صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۰ - ۰۲ دی ۱۴۰۳

بیانیه معاونت درمان وزارت بهداشت درباره حادثه بیمارستان چشم پزشکی نگاه

معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بیانیه‌ای با اشاره به حادثه ناگوار عارضه عفونت چشمی برای ۹ بیمار در بیمارستان چشم پزشکی نگاه، توضیحاتی در خصوص رسیدگی به این حادثه ارائه کرد.
کد خبر : 947893

به گزارش خبرگزاری آنا، بنابر اعلام وزارت بهداشت در این آمده است: «به دنبال وقوع حادثه ناگوار عارضه عفونت چشمی (اندوفتالمیت) در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه (تاریخ عمل جراحی ۱۷ مهرماه ۱۴۰۳) که متاسفانه به از دست رفتن دید یک چشم در ۹ نفر از بیماران این بیمارستان منجر شد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن ابراز تاسف و اعلام همدردی با آسیب‌دیدگان، بررسی همه‌جانبه موضوع را برای کشف علل آن، پیشگیری از وقوع موارد مشابه و احقاق حق خسارت‌دیدگان، وظیفه خود دانسته است؛ در این راستا و برای اطلاع‌رسانی و شفافیت موضوع، توضیحات زیر به استحضار شهروندان گرامی می‌رسد:

به دنبال رخداد این حادثه و آشکار شدن علایم عفونت در عصر روز ۱۸ مهر ماه، طبق روال معمول و بر اساس پروتکل‌های وزارت بهداشت، گزارش عفونت توسط پزشکان معالج به تیم مدیریتی بیمارستان اعلام شد و روند درمانی بیماران توسط مسئول فنی بیمارستان پیگیری شد؛ سپس در تاریخ ۱۹ مهر ماه، کمیته اضطراری با حضور مسئولان معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و بیمارستان تشکیل شد.

در نخستین تصمیم ضروری، تعطیلی سریع تمام اتاق‌های عمل در تاریخ ۱۹ مهرماه اعمال شد. درمان بیماران دچار عفونت، تحت بررسی ویژه و پیگیری سریع معاونت درمان وزارتخانه قرار گرفت. در تاریخ ۲۰ مهر ماه، تیم کارشناسی دانشگاه در بیمارستان جهت ارزیابی عوامل احتمالی دخیل در بروز عفونت در بیمارستان مستقر و نتایج ارزیابی آنها به آزمایشگاه مرجع ارسال شد. از ۹ بیمار دچار عفونت در زمان ترخیص متاسفانه ۴ نفر دچار کاهش دید در حد درک نور و ۵ بیمار دچار کاهش دید در حد عدم درک نور بودند.

در تاریخ ۲۴ مهر ماه، کمیته درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مجدد تشکیل و وضعیت بیماران، پیگیری شد؛ کمیته کنترل عفونت، برای کشف منشا آلودگی ارزیابی‌های علمی لازم را انجام داد. همه اتاق‌های عمل از تاریخ ۱۹ مهرماه به‌مدت یک هفته تعطیل و راه‌اندازی مجدد اتاق‌های عمل به انجام بررسی‌های کارشناسی بیشتر منوط شد.

تیم اتاق عمل جهت بررسی‌های بیشتر و ارائه توضیحات لازم، از نظر انجام درست مسئولیت، توسط معاونت درمان و همچنین مراجع قضایی مورد سئوال قرار گرفتند؛ بر اساس تصمیم‌های اتخاذ شده، دو نفر از کادر اتاق عمل و همچنین مسئول فنی بیمارستان که در خطای احتمالی رخ‌داده مسئولیت داشتند، تعلیق شدند؛ همچنین ابعاد قضایی این موضوع در دادسرای جرایم پزشکی در حال پیگیری است.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر مسئولیت خود در صیانت از سلامت شهروندان، تمامی تلاش خود را برای اصلاح رویه‌ها، ارتقای استاندارد‌های ایمنی و کیفیت خدمات درمانی در کشور به کار خواهد بست تا از وقوع مجدد چنین رخداد‌هایی جلوگیری شود».

مستندات مربوط به این حادثه و رسیدگی‌های صورت گرفته، در پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت قرار گرفته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر