عفونتهای ویروسی تهدیدی در گوشه کنار بیمارستانها
به گزارش خبرنگار آنا؛ عفونت بیمارستانی یکی از مشکلات جدی در مراکز بهداشتی و درمانی است که میتواند عوارض خطرناکی برای بیماران به همراه داشته باشد. این عفونتها میتواند به شکلهای مختلفی ازجمله عفونتهای دستگاه ادراری، عفونتهای جراحی و عفونتهای دستگاه تنفس بروز کند. این نوع عفونتها به دلیل استفاده از تجهیزات پزشکی، تماس با محیطهای آلوده، و دستگاههای بهداشتی ناکافی ممکن است ایجاد شوند.
زمانی که بیمار در مراکز درمانی حضور دارد و به عفونت دیگری مبتلا میشود درواقع درگیر عفونتهای بیمارستانی شده است. عفونت اکتسابی در بیمارستان یا عفونت مرتبط با مراقبتهای بهداشتی از دیگر اسمهای عفونت بیمارستانی است.
علائم عفونت و انواع موجود در بیمارستان
تب، قرمزی و تورم، ترشح غیرطبیعی، درد، کاهش فشارخون، مشکل در تنفس، علامتهای گوارشی، خستگی و ضعف عمومی از اصلیترین نشانههای عفونت در بدن است. عفونتهای مرتبط با دستگاههای تنفسی، عفونتهای دستگاه ادراری، زخمهای جراحی، خون، پوست، دستگاه گوارش ازجمله عفونتهایی است که در افراد در بیمارستان به آن مبتلا میشوند.
{$sepehr_key_4493}
مهدی نوروزی رئیس انجمن ویروسشناسی بالینی ایران در گفتوگو اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری آنا بابیان اینکه کار تحقیقاتی و علمی وسیعی بر عفونتهای بیمارستانی ناشی از ویروس انجامنشده است؛ تأکید کرد: نظام سلامت ایران باید در حوزه بیماریهای ویروسی بیمارستانی و انتقال این بیماریها از طریق مراکز درمانی و انجام خدمات درمانی اقدامات مهمی را انجام دهد.
وی افزود: روتاویروس یک ویروس بسیار مسری است که بر دستگاه گوارش نوزادان و کودکان خردسال تأثیر میگذارد و منجر به اسهال شدید، استفراغ و کمآبی بدن میشود. این ویروس در سراسر جهان در حال گسترش است و میلیونها کودک را در معرض خطر بستری شدن در بیمارستان یا مرگ قرار میدهد.
ویروسهای خطرناک در عفونت بیمارستانی
نوروزی گفت: اگر کودکی که مبتلا به روتاویروس است در بین دیگر کودکان باشد یا تجهیزات بیمارستانی را آلوده کند، بهراحتی میتواند دیگر نوزادان و کودکان را به این بیماری مبتلا کرده و خطرآفرین باشد.
{$sepehr_key_4494}
رئیس انجمن ویروسشناسی بالینی ایران بابیان اینکه بیماریهای ویروسی بسیار هوشمندتر از باکتریها، انگلها و قارچها هستند، تأکید کرد: در حوزه عفونتهای بیمارستانی باید اقدامات بسیاری انجام شود. چرا که اگر یک جهش ویروسی رخ دهد، میتواند در یک مرکز درمانی رشد کند و باعث پاندمی یا همهگیری در کشور شود.
کوتاهی در تحقیق بر ویروسهای بیمارستانی
وی افزود: ما باید به شدت نگران ویروسها باشیم چراکه آنها بهصورت هوشمندانه تغییراتی ایجاد میکند و دیگر آنتیبیوتیکها در آن اثر نمیکند و اگر راه مقابلهای هم وجود داشته باشد، بیتأثیر میشود.
{$sepehr_key_4495}
نوروزی ادامه داد: با توجه به ظرفیت بالای کشور در گروههای علوم پایه پزشکی مثل رشتههای ویروسشناسی و میکروبشناسی و همچنین متخصصین این حوزهها و انجمنهای علمی باید اتفاقات بهتری در مواجه با این تهدیدات شود. دولت و وزارت بهداشت باید برای این گروههای تخصصی و انجمنها اولویتهایی را مشخص کند تا پایاننامهها و تحقیقات علمی بیشتری صورت گیرد و به بیمارستانها اطلاعات بیشتری در خصوص بیماریها و عفونتهای بیمارستانی داده شود.
انتهای پیام/