صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌و‌گو با آنا مطرح شد؛

شکستن انحصار خارجی با ساخت داخلی دستگاهی برای تولید دارو‌های بیولوژیک

با تولید داخلی دستگاه‌های الکتروپوریشن و الکتروکموتراپی توسط، محققان یک شرکت دانش‌بنیان، انحصار خارجی در این حوزه شکسته و گامی مهم در جهت خودکفایی کشور برداشته شد.
کد خبر : 947827

امینه محمدی مقدم، مسئول بخش تحقیق و توسعه (R&D) یک شرکت دانش‌بنیان در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری آنا با اشاره به تولید دستگاه‌های الکتروپوریشن و الکتروکموتراپی در ایران، گفت: اگرچه نمونه‌های خارجی این دستگاه‌ها در بازار موجود است، اما شرکت ما به عنوان اولین و تنها تولیدکننده دستگاه الکتروپوریشن در ایران، بر روی کاربردهای خاص این دستگاه در حوزه تولید داروهای بیولوژیک، گیاهان تراریخته، مهندسی ژنتیک، ژن درمانی و سلول درمانی تمرکز کرده است.

وی افزود: دستگاه الکتروپوریشن با ایجاد میدان‌های الکتریکی، منافذی را روی سطح غشای سلولی ایجاد می‌کند که این امر امکان ورود ژن‌ها، پروتئین‌ها و RNA به داخل سلول را فراهم می‌کند. این فناوری در تولید داروهای بیولوژیک و نوترکیب کاربرد گسترده‌ای دارد. تاکنون دستگاه‌های تولید شده توسط شرکت ما به دانشگاه‌ها و شرکت‌های بزرگ داروسازی عرضه شده و مورد رضایت مشتریان قرار گرفته است.

محمدی مقدم در ادامه به مقایسه دستگاه‌های تولید شده در ایران با نمونه‌های خارجی پرداخت و گفت: گرچه کشورهای اروپایی، آمریکا، اسرائیل، کره جنوبی و ژاپن نیز دستگاه‌های الکتروپوریشن تولید می‌کنند، اما مزیت رقابتی اصلی محصولات ما در حوزه الکتروکموتراپی است. ما اولین دستگاه الکتروکموتراپی را در خاورمیانه تولید کرده‌ایم که در درمان سرطان کاربرد دارد. این دستگاه با ایجاد یک میدان الکتریکی موضعی، دارو را به داخل بافت توموری هدایت می‌کند و جذب آن را تسریع می‌نماید. این روش درمانی در مقایسه با شیمی درمانی، عوارض جانبی کمتری دارد و اثربخشی بالاتری را ارائه می‌دهد.

مسئول بخش R&D این شرکت در پایان به روند اخذ مجوزهای لازم برای دستگاه الکتروکموتراپی اشاره کرد و گفت: دستگاه الکتروپوریشن ما توسط بسیاری از دانشگاه‌ها و شرکت‌های داروسازی خریداری شده است. در حال حاضر مراحل پایانی اخذ مجوزهای بالینی برای دستگاه الکتروکموتراپی را طی می‌کنیم و امیدواریم تا پایان سال این مجوزها صادر شود.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر