ربات مجهز به هوش مصنوعی امداد و نجات را در دست اجرا داریم
مهدی حیدریان استاد گروه برق دانشگاه رازی کرمانشاه و طراح الگوریتم های هوش مصنوعی در گفت وگو با خبرنگار آنا، در خصوص فعالیت های پژوهشی که در مجموعه دانش بنیان دانشگاه انجام شده است، گفت: سعی کردیم تا الگوریتم های هوش مصنوعی را به چند محصول تبدیل کنیم که دو محصول از این سبد را در نمایشگاه پژوهش و فن آوری ارائه کردیم.
وی ادامه داد: اولین مورد، ربات مجهز به هوش مصنوعی است که کاربرد اصلی آن امداد و نجات است و در مناطق زلزله زده و صعب العبور در کنار تیم های امداد و نجات اقدام به جستجوی انسان و تشخیص و شناسایی آن از طریق چهره و آناتومی می کند.
وی خاطر نشان کرد: بحث دیگر این است که طراحی هوش مصنوعی را در کشاورزی در دست اجرا داریم که در آن ربات به تشخیص و از بین بردن علف های هرز کمک می کند. به عنوان مثال، برگ نخود را به ربات نشان دادیم که هر چیزی غیر از برگ نخود باشد را به عنوان علف هرز تشخیص می دهد و با استفاده از لیزر آن را می سوزاند. بدین صورت ما این دو کاربری را برای ربات در نظر گرفتیم که در پشت صحنه این الگوریتم های هوش مصنوعی است که بر روی آن کار می کنیم.
حیدریان در خصوص کاربرد نرم افزار هوش مصنوعی تشخیص آناتومی بدن نیز گفت: کاربرد این نرم افزار بدین گونه است شخصی که جلوی دوربین می ایستد و به صورت رئال تایم(بلادرنگ) تمام ابعاد آناتومی بدن را به سانتیمتر از جمله ابعاد مفاصل، طول مفاصل، فاصله میان مفاصل، قد شخص را در همان لحظه آنالیز می کند و اعداد را به سانتیمتر اعلام می کند. این آمارها می تواند به پژوهشگران کمک کند تا خروجی آن را در دانشکده های تربیت بدنی، باشگاه های بدنسازی و ... استفاده کنند.
وی در خصوص تولید انبوه و تجاری سازی این ربات هوش مصنوعی گفت: نمونه ای که الان در این نمایشگاه ارائه شده است یک نمونه اولیه از محصول است و در واقع برای یک زمین خاص کشاورزی طراحی شده است و ابعادی که این ربات دارد، فاصله میان کشت زمین را تعیین می کند و این ربات می تواند میان کشت ها حرکت کند و فعالیت ش را انجام دهد. تا رسیدن به محصول نهایی ما باید مراحلی را طی کنیم.
بدنه آن باید قابلیت سازگاری با زمین را داشته باشد و میان کشت ها ممکن است ابعاد آن کوچکتر باشد و پلتفرم ربات در مرحله اول باید عوض شود. هدف ما این است که الگوریتم های هوش مصنوعی خودمان را تست کنیم مگر نه خود ربات تا محصول نهایی مسیر زیادی را باید طی کند. این استاد دانشگاه رازی بیان کرد: محصولات و نرم افزارها باید به صورت آزمایشی کار کنند و ما برای تست آن را در مزرعه نخود تست کردیم بطوریکه حدود 98 درصد علف هرز را میزند.
بحث دیگر لیزر حکاکی است که توان آن پایین است و زمان زیادی را نیاز است که ما بخواهیم با استفاده از آن علف های هرز را بزنیم. اگر بخواهیم به محصول واقعی که مدنظرمان است، برسیم قطعا تعداد لیزرهای ما بیشتر می شود و نیاز این است که بودجه بیشتری را داشته باشیم.
وی ادامه داد: اگر بخواهم اعلام کنم که در چه مرحله ای از تجاری سازی محصول هستیم باید بگویم که در فاز اولیه قرار داریم و نرم افزارهای ما آماده است و باید سخت افزارها را آماده کرد. البته تا نهایی شدن آن نیازمند حمایت مالی هستیم که یک نمونه کامل تکمیل شده را ادعا کنیم که میتواند در همه زمینه ها کار خودش را انجام دهد.
البته باید گفت که محصول آناتومی بدن الان هم آماده است و در همه پلتفرم ها من جمله ویندوز، لینوکس، اندروید و ... نوشته شده است.
انتهای پیام/