صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رحیم مخدومی در گفت‌وگو با آنا خبرداد؛

ضرورت بازخوانی تاریخ دفاع مقدس برای نسل امروز/ فصل دوم «دوکوهه ادبیات» تولید می‌شود

رحیم مخدومی گفت: «دوکوهه ادبیات» برنامه‌ای ۳۱ قسمت است که تا پایان امسال هر چهارشنبه پخش می‌شود، درصدد هستیم پیش از پایان فصل اول، فصل دوم را هم بسازیم تا در سال آینده روی آنتن برود.
کد خبر : 947795

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، مجموعه «دوکوهه ادبیات» ازجمله تولیدات مرکز سیمرغ رسانه ملی است که از رهگذر ادبیات داستانی، توجه جدی به دوران دفاع‌مقدس را در دستورکار دارد و تلاش می‌کند ظرفیت‌های مغفول‌مانده بازآفرینی و انعکاس فرهنگ دفاع‌مقدس و فداکاری ایثارگران را در هر استان معرفی کند. این مجموعه 31 قسمتی است و پخش آن مدتی است آغاز شده است.

رحیم مخدومی، مدیر مؤسسه فرهنگی «رسول آفتاب» که متولی تولید برنامه «دوکوهه ادبیات» است، درباره اهمیت ساخت این برنامه به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: علت اصلی تمرکز ما بر ادبیات دفاع‌مقدس تأکید مقام معظم رهبری بر خواندن کتاب‌های ادبیات دفاع‌مقدس و سیره شهداست. ایشان بر تمام کتبی که مطالعه می‌کنند تقریظ می‌نویسند؛ اما فقط تقریظ‌هایشان بر کتاب‌های دفاع‌مقدسی منتشر می‌‌شود که پیامش دعوت همگان به مطالعه آن‌هاست.

وی افزود: به‌ فرموده مقام معظم رهبری، نشر ادبیات دفاع‌مقدس باید افزایش صد برابری پیدا کند و می‌افزایند که غالباً اهل مبالغه نیستند (تا تصور نشود که این حرف تبلیغاتی است). این تأکید در سخن ایشان مهم است و مطالبه افزایش چندبرابری انتشار ادبیات دفاع‌مقدس، تاکنون چهار بار در بیانات ایشان در سال‌های مختلف تکرار شده است.

وی گفت: این تاکیدات توجه همگان را به این جلب می‌کند که در ادبیات دفاع‌مقدس چه خبر است و چرا باید جوانان و نسل امروز این‌ها را بخوانند. با رویدادهایی که این روزها در منطقه رخ می‌دهد، قطعاً بسیاری جواب سؤالشان را گرفته‌اند. با اتفاق تلخی که در سوریه رخ داد، دریافتیم ملتی می‌تواند روی پای خودش بایستد که در امنیت باشد و آسیب‌پذیر نباشد. قوی بودن به‌صِرف داشتنِ تجهیزات نظامی سطح بالا نیست. شاید بتوان گفت اسرائیل قوی‌ترین تجهیزات را دارد و ابرقدرتی مانند آمریکا پیشرفته‌ترین سلاح‌هایش را در اختیار این رژیم غاصب قرار می‌دهد؛ اما آنجا امن نیست، چراکه داشتن سلاح تنها یک بعد از امنیت است. مهم‌تر از آن، داشتن نیروی انسانی باانگیزه است. این کتاب‌ها نیروی انسانی باانگیزه پرورش می‌دهند؛ نیروی انسانی‌ای که هرجایی لازم باشد، پای نظام می‌ایستد و ایفای نقش می‌کند و به همین دلیل، نسل امروز برای اینکه مقاوم و در امنیت باشد، باید رویدادها و خاطرات دهه 1360 را بخواند.

مدیر مؤسسه فرهنگی «رسول آفتاب» درباره اهمیت ملی تولید و ترویج ادبیات پایداری اظهار کرد: غالباً هر اتفاقی، ابتدا در پایتخت به وقوع می‌پیوندد و شاید به استان‌های دورافتاده نرسد؛ درحالی‌که در دفاع‌مقدس، آحاد مردم از دورترین نقاط ایفای نقش کردند. تاریخ دفاع‌مقدس ما شکل‌گرفته از حماسه‌آفرینی مردم تمام نقاط این کشور و تمام قومیت‌ها و صاحبان زبان‌هاست. «دوکوهه ادبیات» برخلاف سایر برنامه‌هایی که بر پایتخت متمرکزند، به تمام کشور می‌رود و در هر قسمت به یک استان کشور سر می‌زند که ظرفیت‌هایش در این زمینه مغفول مانده است. اینکه در یک برنامه همه کشور، آن‌هم به‌این‌گونه دیده شود، پیش‌ازاین سابقه نداشته و این حرکتی مهم در تولید این دست برنامه‌هاست.

مخدومی تأکید کرد: این برنامه حرکتی آغازین است؛ چون ظرفیتش‌ آن‌قدر زیاد است که با یک برنامه 40دقیقه‌ای نمی‌توان به همه جوانبش پرداخت؛ اما لازم بود تلنگری زده و حرکتی شروع شود تا اذهان مردم و مسئولان را آماده سازد.وی ادامه داد: قرار است در مجموعه‌های بعدی این جریان ادامه یابد و باز هم به استان‌ها رجوع شود و برنامه این بار با رویکردهایی تازه‌ و جذاب‌تر ادامه پیدا کند.

مدیر مؤسسه فرهنگی «رسول آفتاب» یادآور شد: این برنامه 31 قسمت است که تا پایان امسال هر چهارشنبه پخش می‌شود و درصدد هستیم پیش‌ از پایان فصل اول، فصل دوم را هم بسازیم تا در سال آینده روی آنتن برود.

انتهای پیام/

ارسال نظر