بازآفرینی ۸۰۰۰ سال هنر سفال ایران در برج آزادی/نقشمایههایی که نشان از تمدن ایران دارند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، نمایشگاه «بازآفرینی ۸۰۰۰ سال هنر سفال ایران» نرگس ممبینی و الهام اجاقلو از تاریخ ۲۸ آذر تا ۳ دی ۱۴۰۳ در برج آزادی برقرار است.
نرگس ممبینی کارشناس ارشد باستانی شناسی، مدرس و مجری نقش مایههای باستانی در این نمایش در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: تقریبا پانزده سال است که نقوش باستانی ایران را از پیش از تاریخ ایران تا دوران تاریخی و دوران اسلام را بازآفرینی میکنم. همان تکنیکهایی که در گذشته کار میکردم را انجام دادم و به مرور جلو رفتم تا این آثار را به آثار مصرفی تبدیل کرده، لعاب زده و به بازار عرضه کردم تا بازاریابی داشته باشم.
وی در ادامه افزود: بنابراین برای دو شرکت نیز در ماه دو هزار اثر تولید میکنم که باعث شده بتوانم این نقوش را به هموطنانم بشناسانم که برخی از آثار شناسنامه هم دارند.
وی که این روزها در جشنواره هنر هشت هزار ساله سفال ایران در برج آزادی حضور دارد و آثارش را عرضه کرده است، گفت: این آثار شامل بازآفرینی آثار پیش از تاریخ، تاریخ و دوران اسلام است. همه سفالهایی که در این نمایشگاه ارائه شده کار خودم است. برخی از این سفالها زمانی تولید شده که حتی هنوز ما خط در ایران نداشتیم و انسان با نقش مایه حرفهایش را میزد، من به تجزیه و تحلیل این نقش مایهها پرداختم.
ممبینی اظهار داشت: یکی از این آثار جام نخودی رنگ شوشان است که اصلش در موزه لوور فرانسه قرار دارد و ما هم در موزه ملی خودمان یک نمونه از آن را داریم. یک سفال دیگر بز شوشان است که نشان میدهد اولین بار در منطقه زاگرس اهلی شده و برای هزاره چهارم قبل از میلاد است، بقیه نقوش هم از پرندگان، جانوران، انسانها و گیاهانی در زیست بومهای خلوت ایران است و ما اینها را بازآفرینی کردیم.
وی در ادامه افزود: در ابتدا قرار بود این نمایشگاه یک هفته در برج آزادی با همکاری دکتر حسینی ریاست برج برقرار باشد که زمانی که آثار فاخر و شناسنامه دار از پیشینه تاریخ کشور مورد اقبال قرار گرفت از من خواستند که این آثار به مدت یک ماه در ویترین موزه برج آزادی به معرض نمایش در بیاید.
انتهای پیام/