کریمی اصفهانی: ساختار سیاسی ایران باید پارلمانی شود/ اجرای مکانیسم ناقص یارانهها خیانت بود
احمد کریمیاصفهانی، دبیرکل جامعه انجمنهای اسلامی اصناف و بازار در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، درباره اینکه «آیا اختیارات رئیسجمهوری در قانون اساسی جمهوری اسلامی کافی است یا خیر؟» اظهار کرد: به عقیده من، اختیارات شخصِ رئیسجمهوری در قانون اساسی کفایت میکند یعنی اگر اختیارات زیاد نباشد کم نیز نخواهد بود.
وی در این باره اضافه کرد: من در نوع ریاست جمهوری در ایران حرف دارم به عبارتی اگر کشور از ساختار فعلی به ساختار پارلمانی تغییر پیدا کند، وضع بهتر خواهد شد. به نظر میرسد. با این سبکی که ما در حال پیشروی هستیم تمام کسانی که تا به امروز مسئولیتی در این نظام داشتهاند، پاسخگوی ملت نبودهاند.
این فعال سیاسی اصولگرا در این باره توضیح داد: متأسفانه هر شخصی طبق سلیقه خودش کار کرده است. اعتقاد من بر این است که ساختار سیاسی از ریاستی باید به پارلمانی تغییر یابد و از طریق مجلس، امور کشور پیش برود؛ چراکه در چنین سیستمی نظارت مجلس شورای اسلامی یا همان پارلمان به حداکثر ممکن خواهد رسید.
تغییر ساختار سیاسی
کریمیاصفهانی با اشاره به اینکه ـتغییر ساختار ریاستی به سیستم پارلمانی به مطالعه و سازوکارهایی خاص نیازمند است»، تصریح کرد: کشور با آرا اداره میشود بنابراین نمایندگان پارلمان به وسیله رأیی که مردم به آنها دادهاند میتوانند به شکل تخصصیتری نسبت به مسائل اشراف داشته باشند.
دبیرکل جامعه انجمنهای اسلامی اصناف و بازار ادامه داد: از اول انقلاب اسلامی تاکنون با رؤسای جمهوری مختلفی سروکار داشتهایم؛ در حقیقت هر بار با یک رئیس دولت مواجه بودیم که بعد از رفتنش نیز با یک دنیا مشکلات و باری سنگینی که بر کشور تحمیل کرد ، مواجه بودیم. در حالیکه اگر ساختار سیاسی ایران به پارلمانی تغییر پیدا کند قطعاً نظارت مجلس بر دولتها و رؤسای آنها بهتر و بیشتر خواهد شد.
وی با بیان اینکه «در ساختار پارلمانی اگر رئیس دولتی به قانون تمکین نکند پارلمانی به راحتی میتواند با آن برخورد کند»، یادآور شد: در دولتهای نهم و دهم شاهد این بودیم که آقای احمدینژاد از دو هزار قانون تجاوز کرد و آنها را اجرایی نکرد؛ چراکه آقایان به اجتهاد شخصی و سلیقهای خودشان روی آوردند.
قانون یارانهها دست و پا شکسته تهیه و تصویب شد
کریمیاصفهانی در ادامه به معضلات اقتصادی در کشور اشاره کرد و افزود: یکی از معضلاتی که امروز کشور با آن مواجه است، یارانههاست البته قانون یارانهها از همان روز اول دست و پا شکسته تهیه و مورد تصویب قرار گرفت چراکه قرار بود 30 درصد از یارانهها به بخش تولید و صنعت تزریق شود تا مشکل بیکاری را برطرف کند که متأسفانه چنین امری هیچوقت اتفاق نیفتاد.
او اظهار کرد: از تمام این مسائل هم عبور کنیم باید بگویم اصل یارانهها با این مکانیسمی که اجرا شده است، خیانت بسیار بزرگی به کشور بود. در حالیکه اگر ساختار سیاسی در ایران پارلمانی بود به چنین وضعی که کشور با آن دست به گریبان است مواجه نبودیم.
به دلیل اجتهاد شخصی عقب ماندیم
این فعال سیاسی اصولگرا با تأکید بر اینکه «از اول انقلاب اسلامی تاکنون در اکثر زمینهها پیشرفت و توفیق داشتهایم، اما در بعضی نقاط به دلیل اجتهاد شخصی از دنیا عقب ماندهایم»، گفت: متأسفانه در حوزههایی مانند اقتصاد به خاطر رفتار سلیقهای و اجتهاد شخصی رشد و پیشرفتی عایدمان نشده است. در حالیکه هشت درصد از منابع جهان در اختیار ایران قرار دارد و یک درصد از جمعیت جهانی را داریم، امروز ما با پنج میلیون بیکار، بیش از دو میلیون نفر معتاد و طلاق زن و مرد و جدایی خانوادهها روبهرو هستیم.
کریمی اصفهانی تصریح کرد: به جای اینکه برای مردم کار و اشتغال ایجاد کنیم تا زندگیها و خانوادهها از هم نپاشند دائماً میگفتند باید همه کشور را مستمریبگیر کنیم، در حالیکه اگر چنین اتفاقی رخ دهد عملاً تمام مردم را به گدا تبدیل کردهایم.
احمدینژاد قصد داشت در مقابل رهبر انقلاب قد علم کند
وی گفت: کشور و ملت سالهاست که با یکسری حرفهایی درباره «رأیها» سروکار دارند. به عنوان مثال آقای مصدق میگفت «من متکی به آرای مردم هستم» آقای بنیصدر نیز گفته بود «به اتکای مردم 12 میلیون رأی دارم» و آقای احمدینژاد نیز میگفت «من مستقیم رأی مردم را دارم». به عبارتی از نظر معنا و مفهوم سه نفر با سه بیان یک حرف را مطرح کردهاند، اما شاید مردم متوجه آنها نشوند.
دبیرکل جامعه انجمنهای اسلامی اصناف و بازار تصریح کرد: مصدق در برابر شاه، بنیصدر در مقابل امام خمینی (ره) و احمدینژاد در برابر رهبر معظم انقلاب با اتکا به آرا و رأیی که از مردم کسب کرده بودند، میخواستند قد علم کنند.
او در این باره افزود: تمام مواردی که پیشتر به آن اشاره کردم این بود تا مردم متوجه شوند ساختار ریاستی با چنین تبعاتی مواجه و روبهروست درحالیکه ساختار پارلمانی مانند ریاستی نیست.
این فعال سیاسی اصولگرا در ادامه به عملکرد حسن روحانی در این سه سالی که از عمر دولت وی سپری شده است اشاره کرد و گفت: من به عملکرد آقای روحانی در حوزه سیاست خارجی نمره قبولی میدهم چرا که وی در این راستا رفتار و رویکرد خوبی داشته است. شاید انتظاراتی که از برجام داشتهایم تاکنون خودش را نشان نداده است ولی در این حال آقای روحانی توان و تلاشهای خودش را برای برجام به کار بست.
کریمیاصفهانی در پایان درباره رقیب یا رقبای روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 اظهار کرد: به عقیده من، چنین مسألهای بستگی به اوضاع و مابقی عملکرد آقای روحانی در این یک سال دارد.
گفتوگو از: علی فراهانی
انتهای پیام/