نیروهای نخبه بومی در استانها حمایت شوند/ لزوم تعیین اولویتهای پژوهشی کشور
سوسن کریمی پژوهشگر برتر حوزه فناوری مواد غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد به مناسبت هفته پژوهش 1403 در گفتوگو با خبرنگار آنا درباره دلایل این برتری، فعالیتهای پژوهشی خود را تشریح و اظهار کرد: با توجه به چاقی مفرط و افزایش وزن در جامعه امروزی بهویژه جوانان و تمایل افراد به خوردن شکلات و شیرینیهای متنوع به تولید محصولاتی با کالری پایین و غنیشده- که نیاز ذائقهای افراد را برطرف کرده و در کنار آن مضرات شیرینیهای قدیمی را نداشته باشد- اقدام کردیم.
{$sepehr_key_4576}
وی ادامه داد: از طرفی با توجه به شایع شدن پوکی استخوان و غنیسازی این فرآوردهها (شکلات و شیرینی) به بهینه کردن آنها با فرمولاسیونهای جدید ترغیب شدیم، استفاده از پوست میوه و هسته آن به واسطه داشتن ترکیبات آنتیاکسیدانی و سایر اجزای فراسودمند، حاوی املاحی مانند منیزیم، کلسیم، آهن و... است که منبعی برای تأمین سلامتی انسان به شمار میرود. بهینهسازی این فرمولاسیون غذایی با پودر سنجد علاوه بر غنیسازی برای تولید محصولات فراسودمند برای بیماران متابولیک و سالمندان هم مفید است.
به گفته دانشجوی پیاچدی فناوری مواد غذایی دانشگاه آزاد شهرکرد، سنجد و مشتقات آن میتواند جایگزین مناسب بخشی از چربی و قند فرمولاسیون استفاده شده باشد ازطرفی، شامل فیبر است که میتواند از بروز سرطان جلوگیری کند.
کریمی، کمبود برخی از تجهیزات آزمایشگاهی و سایتهای پژوهشی و اتاق مطالعه برای تحقیقات و پژوهش، حمایت پژوهشی و مالی برای پروژههای اجرایی، حمایت از نیروهای فرهیخته بومی در راستای مهاجرت معکوس نخبگان به مراکز پژوهشی دیگر استانها، تعیین اولویتهای پژوهشی به منظور کاربردی شدن پژوهشها، حمایت از پژوهشگران و فناوران و حمایت از روحیه گروههای تیمی را ازجمله مشکلات و راهکارهای رفع مشکل در حوزه پژوهش کشور مطرح کرد.
مشاور تغذیه پایشگر در حوزه غذایی و تغذیه سالم در افزایش جمعیت، تولید محصولات جدید از شکلات و فرآوردههای بیکری(نانی) عملگرا را از آخرین فعالیتهای پژوهشی خود عنوان کرد و گفت: نبود بستری مناسب برای شکلگیری و رشد تحقیقات کاربردی و توسعهای، نبودن ضوابط منسجم و قابل اجرا در ارتباط با سیاستهای حمایتی از محققان و متخصصان در حوزههای مختلف؛ حمایت نکردن از پژوهشگر در راستای تولید و وام خوداشتغالی، سختگیری سیاستها در اخذ مجوزهای سیب سلامت و دانشبنیان از دیگر مشکلات حوزه پژوهش برای پژوهشگران است.
وی بر مشارکت مردمی در قالب کمک به تأمین منابع مالی و سرمایهگذاری تأکید کرد و افزود: تولید در قالب سرمایه گذاری از منابع تولیدکننده همراه گرفتن وام از منابع بانکی برای تولید زمانی اتفاق میافتد که تحقق اقتصاد دانشبنیان هدف اصلی نظام و حوزه اجرایی کشور باشد، استفاده از تولید ملی دانشبنیان حمایت جدی و همهجانبه را میطلبد.
انتهای پیام/