صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۵ - ۰۴ دی ۱۴۰۳
در یک پژوهش انجام شد؛

تحلیل شاخص‌های کلان بخش آب در سه ماهه دوم سال ۱۴۰۳

بررسی اهم شاخص‌های آب و هواشناسی در سه ماهه دوم سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که میانگین بارش در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته و میانگین بلندمدت افزایش یافته است.
کد خبر : 948313

به گزارش گروه پژوهش خبر گزاری آنا، در فصل تابستان رکوردی بی سابقه از افزایش دمای کره زمین نیز ثبت شده است. با وجود ثبت بیشترین دما در سال آبی گذشته، میانگین بارش در کشور نرمال و معادل ۲۳۴/۵ میلی متر بوده است. به رغم بارش‌های نرمال، اما افزایش دما منجر به حاکم شدن شرایط خشک سالی شدید تا بسیار شدید در اکثر مناطق کشور شده است.

در این راستا مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی با عنوان «بررسی و تحلیل شاخص‌های کلان بخش آب در سه ماهه دوم سال ۱۴۰۳ (گزارش فصلی ۲)» آورده است که بررسی اهم شاخص‌های آب و هواشناسی در سه‌ماهه دوم سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که میانگین بارش در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته و میانگین بلندمدت افزایش یافته است. همچنین متوسط دمای فصل تابستان علاوه بر اینکه نسبت به سال گذشته با افزایش همراه بوده، ۱.۶ درجه سانتی‌گراد نیز بیشتر از متوسط بلندمدت تابستان بوده است. در فصل تابستان رکوردی بی‌سابقه از افزایش دمای کره زمین نیز ثبت شده است.

این گزارش بیان می‌کند که با وجود ثبت بیشترین دما در سال آبی گذشته، میانگین بارش در کشور نرمال و معادل ۲۳۴.۵ میلی‌متر بوده است. به‌رغم بارش‌های نرمال، اما افزایش دما منجر به حاکم شدن شرایط خشک‌سالی شدید تا بسیار شدید در اکثر مناطق کشور شده است.

این گزارش ادامه می‌دهد که ذخایر سد‌های مهم کشور نیز در انتهای فصل تابستان با افزایش ۱۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته همراه بوده است. حجم آب در سد‌های زنجیره کارون که نقش مهمی در تولید برقابی کشور ایفا می‌کنند همانند سال گذشته بوده، اما سد‌های واقع در مرکز کشور با افت درصد پرشدگی مواجه بوده‌اند.

در این گزارش آمده است که بررسی شرایط اقلیمی کشور‌های همسایه در فصل تابستان بیانگر استقرار شرایط خشک‌سالی در اکثر مناطق افغانستان و حوضه آبریز رودخانه‌های مرزی و مشترک هیرمند و هریرود بوده و شرق ترکیه و عراق تحت تأثیر خشک‌سالی قرار گرفته‌اند. بررسی اعتبارات بخش آب نیز نشان می‌دهد از مجموع تملک‌دارایی‌های سرمایه‌ای که براساس قانون بودجه سال جاری بالغ‌بر ۴۸۰ هزار میلیارد ریال بوده، طی فصل تابستان حدود ۳۳ درصد آن تخصیص یافته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر