح کنیم. در حال حاضر قوانین این حوزه و الزاماتی که برا مجمع عمومی وجود دارد مشکلاتی ایجاد کرده که باید با اولویت در راستای رفع این مشکلات تلاش کرد.

دلیل تعلل در جذب نیرو‌های نخبه در صنعت ساختمان چیست؟

در ادامه علیرضا گلزار آذری عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران با بیان اینکه مهندسان فارغ‌التحصیل باید سه سال در انتظارشرکت در آزمون نظام مهندسی و دریافت پروانه فعالیت باشند، گفت: با توجه به نیاز صنعت ساختمان کشور به افراد خبره و نخبه، تعلل درجذب این نیرو‌ها باعث هدر رفت ظرفیت مهندسان جوان می‌شود.

عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران با بیان اینکه طرح مشارکت در ساخت نهضت ملی مسکن با همکاری دولت و سایرارگان‌ها قابل اجرا می‌باشد، گفت: دولت همواره به دنبال تامین زمین، صدور مجوزها، کاهش هزینه‌های مربوط به دارایی، نظام مهندسی و دستگاه نظارت است، اما نکته قابل اهمیت حضور مهندسین در ادامه و تکمیلی این طرح هاست که شامل آورده سازنده شامل تأمین هزینه‌های ساخت و متریال موردنیاز پروژه می‌شود. سود حاصل از این مشارکت نیز بر اساس درصد‌هایی که به موقعیت زمین و منطقه بستگی دارد، بین طرفین تقسیم می‌شود.

وی تصریح کرد: در اجرای این پروژه‌ها با توجه به تعهد دولت، هیچ هزینه‌ای بابت ساخت و ساز از مردم دریافت نمی‌شود. هزینه اصلی، که مربوط به ساخت است، به‌طور کامل توسط سازنده تأمین می‌شود. تنها مبلغی که دولت از مردم دریافت می‌کند، مربوط به زمین و مجوز‌ها است که این عدد بسیار ناچیز است، از این رو مردم می‌توانند با هزینه‌ای اندک صاحب خانه شوند. این مدل مشارکت، طرحی کارآمد برای اجرای نهضت ملی مسکن و خانه‌دار شدن اقشار مختلف جامعه است.

انتهای پیام/

برچسب ها: مهندس
ارسال نظر