استفاده از لفظ «اجباری» برای توضیح حجاب یک حرکت انحرافی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، ظهر امروز فاطمه راکعی، معاون زنان ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان، در جلسهای که با حضور شخص رئیس جمهور و مدیران دولتی برگزار شد گفت: مسئله زنان ایران نه حجاب اجباری و نه برهنگی است. زنان فرهیخته مسلمان به اجباری بودن حجاب نه گفتهاند. در شگفتیم که چرا کسانی دهه هاست بر این طبل میکوبند؟
این صحبتها واکنشهای زیادی را در پی داشت. «مجتبی یوسفی» نماینده مردم اهواز در واکنش به صحبتهای راکعی در مصاحبه با خبرنگار آنا گفت: قانون، قانون است و خوب و بد ندارد. اگر هم اشکالاتی هست باید اصلاح شود. از منِ نماینده مجلس که قانونگذار هستم گرفته تا تمام ارکان جامعه باید خود را در برابر قانون مطیع بدانیم و نباید با حرفهای نسنجیده جامعه را دوقطبی کرد.
برخی به موضوعات مختلف ورود میکنند و میخواهند با عدم پاسخگویی جامعه را دچار دوقطبی در موضوع حجاب کنند
وی افزود: اعتقادات مردم محترم است و نمیتوان چیزی مثل حجاب که جزو اعتقادات یک ملت است را با کلمه اجباری ترکیب کرد و این کار اشتباه است. ممکن است در روش اجرایی برای یک مولفه قانونی، روشهای مختلفی وجود باشد و اگر هم اعتراضی نسبت به روش اجرای قوانین هست، باید آن روش اصلاح شود. باید حواسمان باشد جامعه دوقطبی یا سیاه و سفید و در ادامه پاره پاره نشود. چون دوقطبی خوب و بد، دوقطبی مخالف و موافق به نفع مردم نیست و جامعه را دچار سردرگمی میکند.
وی افزود: هرکسی که میخواهد دوقطبی ایجاد کند با هر عنوانی، مردم باید به او شک کنند، چون این روش قطعا فرار از پاسخگویی در حل مشکلات مردم است. من با هرگونه دوقطبی سازی مخالفم، اینکه یکی را خیر مطلق دانست و دیگری شر مطلق اشتباه است.
نماینده مردم اهواز با انتقاد از صحبتهای راکعی اضافه کرد: امروز مشکل مهم مردم مسائل اقتصادی، ناترازی برق و افزایش قیمت ارز است. برخی به موضوعات مختلف ورود میکنند و میخواهند با عدم پاسخگویی جامعه را دچار دوقطبی در موضوع حجاب کنند. در ایران اسلامی مقتدر مردم براساس باورهایشان زندگی میکنند. نباید مسائل اعتقادی مردم را در فضاهای غیرکارشناسی وارد کرد، چون این کار جامعه را دو پاره و چند پاره کرد میکند.
نباید جامعه را در فضای دوقطبی قرار دهیم
وی ادامه داد: ممکن است مسئله اصلی در رابطه با اجرای یک قانون اختلاف سلیقه باشد، ولی تعبیرهای اینچنینی درخصوص باورهای مردم و تخریب اعتقادات ملت در شأن جامعه ایرانی اسلامی ما نیست، البته که مردم دیگر با آن جملات فریب نمیخورند. امروز حل مشکلات اقتصادی مردم، جلوگیری از افزایش قیمتها، جلوگیری از قطع برق برای مردم و صنایع، جلوگیری از افزایش قیمت ارز و تورم مسائلی است که باید دولت انجام دهد و افراد نزدیک به دولت نباید به مسائل نامربوط دیگر ورود کنند. مجلس نظراتی داشت و قاطبه نمایندگان در مورد لایحه بودجه ۱۴۰۲ در مورد برخی وزرا نظراتی داشتند، ولی در مجموع برای کمک به دولت به همه آن لوایح رای دادند تا دولت مشکلی نداشته باشد.
یوسفی با تاکید بر احترام به باورهای مردم گفت: باید در یک فضای آرام به مسائل اعتقادی و باورهای دینی و ایرانی اسلامی مردم نگاه کرد. مردم کشور ما ۲۳۰ هزار شهید تقدیم کردهاند تا یک وجب از خاک این کشور کم نشود و به اعتقادات و باورهایشان خدشه وارد نشود. باید هم به بحثهای فرهنگی توجه شود هم بحثهای ایجابی. در این میان هرکسی که برای اجرای قانون برخورد قهری میکند و کرامت انسانی را رعایت نمیکند، هم مورد شماتت قرار میگیرد، چون این روش این خطاست.
وی افزود: بار دیگر تاکید میکنم نباید جامعه را در فضای دوقطبی قرار دهیم و باید قانون حجاب و عفاف مثل هر قانون دیگری با آرامش اجرا شود. باتوجه به باورهای این کشور، باید فضایی منطقی ایجاد کرد و به باورهای ملت بزرگ ایران احترام گذاشت. ایران متعلق به همه ایرانیهاست و کسی نمیتواند بگوید ایران برای یک تفکر خاص است. ما در بین شهدا، افرادی داریم که اقلیتهای مذهبی هستند، یا از شیرزنان این کشور شهید داریم تا کودکان و نوجوانان. همانطور که هر سال میبینید در رویدادهایی مثل راهپیمایی ۲۲ بهمن هم حزباللهیها میآیند هم کسانی که شاید حجاب کاملی ندارند. این واقعیت جامعه ایرانی است ولی برخی تلاش میکنند در باورهای مردم دوقطبی سازی کنند.
استفاده از الفاضی مثل «حجاب اجباری» انحراف است
نماینده خانه ملت در پایان بار دیگر ضمن تایید الزام اجرای قانون حجاب و عفاف گفت: ما قانون خوب و بد نداریم. اگر لازم است قانونی اصلاح شود، باید فرآیند اصلاح آن انجام شود. دولت برای عملی کردن هر قانونی باید فضاسازی لازم را انجام دهد، ولی اینکه از الفاضی مثل «حجاب اجباری» استفاده کنند به نظرم انحراف است و کار درستی نیست. اینکه به جای پاسخگویی به مسائل ارز و مشکلات اقتصادی، مسائل اینچنینی از جانب دولت مطرح شود، حرکت نخ نمایی است که نباید تکرار شود.
انتهای پیام/