صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۸ - ۰۲ دی ۱۴۰۳
در گفت‌وگو با آنا

فنایی: به جای لذت از VAR مشکلات داوری بیشتر شده است/مگر نگفتند در همه بازی‌ها کمک داور ویدیویی داریم؟

کارشناس داوری گفت: می‌گویند به اندازه تمامی بازی‌ها سیستم VAR موجود است، اما در حقیقت همه بازی‌ها با VAR نیست.
کد خبر : 947636

محمد فنایی در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا، در خصوص اینکه سیستم VAR در حالی وارد قضاوت داوران در مسابقات لیگ برتر و جام حذفی شده، که میزان نارضایتی از آن بیش از رضایت بوده، اظهار کرد: کمیته داوران، فدراسیون فوتبال و کارگروه VAR باید پاسخگو باشند. هیچ وقت فوتبال ایران را برای لذت بردن تماشا نکردیم. نوع فوتبال ما به کل ایراد دارد و هر چه بگوییم تمامی ندارد. خیلی امکانات را نیاز داریم تا بخواهیم از سیستم کمک داور ویدئویی لذت ببریم. تکنولوژی نیاز به زیرساخت نرم افزاری و سخت افزاری دارد. ما فاقد زیرساخت لازم برای VAR هستیم و طبیعتاً نمی‌توانیم استفاده درستی ببریم.

داوران اتاق VAR نمی‌توانند با داور اول هماهنگ شوند 

وی افزود: به نظرم VAR دستکاری شده را وارد فوتبال ایران کرده‌اند. علم این کار درست وارد ایران نشده و کارشناس مسلط بر این حوزه دیده نمی‌شود. این سیستم نیاز به تمرین و تکرار دارد که در فوتبال ایران ناقص وارد شده، خروجی دیدار‌هایی که با این سیستم برگزار شده چنین چیزی را به ما می‌گوید. ضمن اینکه تیم‌ها معترض هستند، من خودم چندین بازی را دیدم که داوران می‌توانند تصمیم بگیرند، اما آن را به گردن VAR انداختند تا بار مسئولیت را از روی دوش خود بردارند. جالب اینکه VAR تصمیم درست داور را خراب می‌کند. داوران اتاق VAR نمی‌توانند با داور اول هماهنگ شوند. تصمیم‌های تأثیرگذاری را با این تکنولوژی گرفته‌اند که درست نبوده است. اگر به درستی این تکنولوژی وارد می‌شد به چنین مشکلاتی نمی‌خوردیم ولی وقتی با دوربین‌های صدا و سیما، VAR را برگزار می‌کنیم طبیعتاً مشکلات بیشتر می‌شود.

قرار است از VAR لذت ببریم نه مشکلات بیشتر شود

کارشناس داوری ادامه داد: تمامی اتفاقاتی که با کمک داور ویدئویی بررسی می‌شود، باید روی اسکوربورد ورزشگاه به نمایش گذاشته شود تا تماشاگران هم در جریان تصمیم داوران بازی قرار بگیرند ولی در ایران بیننده‌های تلویزیونی هم آن طور که شایسته است نمی‌توانند در جریان داوری قرار بگیرند چه برسد به اینکه تماشاگران ببینند. ضمن اینکه تعداد بازی‌هایی که با VAR برگزار شده برای تیم‌های لیگ برتری یکسان نیست. در حالی که تیم‌هایی داریم در تمامی بازی‌های خود VAR داشتند، تیم‌هایی هم هستند که به ندرت از این تکنولوژی استفاده کردند. ما قرار است از این تکنولوژی بهره ببریم، نه اینکه مشکلی بر مشکلات اضافه شود. فراموش نکنیم با آماده شدن ورزشگاه آزادی بخواهیم از VAR ناقص استفاده کنیم در لیگ نخبگان آسیا، شاهد اعتراض تیم‌های آسیایی خواهیم بود.

آموزش کافی به کمک داوران ویدئویی داده نشده

فنایی تصریح کرد: رجوع بیش از حد داوران به VAR زیر سوال رفتن توانمندی‌های آنهاست. آموزش کافی به کمک داوران ویدئویی داده نشده، در انجام وظایف دچار اشتباه می‌شوند و بیش از حد در کار داور دخالت می‌کنند. از طرفی داوران هم برای آنکه سر و صدا و جو ورزشگاه را آرام کنند روی بیشتر صحنه‌ها به مانیتور رجوع می‌کنند که حالت نمایشی پیدا کرده است. باید آموزش برای داوران ادامه یابد تا تکمیل شوند و بتوانند قضاوت‌های بهتری داشته باشند، سیستم‌ها باید کافی باشد نه اینکه فقط بگویند به اندازه تمامی بازی‌ها موجود است، اما در حقیقت برخی بازی‌ها بدون VAR باشد.مگر نگفتند در همه بازی ها کمک داور ویدیویی داریم؟ آرامش به قضاوت داوران برنگشته و بیشتر ایجاد مشکل شده، ضمن اینکه برای بررسی صحنه‌ها شاهد هستیم بیش از حد وقت بازی گرفته می‌شود و هر نیمه دقایق زیادی وقت اضافه زیادی گرفته می‌شود.  

انتهای پیام/

ارسال نظر